Michel Jonker(SV Marum/Futsal Marum): Veld en zaalvoetbal is goed te combineren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Michel Jonker klopt al heel voorzichtig aan het de deur van het eerste elftal van Marum. De jonge aanvaller is al enkele keren ingevallen in het keurkorps van Bart van Veen en heeft al een treffer voor Marum1 achter zijn naam staan. Over dat moment, zijn oud-teamgenoot Erolind Derguti, Eyong Enoh en FC Groningen vertelt Michel Jonker in onderstaand vraaggesprek dat ik met hem had voor Puurvoetbalonline

Michel Jonker klopt al heel voorzichtig aan het de deur van het eerste elftal van Marum. De jonge aanvaller is al enkele keren ingevallen in het keurkorps van Bart van Veen en heeft al een treffer voor Marum1 achter zijn naam staan. Over dat moment, zijn oud-teamgenoot Erolind Derguti, Eyong Enoh en FC Groningen vertelt Michel Jonker in onderstaand vraaggesprek dat ik met hem had voor Puurvoetbalonline

                   michel_jonker

                          Michel Jonker

Jij scoorde op 8 oktober tegen Opende je eerste competitiedoelpunt voor Marum1. Dat moet een geweldig moment zijn geweest: Ja, dat was een heel mooi moment natuurlijk. We stonden op dat moment met 2-1 voor en ik kwam er ongeveer 10 minuten voor tijd in. Het was een bevrijdende treffer want Opende gaf bij 2-1 stand niet op en toen het 3-1 werd was de wedstrijd gespeeld. Het was niet de mooiste goal uit mijn carriere maar hij telt en dat is het belangrijkste.

Had je verwacht dat je dit seizoen in het eerste elftal zou debuteren: Ik hoopte van te voren wel dat ik zou mogen debuteren in het eerste maar dat het al zo vroeg in de competitie zou zijn had ik niet verwacht. Ik ben nu al 5 wedstrijden mee geweest met het eerste en ben elke keer ingevallen met als hoogtepunt de goal tegen Opende natuurlijk.

Normaal speel jij bij de A-junioren maar ik neem aan dat jij met de eerste selectie meetraint: Nee, ik train sinds een week weer gewoon met de A's. Daarvoor heb ik 4 weken met het eerste mee getraind.

Marum heeft als club de ambitie uitgesproken dat het een stabiele tweede klasser wil worden. Wat is jouw persoonlijke ambitie: ··Mijn doel is om een vaste basisplaats te krijgen in het eerste en om zo hoog mogelijk te voetballen met Marum. Het zou mooi zijn als Marum een stabiele tweede klasser zou worden. Met de jeugd die eraan komt zit het ook wel goed want er komt een goede lichting aan.

Vaak wordt er gezegd dat jeugd niet genoeg voor zijn sport over heeft. Waarom is dat onzin volgens jou: Daar merk ik bij ons in Marum niks van. Veel spelers zitten naast veldvoetbal ook op zaalvoetbal waar ook weer tijd in zit en als je niet genoeg voor je sport over hebt ga je dat ook niet doen lijkt mij.

Waarom is zaalvoetbal prima te combineren met veldvoetbal: Persoonlijk heb ik er nooit last van als ik de avond van te voren een wedstrijd in de zaal heb gespeeld. Als je veel in de zaal aan het voetballen bent dan wordt je techniek ook beter en dat kun je dan weer prima gebruiken op het veld. Ook heb je in de zaal inzicht nodig dat je ook weer op het veld nodig hebt dus ik vind zaal en veld voetbal prima te combineren

FC Groningen eindigt niet bij de eerste vijf : Omdat ze te wisselvallig zijn, de ene week 6-0 winnen van Feyenoord en de week erna 1-1 gelijk spelen tegen RKC is daar een goed voorbeeld van. Waar FC Groningen eindigt maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Zolang Ajax maar kampioen wordt en mocht dat niet het geval zijn dan PSV absoluut niet. Voor Feyenoord hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat ze kampioen worden haha. De top 5 zal bestaan uit Ajax, PSV, AZ, Twente en Vitesse denk ik. Groningen zal daar net iets onder komen.

Wie vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie: 
Eyong Enoh. Veel mensen oordelen hem alleen op zijn hartenlust en harde inkomen. Maar Enoh is belangrijk op het middenveld bij Ajax. Hij pakt veel ballen af en is één van de weinige die er altijd voor 100% voor gaat bij Ajax. Hij moet alleen voetballend wat beter worden en minder kaarten pakken.

Jij hebt nog met Erolind Derguti gespeeld, had jij verwacht dat hij nu bij Harkemase Boys in de topklasse zou spelen: Ero is een geweldige voetballer. Hij is sterk aan de bal, technisch, heeft een goed overzicht en scoort ook nog gemakkelijk. Je kon wel zien dat hij niet lang bij Marum zou blijven. Dat hij via Cambuur Leeuwarden en PKC naar Harkemase Boys is gegaan is natuurlijk een knappe prestatie en dat terwijl hij nog maar 19 jaar is.

Spanje wordt Europees Kampioen omdat: Omdat ze de beste spelers hebben en ze als team ook heel goed zijn. Als er bijvoorbeeld op een bepaalde positie iemand geblesseerd is dan is de 2e keus iemand die ook zo bij de eerste 11 zou kunnen. Dat is bij het Nederlands elftal bijvoorbeeld wel anders want zij zijn toch wel afhankelijk van bepaalde spelers.

Sportpark De Holten is klaar voor de tweede klasse denk ik. Deel jij mijn mening of moet er dan nog wat gebeuren: Ja die mening deel ik. De Holten is een mooi complex met 4 velden en 2 trainingsvelden. Ook de kleedkamers zijn mooi. Tweede klasse waardig denk ik dus wel

Wat doet Michel Jonker in het dagelijkse leven: Ik ga naar school, zit in het examenjaar van de havo. Ook voetbal ik ook nog in de zaal bij Futsal Marum A1. Voor de rest is het 's avonds veel voetballen. Maandag en woensdag trainen op het veld, donderdag in de zaal en vrijdag een wedstrijd in de zaal. Ik vind het ook wel leuk om van mijn broer te winnen met Fifa 12 op playstation 3 wat nogal vaak gebeurt.