Nico Homan (CVVB4Bier): Een stoere verdediger met keeperstalent

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Nico Homan is speler van CVVB4Bier maar leent zijn talent ook regelmatig uit aan het derde elftal van CVVB. De barkeeper van Café Koning is dus een echte clubman die verder een heldere kijk op het voetbalspelletje heeft, van stevige duels houdt maar op de vraag welke Nederlandse Sportvrouw een keer bij hem aan de bar mocht komen zitten het antwoord schuldig moest blijven en daarom voor het gemakkelijkste antwoord koos.

Nico Homan is speler van CVVB4Bier maar leent zijn talent ook regelmatig uit aan het derde elftal van CVVB. De barkeeper van Café Koning is dus een echte clubman die verder een heldere kijk op het voetbalspelletje heeft, van stevige duels houdt maar op de vraag welke Nederlandse Sportvrouw een keer bij hem aan de bar mocht komen zitten het antwoord schuldig moest blijven en daarom voor het gemakkelijkste antwoord koos.

 

                              Nico_Homan

 

CVVB4Bier ligt nog steeds op koers wat betreft het kampioenschap: Ja klopt! Afgelopen weekend hebben we erg goede zaken gedaan door met 3-5 te winnen van vv Mamio. Het was een fantastische wedstrijd met 2 kanten. De eerste helft werd er van onze kant niet scherp gevoetbald wat resulteerde in een 1-0 achterstand bij rust. Na rust konden we binnen een tijdsbestek van ongeveer 20 minuten uitlopen naar 1-5. Dat we in de slotminuten nog 2 penalty's tegen kregen was erg jammer. Deze wedstrijd was ik keeper door afwezigheid van Jeroen Mulder en dan is het jammer nog 2 keer te moeten vissen. Mamio stond slechts 1 punt achter ons en we hebben onze plek bovenin weten te verstevigen. De samenvatting staat alweer op de website! Met een wedstrijd minder gespeeld dan TKB 14 staan we nu gedeeld eerste met 21 punten uit 7 wedstrijden.
Helaas heb ik niet alle wedstrijden meegespeeld. Omdat er in het 3e elftal geen vaste keeper aanwezig is pak ik hier af en toe ook een wedstrijdje mee. Dit helaas (nog) niet met hetzelfde succes als bij 4Bier.

Jij bent verdediger in het vierde. Wat zijn jouw kwaliteiten als verdediger: Ik heb een redelijke lange bal in mijn rechterbeen en probeer verder altijd simpele oplossingen te zoeken. Omdat ik in de jeugd jarenlang keeper ben geweest ben ik niet iemand van een geniale actie en daarom lever ik een bal het liefst zo snel mogelijk weer in als ik deze veroverd heb. Verder ben ik ook wel kopsterk en hou ik van fysieke duels. Niet bang zijn en er lekker hard inkletsen! Dat vind ik mooi!
Ook voetbal ik in de zaal. De afgelopen 2 jaar heb ik met teamgenoten van 4Bier in het 5e gespeeld in de zaal. Ook hier was ik altijd verdediger. Nu ben ik niet zo snel en wendbaar als veel tegenstanders, maar als je geduldig je tegenstander voor je houdt en niet te snel hapt, kun je een heel eind komen! Dit jaar ben ik keeper van het 1e elftal en willen we kampioen worden om zo in de Hoofdklasse te komen met o.a. Sander en Frank Roorda, René Homan en Soeratmin Venema.

Als de mannen van het vierde vrijdagsavonds nog laat in de kroeg komen tap jij geen alcoholische versnaperingen meer:
Natuurlijk wel! Waarom niet? Gezellig man! Het liefst heb ik op vrijdagavond het hele team aan de bar, maar ik weet dat een groot gedeelte wel zo verstandig is dit niet te doen. Wanneer ze er wel zijn houd ik er geen rekening mee dat ze de volgende dag weer moeten voetballen, ze komen zichzelf wel weer tegen. Ik lach me helemaal kapot als ze op zaterdagmiddag met koppijn en kleine oogjes op het voetbalveld verschijnen. Ik weet ook dat het de sportieve prestaties niet verbeterd, maar gelukkig hebben we genoeg kwaliteit dat anderen dat kunnen opvangen.

Café koning wordt volgend jaar weer omgebouwd tot het Robben-cafe: ·Ja natuurlijk! Altijd supergezellig en ik vind het de mooiste dagen om aan het werk te zijn. Als je in de kroeg werkt die tot aan de nok toe gevuld is en er wordt gescoord, dan krijg je gewoon kippenvel als je dat ziet. Vorig jaar was tijdens de heropening van Café Koning, Gerrit Koning heeft het café na 2 jaar weer teruggekocht, veel aandacht van de nationale pers en natuurlijk de Bedumer voetballiefhebbers. Dat Nederland toen ook nog wonnen van Brazilië maakte het feest compleet.

FC Groningen heeft volgens tweede-elftalspeler Jan van Dijken in Virgil van Dijk een toekomstige topper in huis. Deel jij zijn mening: ·Ik vind het erg knap hoe hij als jonge speler zich zo weet te manifesteren. Hij heeft natuurlijk een beetje geluk gehad met de blessure van Kwakman, maar ik denk dat hij zich wel in de kijker heeft gespeeld bij Huistra en die kan op dit moment misschien wel niet meer om hem heen. Natuurlijk heeft hij ook zijn mindere momentjes maar ik denk inderdaad net als Jan dat het een speler is die zich naar een veel hoger niveau kan ontwikkelen. Voor de FC zou dat natuurlijk ook mooi zijn en het bewijst nog maar eens dat de scouting bij Groningen goed in elkaar zit.

 In Italië worden scheenbeschermers op maat gemaakt voor de topspelers. Per paar kosten ze 3000 euro. Geloof jij dit verhaal of denk jij dat het onzin is wat ik vertel: ·Waarom niet? Er gebeuren zoveel gekke dingen in de voetbalwereld en alles lijkt op dit moment mogelijk. De spelers hebben er het geld voor en er is iemand zo geniaal geweest om dit te bedenken waardoor diegene nu een aardige boterham er aan kan verdienen. Ik weet niet of het waar is maar ik acht het verhaal niet onmogelijk.

De Trainerscaroussel draait alweer op volle toeren wat steeds eerder begint. Snap jij dat trainers nog voordat er 10 wedstrijden gespeeld zijn bekend maken dat ze vertrekken: Dat is moeilijk te zeggen. Je weet natuurlijk niet wat er zich allemaal heeft afgespeeld. De resultaten kunnen tegenvallen, maar als het verder ook niet klikt tussen de trainer en andere betrokkenen binnen een club is het misschien wel wijsheid zo snel mogelijk een einde aan de samenwerking te maken. Op die manier kunnen club en trainer weer verder. Wanneer het vertrek van een trainer louter op de resultaten gebaseerd wordt is dat natuurlijk dom en onzinnig. Het kan op dat moment aan verschillende dingen liggen als de huidige vorm van het team, een periode dat spelers en trainer aan elkaar moeten wennen etc. Op dat moment vind ik dat ze zichzelf meer te tijd moeten gunnen om de boel op de rails te krijgen.

 

De meeste voetballers kunnen aardig biljarten. Hoe staat het met jouw vaardigheden op het groene laken: Bij ons in het café staat een poolbiljart waar ik regelmatig even een potje op speel. Ik durf wel te zeggen dat me dit niet slecht afgaat. Zo is er zelfs al enige rivaliteit ontstaan tussen mij en Richard de Boer uit CVVB 1. We zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd en de spanning loopt doorgaans hoog op in deze potjes. De verliezer betaalt een biertje, maar ik denk dat we uiteindelijk ongeveer quitte spelen haha.

Hoe was het ‘Oktoberfest” van CVVB4Bier: Hier kon ik helaas niet bij aanwezig zijn, omdat ik toch met mijn werk zit. Dit ben ik wel gewend, dus ik vond het niet heel erg. Na het Oktoberfest kwamen ze allemaal verkleed en al bij mij de kroeg terecht en ik kon direct merken dat het een succes was! Ze hadden veel lawaai en het was te zien dat ze het erg gezellig hebben gehad. Vervolgens heb ik ook nog een aantal foto's gezien en laat ik voor de meeste mensen hopen dat deze niet in het openbaar te zijn haha!

Hans Nijland beweerde laatst dat FC Groningen over vijf jaar Nederlands Kampioen kan worden. Dat wil Vitesse ook. Wie dicht jij de meeste kansen toe en waarom: Ook al hoop ik dat FC Groningen dat wordt, geef ik Vitesse meer kans. En de reden is simpel: geld. De financiële mogelijkheden zijn bij Vitesse vele malen groter dan bij FC Groningen, vanwege meneer Jordania met zijn zak met geld. Daarom zou het van FC Groningen een veel grotere prestatie zijn om dat te bereiken dan van Vitesse. Het zal alsnog niet meevallen voor beide clubs, omdat FC Twente, Ajax, PSV en zelfs AZ sterkte clubs zijn met een goede basis en deze meer ervaring hebben met het spelen om de hoogste plaatsen in de competitie. Toch is het zeker niet onmogelijk, aangezien FC Twente en AZ er ook niet altijd bij hebben gezeten.

 

Fernandez van Feyenoord werd zes wedstrijden geschorst doordat het een NEC-speler sloeg. Is dit aantal wedstrijden niet te laag:
Nee, ik vind het wel een gepaste straf. Hij heeft iets gedaan wat absoluut niet thuishoort op een voetbalveld, maar met 6 wedstrijden schorsing vind ik dat je hem in eerste instantie genoeg straft. Bij een herhaling van een dergelijk incident zou je de speler natuurlijk direct veel harder kunnen aanpakken.

 Welke Nederlandse Sportvrouw mag bij jou wel een avondje aan de bar in Café Koning komen zitten: Tja, dat is lastig.. Hockeyvrouwen doen het over het algemeen altijd goed! Denk hierbij aan Naomi van As, Fatima Moreiro de Melo of Ellen Hoog. Ook schaatster Annette Gerritsen lijkt me erg gezellig. Weet je wat, doe ze alle vier maar! Gezellig man!