Jasper Dijksta( Viboa C1 ) heeft nog een lange weg te gaan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

fotojasper1Voor Jasper Dijkstra van de C1-junioren van voetbalvereniging Viboa is het seizoen 2009-2010 tot nu een zwarte bladzijde uit zijn nog prille carrière door een veelvoud aan blessureleed.

Voor Jasper Dijkstra van de C1-junioren van voetbalvereniging Viboa is het seizoen 2009-2010 tot nu een zwarte bladzijde uit zijn nog prille carrière door een veelvoud aan blessureleed.

 

 

Via Ard Torrenga( trainer/leider Viboa C1) bereikte mij het bericht dat een van zijn pupillen, Jasper Dijkstra, dit seizoen van het ene blessureleed in het andere valt. De jonge voetballer viel van de ene ellende en als voetballiefhebber lopen de rillingen over je rug bij het horen van zoveel tegenslagen.

Het begon in het duel tegen SJS toen hij een spierblessure opliep en al vlot daarna weer problemen kreeg op het gebied van zijn been. Daar bleef het echter niet bij wat de talentvolle linkerspits betrof. Het tegendeel was waar want het, in eerste instantie, fenomeen migraine kwam opzetten gepaard gaande met ernstige vermoeidheidsverschijnselen, pijn in de gewrichten, hartkloppingen en huiduitslag. Als je het opschrijft krijg je al medelijden met deze rasvoetballer die smacht naar de dag dat hij weer op het veld zal staan zo vertelt hij.

,,Ik hoop dat ik weer kan voetballen maar ik moet eerlijk zijn dat is nog ver weg. In het UMCG hebben ze me bijna letterlijk binnenste buiten gekeerd maar niks kunnen vinden.”

Voor de van een carrière als profvoetballer dromende Jasper is dit  uiteraard een drama op weg naar een eventuele stap naar het betaalde voetbal. Vanuit datzelfde betaald voetbal wordt er echter ook met de 14 jarige linkerspits meegeleefd want via de bij de FC Groningen als jeugdcoördinator werkzaam zijnde Edwin Bolt mocht de onfortuinlijke Jasper enkele weken geleden een door de A-selectie van de Trots van het Noorden gesigneerde bal in ontvangst nemen.

,,Ard Torrenga is mijn leider/trainer en die  had dat met Edwin Bolt geregeld want dat  zijn vrienden van elkaar. Ze hebben samen in Eenrum gevoetbald, waar ik trouwens ook heb gevoetbald, en kennen elkaar al jaren.” weet Jasper te vertellen. Als hij het over  zijn trainer/leider heeft raakt Jasper niet uitgepraat.

,,Ard is als leider en als persoon  een topper en hij komt regelmatig langs om te kijken hoe het met me gaat en leeft heel erg mee.”

Dat heeft de in Wehe den Hoorn woonachtige Jasper zeker nodig want nadat in het UMCG bekend werd dat ze Jasper zijn problemen niet konden vinden stortte zijn wereld een beetje in.

,,Toen kreeg ik het wel een beetje benauwd omdat iedereen een beetje aangaf dat ik in het UMCG aan het juiste adres was en als je dan hoort dat ze niets voor je kunnen doen dan weet je het even niet meer.”

Als de voortekenen niet bedriegen zou voor het hestel van Jasper het juiste adres wel eens in Beesterzwaag kunnen zijn. Aan de Hoofdstraat 3 9244CL is daar namelijk  het Centrum voor Revalidatie gevestigd. Op 2 maart zal de jonge voetballer gedurende een periode van zes weken in het revalidatiecentrum verblijven. Daar zullen de doktoren en fysiotherapeuten zich over hem ontfermen en hopelijk weer dusdanig fit krijgen dat er een klein beetje licht aan het einde van de tunnel te zien zal zijn voor de jonge  voetballer. Een voetballer die op dit moment al voor de langere afstanden op een rolstoel is aangewezen wat uiteraard verschrikkelijk is vind ook Jasper zelf.

,, Dat vind ik verschrikkelijk maar op dit moment is het wel de realiteit en ik hoop dat ik in die zes weken progressie maak want dan wordt de periode verlengt met drie maanden en moet het volgens de doktoren weer goed komen."

Puurvoetbalonline is helaas geen dokter of tovenaar zodat Jasper direct weer gezond zou zijn(wat ik graag zou willen) maar we kunnen hem wel steunen tijdens zijn aankomende moeilijke revalidatieperiode. Wat zou het prachtig zijn als hij tijdens zijn verblijf in Beesterzwaag bedolven wordt door kaartjes en andere attenties uit de Groninger amateurvoetbalwereld (en daarbuiten uiteraard). Als je dit namelijk leest als voetballiefhebber(wat we allemaal zijn) dan moeten we ons goed beseffen dat we rijk zijn omdat we onze hobby op een manier beoefenen op een manier waarvan wij vinden dat die bij ons past. Dat geldt op dit moment niet voor Jasper en ik weet dat hij thuis op dit moment drieëntachtig kaarten heeft ontvangen. Ik hoop en verwacht dat we dat aantal gaan overtreffen en Jasper tijdens zijn zware periode in Friesland en hem daarmee steunen op weg naar een voorspoedig herstel die hem weer terug op de velden moet brengen!

 Adres Jasper Dijkstra vanaf 2 maart 2010

 Centrum voor Revalidatie  Hoofdstraat 3

9244CL Beesterzwaag