Jaap van Dijken(Corenos): We leveren iedere wedstrijd strijd en degraderen niet.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In een vriendschappelijk duel tegen Lewenborg maakte Jaap van Dijken zijn debuut voor het eerste elftal van Corenos. De jonge voetballer kwam verder in alle daaropvolgende seizoenen in actie voor het team van de aan het einde van het seizoen vertrekkende trainer Klaas van der Ploeg. Jaap van Dijken beantwoorde voor Puurvoetbalonline onder andere vragen over Athletics in Action, het selectiebeleid rond het RWE-team en wat een van de voordelen is van ouderen die sporten.

In een vriendschappelijk duel tegen Lewenborg maakte Jaap van Dijken zijn debuut voor het eerste elftal van Corenos. De jonge voetballer kwam verder in alle daaropvolgende seizoenen in actie voor het team van de aan het einde van het seizoen vertrekkende trainer Klaas van der Ploeg. Jaap van Dijken beantwoorde voor Puurvoetbalonline onder andere vragen over Athletics in Action, het selectiebeleid rond het RWE-team en wat een van de voordelen is van ouderen die sporten.

          DSC08653

                         Jaap van Dijken hier op 29 oktober 2011 voor Corenos in actie tegen Gorecht .

Jaap jij maakte in het seizoen 2009-2010 je competitiedebuut voor het eerste elftal. In welke wedstrijd was dat: Ik zou niet weten welke wedstrijd dat was, maar de allereerste wedstrijd die ik speelde voor Corenos 1 was een oefenwedstrijd tegen Lewenborg. Dat was nog onder de vorige trainer en geloof dat het een seizoen eerder was.

Jullie kenden een moeizame eerste helft van het seizoen. Waarom degradeert Corenos niet: Corenos degradeert niet omdat we elke wedstrijd weer strijd leveren en het al diverse team heel erg lastig hebben gemaakt, maar het geluk net niet bij ons was. Maar met de goede slag die we geslagen hebben tegen Opende en ons hebben verwijderd van die beroerde laatste plek reken ik erop dat we die lijn kunnen doorzetten na de winterstop.

Jij doet de opleiding sport en bewegen. Deel jij mijn mening dat naast de jongeren ook de ouderen meer moeten gaan sporten: Die mening deel ik zeker, ik vind het mooi als jongeren samen met ouderen kunnen sporten, ik heb zelf ervaren dat je van die mensen juist het meeste leert. Verder is het natuurlijk erg gezond om gewoon elke week een paar uurtjes lekker te sporten.

Nederland speelt volgend jaar op het EK en we gaan de discussie weer krijgen. Huntelaar of Van Persie. Aan wie van de geef jij de voorkeur: Ja die keuze vind ik vrij gemakkelijk, Huntelaar hij scoort voor het Nederlands elftal en volgends mij gaat het daarom als je wil winnen. Maar als Van Persie wedstrijden maakt en ook veel gaat scoren mag die er ook best in. Bij Arsenal doet hij het geweldig maar daar is het team om hem heen gebouwd.

Steeds vaker wordt er gezegd dat jonge spelers minder voor hun sport overhebben. Waarom is dat onzin: Ik weet niet of dat onzin is, bij sommige kameraden van mij die ook bij de selectie zitten zie ik het wel, die trainen weinig en spelen daarom ook minder goed. Terwijl het echt goede voetballers zijn en ik heel graag zou willen dat ze gewoon komen. Maar voor de jonge jongens die er wel zijn vind ik het wel onzin, die jongens zijn er elke week en doen keihard hun best.

Ik zag bij andere interesses Athletics in Action staan. Wat zijn jouw activiteiten voor Athletics in Action: Athletes in Action is een Christelijke organisatie die sportkampen organiseert voor jongeren vanaf 12 jaar daar ben ik 4 jaren lang een week heen geweest. Verder evangeliseren zij over de hele wereld doormiddel van sport. Dat wil ik ook graag gaan doen.

PSV speelde zondag 18 december tegen Heerenveen als de aanstaande landskampioen: PSV speelde heel erg goed en goede aanvallen, maar ik geloof niet dat ze landskampioen worden. Verder zou ik ook niet weten welk team wel maar het gaat een ontzettende strijd worden tussen PSV AZ FC Twente en AJAX denk ik.  

Jij vertelde dat je nog een groot aantal jaren voor Corenos wilt voetballen. Dan snap jij niet dat spelers vaak van club wisselen: Nou ja dat snap ik op zich wel. Want als je verhuist of het klikt niet goed meer met de spelers van je team. Dat zijn allemaal goede mogelijkheden. Maar voor mij zou ik niet weten waar ik anders moet spelen, hier heb ik leren voetballen en mijn vrienden. De enige reden waarom ik weg zou gaan zou zijn dat ik later werk vind dat te ver weg is van hier. Maar daar ga ik niet van uit.

Jaap van Dijken is een echte middenvelder: Daar ben ik het wel redelijk mee eens. Maar aanvaller is ook mooi ben dan ook vaak geneigd mee naar voren te gaan. Maar ik voel mij wel het meest thuis op het middenveld, zoals afgelopen zaterdag tegen Opende voelde het weer een positie doorgeschoven te hebben. Van rechtsback naar rechtsmid.

FC Groningen komt ook de komende drie seizoenen naar de gemeente Eemsmond om daar tegen het RWE-team te spelen. Dat is fantastisch voor het amateurvoetbal in onze regio: Helemaal mee eens. Maar ik denk niet dat er veel meer mensen op voetbal gaan doordat er hier een team tegen Groningen speelt. Maar voor de jeugd is dat misschien wel zo want dan is het wel wat extra bijzonder denk ik. Alleen zou ik liever zien dat de trainer gewoon de beste spelers uit elk team mag kiezen, en dan wel met een minimum en maximum aantal spelers. Ik denk dat het team dan beter samenspeelt en het ook een mooiere wedstrijd wordt om naar te kijken, wat meer spanning. Dan is het misschien wel minder leuk voor de mindere spelers in sommige teams van Eemsmond maar wel leuker voor het publiek. Je merkte namelijk bij de eerste wedstrijd op ons sportpark dat er veel meer mensen waren dan de 2e keer.

Wie degradeert er volgens Jaap van Dijken uit de eredivisie en waarom: Zoals het nu lijkt Excelsior hé. Maar denk ook dat het daarbij blijft. Als je zo dik verliest als zij doen dan hoor je een klasse lager.