Niels Nienhuis( Eenrum1) leert veel van Dick Akkerman en Eric Boersma

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Niels Nienhuis is de 20 jarige doelman van Eenrum. De doelman baalde zondag 20 november enorm na de nederlaag tegen Kloosterburen en geeft in een van zijn antwoorden aan waarom. In de antwoorden van Niels komen verder de twee keeperstrainers Dick Akkerman en Eric Boersma, trainer Siebrand Solinger en elftalleider Tjidsger Veenstra ter sprake.

Niels Nienhuis is de 20 jarige doelman van Eenrum. De doelman baalde zondag 20 november enorm na de nederlaag tegen Kloosterburen en geeft in een van zijn antwoorden aan waarom. In de antwoorden van Niels komen verder de twee keeperstrainers Dick Akkerman en Eric Boersma, trainer Siebrand Solinger en elftalleider Tjidsger Veenstra ter sprake

 DSC08419

Niels Nienhuis in actie voor Eenrum tegen Kloosterburen      foto: Jan Gerdez Zoutkamp

Als keeper van het eerste elftal van Eenrum was jij zondag 20 november even niet blij omdat: De derby Kloosterburen - Eenrum is een groots evenement bij ons in de omgeving, veel Eenrumers die meerijzen naar deze wedstrijd om Eenrum eens te zien uitblinken. Zondag hebben we van ons Eenrumer spelletje eigenlijk niks kunnen laten zien. En krijgen we ook nog eens dik op ons broek van de concurrent. Hier mag even van gebaald worden dacht ik!

Ben jij altijd doelman geweest als jeugdspeler: Ik voetbal al vanaf de F-jes bij Eenrum. Hier hadden wij in het begin geen vaste keeper en kwam iedereen eens aan de beurt. We verloren elke wedstrijd met dubbele cijfers. Totdat ik een keer op doel kwam en we ineens een wedstrijd wonnen. Sinds die tijd ben ik keeper en ben nooit meer van deze positie af gekomen. Ik voel me nog steeds erg op mijn plek onder de lat.

Tegenwoordig hebben steeds meer keepers hun shirt over de broek. Ik vind dat, qua uitstraling niet mooi. Deel jij mijn mening: Haha, ik deel deze mening wel met je. Alleen begin ik de wedstrijd wel met mn shirt in mijn broek maar nadat je een paar keer naar een bal hebt gedoken gaat dit shirt eruit en tijdens de wedstrijd heb ik geen zin om elke keer weer mijn shirt netjes in mijn broek te doen dus meestal doe ik dit ook niet. Maar nu ik weet dat jij er zo over denkt, zal ik hier eens wat meer op gaan letten!

Jij krijgt keeperstraining van Dick Akkerman en Eric Boersma. Wat hebben beide mannen jou al bijgebracht: Dit zijn echt 2 toppers! Ook al heeft Dick al een hele tijd erg veel last van zijn rug hij blijft maar gewoon training geven, dit wordt ook mede mogelijk gemaakt door Eric! wat ik van hun geleerd heb? Dit is echt heel veel, van positie bepaling in het doel tot uitstraling die je moet hebben als doelman.

Jullie draaien met Eenrum bovenin mee in de vijfde klasse. De ambitie is promoveren naar de vierde klasse. Ik denk dat het dit jaar moet gebeuren. Deel jij mijn mening: Jazeker, deel ik deze mening, we zijn erg sterk begonnen aan het seizoen en draaien goed mee in de top. We hebben ook een hecht en jong team waarin erg veel individuele klasse zitten, dit zie je ook terug in de tot nu toe behaalde resultaten. Ons enige probleem is dat we tot nu toe van onze concurrenten verloren hebben, dit hopen we het 2e deel van het seizoen anders te gaan doen!

AJAX krijgt het nog moeilijk om bij de eerste vijf te eindigen of denk jij daar anders over: Haha, Ajax. ik denk dat Ajax het erg moeilijk gaat krijgen dit seizoen, ook door al dat gedoe achter de schermen zie ik het somber in voor ze! Laten wij van de FC maar gewoon boven Ajax eindigen dan ben ik gelukkig! Door de nederlaag van Eenrum is de spanning weer volledig terug in de vijfde klasse E. Wie zie jij als jullie grootste concurrent voor het kampioenschap: dit is correct, het is erg spannend. Er zijn 3 of 4 ploegen die echt meedraaien in de top. Ik denk dat Engelbert of Kloosterburen onze grootste concurrenten zijn, aangezien het voor ons altijd lastig is om tegen deze ploegen te voetballen.

Snap jij dat er bij veel verenigingen geen specifieke keeperstraining gegeven wordt: Ik heb zelf in mijn jeugd weinig keepers training gehad, toen dacht ik dat dit ook niet echt nodig was. Maar sinds ik keepers training krijg besef ik pas hoe belangrijk dit is. Ook merk ik dit tijdens de wedstrijd en dat ik elke week zekerder word met mijn beslissingen en uitkomen. Erg jammer dat ik in mijn jeugd hier weinig ondersteuning in heb gekregen.

In Siebrand Solinger hebben we een jonge trainer die prima bij de groep past: Dit is helemaal correct, hij ligt goed in de groep en dit zie je ook terug in de resultaten. Zijn trainingen zijn goed en leuk. Hij en Tjidsger zijn echt een team en vullen elkaar goed aan! Verder doen we vaak iets met het team of zitten we na de training in de kantine nog even gezellig na te praten. Het is echt een groep en met deze leider, trainer en team moet er zeker een kans zijn om kampioen te worden en iedereen gaat hier ook echt voor de volle 100% voor.

Het keeperklassement van Puurvoetbalonline leeft onder de keepers. ben jij een doelman die daar ook mee bezig is: Natuurlijk ben ik hier mee bezig, er is toch niets mooiers voor een keeper als de nul houden?  Jammer dat ik na zondag weer erg zal zakken maar ik kijk naar voren en ga mijn doel zo schoon mogelijk houden!