Wouter de Vroome(De Fivel): Na de winterstop zetten we een goede reeks neer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Wouter de Vroome voetbalt voor De Fivel in Zeerijp. Daar heeft hij echter niet zijn hele voetballeven tot nu toe gevoetbald. De 19 jarige spits heeft namelijk vier jaar op Aruba gewoond waar hij voor Aruba Juniors uitkwam. Dat komt in het vraaggesprek aan de orde waarbij ook Jeroen Korpershoek, De Fivel en hockeyster Sophie Klooster onderwerp van gesprek waren.

Wouter de Vroome voetbalt voor De Fivel in Zeerijp. Daar heeft hij echter niet zijn hele voetballeven tot nu toe gevoetbald. De 19 jarige spits heeft namelijk vier jaar op Aruba gewoond waar hij voor Aruba Juniors uitkwam. Dat komt in het vraaggesprek aan de orde waarbij ook Jeroen Korpershoek, De Fivel en hockeyster Sophie Klooster onderwerp van gesprek waren.

                       1323796729Nscannen0002

 

Wouter jij speelt vanaf je achttiende in het eerste elftal van De Fivel maar aldoor voor de Fivel gespeeld: Nou in Nederland wel. Ik heb van mijn 6e tot 10e op Aruba gewoond en heb daar bij Aruba Juniors gespeeld. Maar voordat ik naar Aruba ging heb ik een half jaartje bij De Fivel gespeeld en toen ik terug kwam op mijn 10e ben ik ook weer bij De Fivel gaan spelen.  

Jouw hoogste aantal goals in de competitie is acht maar dat ga jij dit jaar verbeteren: Ja. 2 jaar geleden was mijn eerste seizoen in het 1e, we speelden toen 5e klasse. Het verbaasde mij eigenlijk wel dat ik in mijn eerste jaar al 8 keer scoorde. Ik voelde me wel fit en zat ook wel goed in me vel. Vorig jaar was eigenlijk een best dramatisch seizoen voor me. We speelden 4e klasse. Ik raakte in september al geblesseerd aan m'n hamstring. Ik heb toen 6 wedstrijden gemist en mocht daarna weer een beetje invallen en minuutjes maken. In de winterstop ben ik tijdens het einde-jaars toernooi in Loppersum geblesseerd geraakt aan mijn knie. Ik ben wel elke week gaan spelen maar dat was eigenlijk nooit op volle kracht. Daardoor kon ik mijn vorm niet echt terug krijgen. Dit seizoen zat ik in het begin ook behoorlijk met mijn vorm te worstelen. Maar de afgelopen 4 wedstrijden heb ik 5 keer gescoord en gaat alles ook wat makkelijker. Ik vind het daarom ook wel jammer dat we nu winterstop hebben, maar mijn record van acht ga ik zeker verbreken!

De Fivel staat op dit moment op een 7e plaats maar in mijn beleving gaan jullie nog wel een paar plaatsen klimmen: Ja dat denk ik wel, ik vind dat we bij de top vier moeten/kunnen komen. We hebben echt een heel leuk jong team, alleen hebben we aardig veel pech met blessures. Als er 1 terug komt, raakt er haast meteen weer iemand geblesseerd. We hebben maar een paar wedstrijden met onze beste 11 gespeeld. Ook had onze topscoorder rood gepakt en die kreeg daar 4 wedstrijden voor. Na de winterstop is iedereen hoop ik weer terug en dan gaan we een goede reeks neer zetten.

Dat Jeroen Korpershoek vertrekt als trainer vinden jullie als spelers jammer: Ja dat vinden we echt heel jammer. Jeroen past echt heel erg goed bij De Fivel. Zowel tijdens de trainingen/wedstrijden als daarbuiten. En voor mij en een paar jongens uit mijn team zijn er ook persoonlijke redenen waarom we het jammer vinden dat Jeroen stopt.

Wie vind je in de eredivisie een overgewaardeerde voetballer en waarom: Ik vind Siem de Jong een overgewaardeerde voetballer. Naar mijn mening is hij te traag en mist hij de techniek om bij Ajax voorin te spelen. Dit merk je nog niet echt wanneer Ajax tegen een eredivisie ploeg speelt, maar wel als ze in Europa spelen tegen betere tegenstanders. Dan raakt de Jong geen bal meer. Dus als je naar de eredivisie niveau kijkt dan is het wel een aardige speler, maar daarbuiten niet.

FC Groningen zal het nog lastig krijgen om de play off’s te halen: Nee ik denk het niet. De play off’s zullen ze wel halen, maar ik ben bang dat ze daarin worden uitgeschakeld en dus geen ticket voor de Europa league halen. Daar hebben ze ook niks te zoeken: Groningen heeft gewoon een te zwak team daarvoor.

Verwacht jij ook dat Virgil van Dijk binnen nu en twee jaar bij de selectie van het Nederlands Elftal zit: Als Van Dijk zich blijft doorontwikkelen denk ik dat het best mogelijk is dat hij bij de selectie zit. Maar dat komt ook vooral omdat er weinig goede Nederlandse verdedigers zijn. Alleen Bruma is een jonge verdediger die ik er over 2 jaar bij zie. Dus dat zal zijn concurrent dan worden. Maar ik vind Van Dijk wel heel traag, dus ik ben benieuwd of hij het op een hoger niveau aan kan.

Er zijn veel verenigingen binnen het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant die een nieuwe trainer zoeken. Maakt dat de spoeling richting een trainer voor jullie niet wat dun: Blijkbaar niet, want De Fivel had 6 à 7 sollicitatie brieven gekregen. De Fivel is echt een hele fijne club en onze trainingsopkomst is goed. We hebben een jong team. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat in onze A en B eigenlijk geen spelers rondlopen die een verbetering zijn.

Jij woont in Groningen begreep ik. Is het dan niet lastig om iedere keer naar Zeerijp te moeten reizen: Nou het is niet heel erg lastig, ik kan elke keer met de auto op en neer. En dan eet ik een hapje in Zeerijp. Zo kom ik ook nog eens thuis. Maar het kost wel wat meer tijd dan ik gewend was. Er wonen ook andere spelers uit mijn team in Groningen, dus daar kan ik ook mee reizen.

Met welke Nederlandse sportvrouw wil Wouter de Vroome wel een avondje stappen: Sophie Klooster, een hockey dame van HC Den Bosch.

Nederland speelt zijn poulewedstrijden in de Oekraïne. Daar worden de supporters niet vrolijk van. Ben jij wel van plan om te gaan of wordt het kijken in de kroeg: Dat wordt kijken vanuit de kroeg, het is echt een heel stuk reizen en het zal ook wel behoorlijk duur zijn. En ik vind het in de kroeg zeker zo gezellig!