Kasper Hijlkema(Marum2): Ook zonder Robben wordt Nederland Europees Kampioen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In mijn periode als jeugdtrainer was Kasper Hijlkema, nu uitkomend voor Marum2, een van de spelers van het B-elftal waar ik trainer van was. Een onopvallende voetballer maar daarom juist zo belangrijk voor het team. In de voetbalwereld wordt vaak gezegd, met 11 vedette's word je geen kampioen. Dat is een mening die ik volledig deel want de onopvallende voetballer is vaak het ontbrekende stukje in een team. Die rol had Kasper in het toenmalige B-elftal ook waarvoor hij terecht gewaardeerd werd door zijn medespelers en technische staf. In onderstaand vraaggesprek geeft Kasper de antwoorden zoals ik ze wel een beetje verwacht had. Antwoorden die helemaal bij hem passen als voetballer en persoonlijkheid.

In mijn periode als jeugdtrainer was Kasper Hijlkema, nu uitkomend voor Marum2, een van de spelers van het B-elftal waar ik trainer van was. Een onopvallende voetballer maar daarom juist zo belangrijk voor het team. In de voetbalwereld wordt vaak gezegd, met 11 vedette's word je geen kampioen. Dat is een mening die ik volledig deel want de onopvallende voetballer is vaak het ontbrekende stukje in een team. Die rol had Kasper in het toenmalige B-elftal ook waarvoor hij terecht gewaardeerd werd door zijn medespelers en technische staf. In onderstaand vraaggesprek geeft Kasper de antwoorden zoals ik ze wel een beetje verwacht had. Antwoorden die helemaal bij hem passen als voetballer en persoonlijkheid

                                       1323420695NKasper_Hijlkema

  Jij voetbalt voor Marum 2. Is dat jouw plafond als voetballer of ga jij voor het eerste elftal in de toekomst:  Nee dit is duidelijk het plafond voor mij. Het is nu al af en toe basis en af en toe wissel. Vooral wissel dan haha.

Gezien de ambities van Marum moeten jullie met het tweede elftal promoveren: Sowieso, we hadden vorig jaar al moeten promoveren maar dat ging niet zoals gepland. We staan nu weer boven aan dus het zou moeten lukken dit seizoen.

Zie jij Marum in de toekomst uitgroeien tot een stabiele tweede klasser:  Ehm, dat is een lastige vraag, het zou wel moeten lukken maar dat duurt nog wel een aantal jaar denk ik. Ze moeten eerst maar eens proberen te promoveren. Daarna moeten ze maar verder kijken.

Fred Iwema is trainer van Marum 2 en heeft discipline hoog in het vaandel staan. Dat vertaalt zich in een hoge trainingsopkomst: Ja, de trainingsopkomst is zeer hoog voor een 2e elftal. Bij de meeste trainingen zijn meestal meer dan 10 man. Maar dat komt ook doordat we kampioen willen worden dus dan zal er getraind moeten worden.

Heerenveen eindigt dit seizoen boven FC Groningen omdat: Ik denk dat de vraag anders gesteld moet worden!

Met welke Nederlandse Sportvrouw wil Kasper Hijlkema de Kruisweg in Marum wel een keer onveilig maken:  Pff, dat zou ik zo niet weten. Ken niet zoveel Nederlandse sportvrouwen.

Zoals je weet volg ik de 'belevenissen" van mijn oud-pupillen nog steeds. Ik zie dat jullie nog veel met elkaar optrekken: Ja, vooral als het betrekking heeft met voetbal. Daar omheen zie ik ze wel eens met uitgaan enzovoort.

Nederland wordt Europees Kampioen omdat Robben op tijd fit is:  Het zou goed uitkomen als Robben op tijd fit is, maar ik denk dat we zonder hem ook nog Europees Kampioen kunnen worden. Komend EK is toch wel de laatste keer dat we zo'n sterke team samenstelling hebben vind ik. Dus nu moet het gebeuren.

AJAX is op dit moment een club waar alles en iedereen over elkaar heen rolt. Als jij carte blance zou krijgen om de problemen op te lossen wat zou er dan gebeuren: Ehmm, ik weet het niet precies zolang ze maar kampioen worden. Ze moeten in ieder geval die RvC wegvegen.

Ik zie Kasper Hijlkema niet als trainer van een jeugdteam in het Smoelenboek van Marum staan. Waarom niet : Training geven is niks voor mij. Dat laat ik wel aan de mensen over die dat met plezier doen.

Wat doe je verder in het dagelijks leven:  Ik werk nog steeds bij de AH, daarnaast studeer ik HBO bedrijfseconomie in Leeuwarden het 4e jaar, fitness paar keer in de week en voetbal natuurlijk. Voor de rest voer ik niet zoveel uit. Gewoon beetje genieten van m'n laatste jaartjes 'onserieus" kunnen zijn.