Arjen Post : Een voetballer met een bijzondere baan in het UMCG.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 De 24 jarige Arjen Post is opgegroeid in Feerwerd maar sinds een paar maanden zijn de ouders van Arjan verhuisd naar Eenrum. Zelf woont hij tijdelijk in Groningen waar hij van plan is om te blijven wonen i.v.m. zijn werk op het UMCG in Groningen waar hij een bijzondere baan heeft vind hijzelf.\

De 24 jarige Arjen Post is opgegroeid in Feerwerd maar sinds een paar maanden zijn de ouders van Arjan verhuisd naar Eenrum. Zelf woont hij tijdelijk in Groningen waar hij van plan is om te blijven wonen i.v.m. zijn werk op het UMCG in Groningen waar hij een bijzondere baan heeft vind hijzelf.

fotoarjan1

Arjen Post in actie voor de v.v. Ezinge                       foto: Ite Wiersema

, Ik werk nu drie jaar in het UMCG bij de afdeling multimedia ondersteuning. Eerst in tijdelijke dienst maar in september kon ik een vast contract tekenen wat natuurlijk geweldig was. Mijn werkzaamheden zijn heel divers, van onderhoud aan les lokalen (beamers en computers) tot het filmen van patiënten bij psychiatrie en operaties op de OK. Ook het monteren van video’s behoort tot mijn veel voorkomende taken. Het leuke van mijn baan is ook dat ik door het hele ziekenhuis kom, ik zit dus niet altijd op één plek te werken. Een nadeel is dat mijn werkzaamheden soms in de avonduren of op zaterdag moet werken waardoor ik wel eens een training of wedstrijd moet missen.”

 ,,Post” zoals hij in Ezinge ook wel genoemd wordt is een voetballiefhebber die naast dat hij zelf actief is als voetballer ook jeugdleider, samen met Hedzer Werkman, van de E1-junioren is. Samen met Hedzer houdt Arjen er  qua begeleiding een mooie visie op na.

 

,,Samen met Hedzer ben ik nu twee jaar leider van de E-junioren bij VV Ezinge. Het belangrijkste vinden wij dat de spelers plezier houden in het voetbal. Als het plezier weg is bestaat de kans dat ze stoppen. Dit is natuurlijk niet goed voor de speler zelf, maar ook voor de club is het belangrijk om veel teams te houden. Ik moet zeggen dat het met het aantal jeugdleden wel de goede kant op gaat. Zo heeft Ezinge onder andere twee F teams die hopelijk allemaal op voetbal blijven.

Natuurlijk is het ook belangrijk om veel wedstrijden te winnen maar toch is in elke wedstrijd iedereen minimaal 1 keer wissel. De trainingen worden ook door een aantal senioren leden gegeven. Een leuk detail is de keeper training van Ruud Houtman. Dit is goed terug te zien bij onze E-keeper Jonne Keizer.”

 

Het vorig seizoen zat Arjen nog regelmatig bij de eerste selectie maar deze jaargang kwam hij min of meer vast in het tweede elftal terecht wat na een paar weken terug getrokken werd uit de competitie.  De club begon het seizoen ambitieus met vier senioren elftallen. Helaas konden ze het in Ezinge niet bolwerken om elke week vier elftallen op het veld te krijgen. Daarom is besloten om het 2e elftal uit de competitie te halen. Een beslissing die Arjen ernstig betreurt

,, Ik vond de beslissing om ons terug te trekken erg jammer omdat het 2e in de reserve vijfde klasse uitkwam. Nu zijn we voor mijn gevoel gedegradeerd zonder dat dit echt nodig was. Het 3e elftal is verder een gezellig en jong team wat nog jaren mee kan. Ook de spelers van het 1e elftal die het net niet redden in het 1e maken hier de meeste speelminuten. Zelf ben ik aanvoerder en speel vaak voorstopper / back. Mijn ambitie is om elke week twee keer te trainen om vervolgens op zaterdag te winnen. Helaas is dat winnen iets waar we nog aan moeten werken bij het 3e. Ook het biertje na de wedstrijd mag natuurlijk niet ontbreken.”

Dat laatste past uitstekend bij het gezelligheidsdier die nu hij de stad Groningen als woonplaats, en bijbehorend nachtleven, heeft ontdekt daar zal blijven wonen.

 Na 24 jaar in het dorp Feerwerd te hebben gewoond wil ik nu graag in de stad blijven wonen. Niet alleen omdat het vlakbij mijn werk is, maar ook het nachtleven is super. Een nadeel is natuurlijk wel dat ik verder van de voetbalclub woon.”

Want dat staat voor de fan van Wayne Rooney, die speelt met veel kracht en inzet wat ik mooi om te zien vind, zijnde Arjen als een paal boven water dat hij net als veel andere leden die naar Groningen zijn vertrokken in Ezinge blijft voetballen.

,,Ezinge is een mooie club met veel vrijwilligers en inderdaad is het frappant dat veel voetballers die bijvoorbeeld naar de stad verhuisd zijn hier blijven voetballen wat dus ook voor mij geldt. Voor wat het komende seizoen betreft, als Wobbe de Vries als hoofdtrainer in Ezinge werkzaam is, zal Arjen ongetwijfeld weer proberen om in de eerste selectie van de vereniging uit Feerwerd te komen wat hem in het jaar dat Harm Bauman trainer was in Ezinge ook lukte.

,, Harm Bauman zou ik graag nog een keer terug zien bij VV Ezinge als hoofdtrainer. In het jaar dat hij bij ons trainer was heeft hij me beter laten voetballen. Hij kon mij enorm motiveren. Een echte clubtrainer die niet alleen naar het 1e elftal kijkt. Dat seizoen zijn we dan ook jammer genoeg gestrand in de nacompetitie om promotie naar de 4e klasse.”

Aan het slot van het interview komt het onderwerp lange winterstop nog even tersprake waar Arjen een duidelijke en begrijpelijke mening over heeft.

Ik vind dat de KNVB iets moet doen aan de winterstop. Zoals je ook dit jaar kan zien hebben we al veel weekeinden niet gespeeld. Het is toch veel leuker om in mei enkele weken langer door te voetballen met mooi weer. Voor iedereen is het dan aangenamer op en rond de velden en dat is volgens mij de  insteek van het voetballen namelijk dat  we het allemaal leuk hebben.