Daniel Laturiuw( Futsal Marum en Marum A1) : Een straatvoetballer met een droom!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Daniel Laturiuw voetbalt voor Futsal Marum A1, Marum A1 en voor de Noordelijke selectie onder 19 in de zaal. Een gedreven voetballer met een droom die hopelijk een keer uitkomt. Maar ook een straatvoetballer zoals te lezen valt in het vraaggesprek dat de jonge Marumer aan Puurvoetbalonline gaf.

Daniel Laturiuw voetbalt voor Futsal Marum A1, Marum A1 en voor de Noordelijke selectie onder 19 in de zaal. Een gedreven voetballer met een droom die hopelijk een keer uitkomt. Maar ook een straatvoetballer zoals te lezen valt in het vraaggesprek dat de jonge Marumer aan Puurvoetbalonline gaf.

                                       310578_220907997976671_100001724180534_556379_168602042_n

                                            Daniel Latiriuw speler van Futsal Marum, Marum A1 en Noordelijke Selectie O19

 

 

Jij voetbalt voor Futsal Marum A1 maar daarnaast voetbal je nog voor een team vertel daar eens wat meer over: Ik speel naast Futsal Marum A1 ook op het veld bij SV Marum A1. Dit seizoen draaien we heerlijk mee met de bovenste drie van de competitie. Ook voetbal ik bij de Noordelijke selectie Futsal onder 19. Onze trainer van O19 is Erik de Jonge, erg goeie trainer net als de trainer van SV Marum A1.

Velen zien zaalvoetbal als een partijtje voetbal en daarna 'zuipen". Dat is de grootste onzin omdat: Het is maar waar je voor voetbalt. Ik voetbal niet om na de wedstrijd heerlijk te gaan zuipen; ik wil echt iets bereiken in het zaalvoetbal. Ben dus niet echt met zuipen na de wedstrijd bezig.

Wat is de ambitie van Futsal Marum richting de toekomst: Dat Futsal Marum 1 en A1 nog hoger gaan spelen. En hopen dat Futsal Marum A1 de nieuwe Futsal Marum 1 wordt en heel hoog gaat spelen, net zo hoog als Leekster Eagles is wel te hoog gegrepen. Maar wie weet wat de toekomst brengt.

Bij jouw interesses staat straatvoetbal. Dat is iets waar ik vrolijk van word want dat gebeurt te weinig. Deel jij mijn mening: Het is heel erg leuk om met je vrienden op een parkeerplaats 4 vs 4 te gaan spelen, 2 kleine goaltjes en lekker gaan ballen. Daarbij komen de panna's, stuurtjes alles om je vriend zeg maar even te vernederen. Heerlijk. Je wordt er alleen maar beter van, je kan je heerlijk uitleven met trucjes die je anders nooit doet in een wedstrijd. Elke zomer zie je mij en m'n vrienden op de parkeerplaats van SV Marum straatvoetballen. Bij ons moet het ook serieus blijven, dus er zijn altijd jongens bij die willen winnen.

Christiano Ronaldo jouw favoriet. Probeer mij eens uit te leggen waarom hij jouw favoriete speler is: Doet acties die andere voetballers niet zouden doen, mensen haten hem en hij doet arrogant terug. Vind ik echt mooi om te zien, want hij maakt het altijd wel waar met zijn voetbalkwaliteiten. Scoort vanaf elke positie en doet lekker wat hij zelf wil en trekt zich van niemand aan. Daarom is hij mijn favoriet. Elke keer weer een plezier om na te kijken.

Ajax is organisatorisch één grote bende. Komt dat nog weer goed denk je en wat moet daar voor gebeuren: Ik hou me daar niet echt mee bezig wat daar gebeurt. Hopelijk komt het goed. Ik kijk naar Ajax en ik ben blij als ze winnen, als ze goed spelen natuurlijk. Wat daar verder gebeurt weet ik niet echt en hou ik me niet echt mee bezig. Transfer nieuwtjes vind ik altijd wel belangrijk om te volgen.

Jij doet de opleiding sport en bewegen. Maar op de scholen wordt er bijna niet meer bewogen qua sport. Dan is het toch een opleiding zonder toekomst: Bij ons wordt er wel veel gesport, niet op elke sport opleiding. Maar bij ons op school ben je nu meer in beweging dan je stil zit, gelukkig maar want ik kan niet stil zitten. Het is ook wel goeie opleiding; je kan heel veel verschillende kanten op dus er zit zeker wel toekomst in als je een sporter bent.

Met welke Nederlandse Sportvrouw wil jij wel een avondje stappen en waarom: Anna van So You Think You Can Dance. Weet niet of je die mag kiezen, maar die vrouw is echt beeldschoon.

                       257464_d976a007-41446093_WatiseenwinnaarvolgensAnna
                       Anna 

Wat is jouw ambitie als zaalvoetballer: Om ze ver mogelijk te komen. Nederlands Elftal in de zaal is denk ik te ver en te hoog gegrepen. Maar ja, ik hoop het natuurlijk wel, dat is m'n droom wel en natuurlijk op een hoog niveau bij Futsal Marum 1 spelen.

Wie vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie: Roy Beerens van AZ. Hij speelde vorig jaar amper en je hoorde helemaal niks over hem, maar hij speelt nu ijzersterk, erg goed en heeft zich gewoon in de basis gespeeld van AZ. Klasse van hem hoor, ook een plezier om naar te kijken. Goeie buitenspeler.

Arjen Robben komt niet meer terug op zijn niveau en stopt binnen een jaar als voetballer: Ik denk dat hij niet zijn oude niveau haalt, maar altijd nog wel een hele gevaarlijke buitenspeler is en blijft, ook iets onder zijn niveau zal hij heel goed spelen, dus hij stopt niet binnen een jaar. Hij heeft het pech dat hij zo snel geblesseerd raakt en zo lang geblesseerd is. Dat is wel jammer voor het Nederlands Elftal.

Wat heb ik jou niet gevraagd maar wil je wel kwijt: Bedankt voor het interview en heel veel succes nog met uw site, dat het nog bekender wordt dat als hij nu is.