Daniel Dongstra( SV Marum/Futsal Marum): Zaal en Veldvoetbal is prima te combineren.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Daniel Dongstra woont sinds anderhalf jaar in de stad Groningen maar is nog een echte Marumer. Op het veld en in de zaal is hij als voetballer actief en ook bekleedt hij een bestuursfunctie bij Futsal Marum. Over de zaalvoetbalvereniging en SV Marum heeft hij genoeg te vertellen uiteraard. Daar blijft het echter niet bij want online eten bestellen, Ronald Koeman, Vitesse en niet ter vergeten volleybalster Manon Flier komen voorbij in onderstaand vraaggesprek

Daniel Dongstra woont sinds anderhalf jaar in de stad Groningen maar is nog een echte Marumer. Op het veld en in de zaal is hij als voetballer actief en ook bekleedt hij een bestuursfunctie bij Futsal Marum. Over de zaalvoetbalvereniging en SV Marum heeft hij genoeg te vertellen uiteraard. Daar blijft het echter niet bij want online eten bestellen, Ronald Koeman, Vitesse en niet ter vergeten volleybalster Manon Flier komen voorbij in onderstaand vraaggesprek

 

Daniel_jpg

Daniel Dongstra hier in actie voor SV Marum met op de achtergrond Auke van der Vlugt

Jij voetbalt voor SV Marum en Futsal Marum en dat is prima te combineren: Voetballen op het veld en in de zaal is zeker goed te combineren. Vaak wordt zaalvoetbal in combinatie met veldvoetbal gezien als iets negatiefs, ik ben van mening dat zaalvoetbal bijdraagt aan spelinzicht, snelle omschakeling en techniek. Het is erg jammer dat het grootste gedeelte van de voetballiefhebbers vaak alleen de nadelen van zaalvoetbal belichten/zien.

Jij voetbalt in Marum maar gezien jouw interesse, online eten bestellen, denk ik dat je daar niet woont:  Klopt, ik woon nu bijna anderhalf jaar in de mooiste (studenten)stad van Nederland, namelijk Groningen. En ja, online eten bestellen hoort daar een beetje bij..

Marum 1 presteert tot nu toe volgens verwachting:  Voorafgaand aan het seizoen had ik Marum als middenmoter ingeschat en dat blijkt tot nu toe aardig te kloppen. Ondanks een slechte start van de competitie (3x verlies) heeft Marum 1 zich goed herpakt. Het is mooi om te zien dat er steeds beter wordt gevoetbald en dit is absoluut de verdienste van de technische staf.

Futsal Marum is een jonge enthousiaste vereniging die sinds 2003 bestaat. Wat is jullie doelstelling voor de toekomst met Futsal Marum:  Doordat de gehele club uit (oud)Marumers bestaat is Futsal Marum een hechte vereniging. Doelstelling is om met deze enthousiaste Marumers op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Er zijn nogal wat spelers uit Marum die op dit moment op een hoog niveau spelen. We gaan er vanuit dat al deze spelers ooit nog eens terugkomen bij Futsal Marum en wie weet wat er dan nog mogelijk is... Met het oprichten van een talententeam hebben we wel een stap in de goede richting gezet. Door spelers op jonge leeftijd te binden aan Futsal Marum proberen we te voorkomen dat deze talenten bij andere zaalvoetbalverenigingen gaan spelen.

Binnen nu en drie jaar moet SV Marum in de tweede klasse spelen:  Dat verdient een club als Marum wel! Als ik naar de omgeving kijk zie ik vaak clubs waarbij de randvoorwaarden om te kunnen voetballen veel minder zijn dan bij Marum. Als de huidige technische staf blijft en er misschien nog 1 a 2 spelers bijkomen, moet dit zeker lukken.

Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom:  In de eredivisie worden bijna alle spelers overgewaardeerd. Het niveauverschil met andere landen is erg groot. Als ik een speler moet noemen die, vooral door zijn eigen land, ondergewaardeerd is, moet ik Clarence Seedorf noemen.

Jouw vader was in de periode dat ik jeugdtrainer was in Marum voorzitter. Jij bent een van de bestuurleden van Futsal Marum. Welke specifieke dingen heb je bestuurlijk gezien van je vader geleerd:  Om te beginnen ben ik natuurlijk erg trots op mijn vader (slijm, slijm). Ik heb geleerd dat voetbal meer is dan alleen een sport. Als vereniging bied je de mogelijkheid voor een betere samenleving. En ik ben erg blij dat ik hier mijn steentje aan kan bijdragen.

Marum heeft, zo wordt er gezegd, een bloeiende jeugdafdeling. Jij bent jeugdtrainer/leider geweest. Deel jij die mening:  Absoluut! 5 jaar geleden toen ik zelf nog in de jeugd speelde, speelden de meeste teams 1e of 2e klasse. Nu spelen bijna alle lichtingen in de Hoofdklasse. Als jeugdtrainer/leider heb ik twee jaar met een fantastische groep mogen werken. Door omstandigheden heb ik dit jaar helaas geen functie als trainer/leider bij Marum, maar dit ga ik in de toekomst zeker weer oppakken.

19_Manon_Flier

  Volleybalster Manon Flier

Welke Nederlandse Sportvrouw wil Daniel Dongstra op zaterdagavond de binnenstad van Groningen wel eens laten zien:  Na een tijdje gegoocheld te hebben kwam ik terecht op de website van de Nederlandse Volleybal dames. Ik denk dat ik Manon Flier wel wat van Groningen kan laten zien. Uiteraard is deze keuze gemaakt na het lezen van een aantal diepte interviews. Hieruit blijkt dat ze een geweldig karakter heeft.

Waarom moet de voetballiefhebber op een vrijdag naar de Sporthal op Sportpark De Holten komen: Voetballiefhebbers moeten naar De Holten komen omdat: alle teams van Futsal Marum leuk voetbal spelen, er nog plek zat is op de tribune, Futsal Marum een super gezellige vereniging is en deze jonge enthousiaste vereniging veel publiek verdient.

Feyenoord gaat de play off's halen maar FC Groningen niet:  Als "echte" Stadjer hoop ik natuurlijk dat FC Groningen de play off's haalt en wint. Maar dit zal met de huidige selectie erg lastig worden. De jonge selectie van Groningen is niet constant genoeg. Ze zullen dus in de play off's moeten pieken om te winnen. Feyenoord doet het onder leiding van Ronald Koeman boven verwachting goed en ik denk dat ze minimaal als vierde eindigen en zo de play off's ontlopen.

Wat heb ik niet gevraagd maar zou je wel graag vertellen:Wie er dit jaar kampioen wordt in de eredivisie... Vitesse! Toch?