Ulco Brinkhuizen voetbalt voor Viboa en Futsal Winsum en heeft een goede tip voor de bondscoach

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ulco Brinkhuizen voetbalt in de zaal voor Futsal Winsum en op het veld voor het derde elftal van VIBOA, ook wel ‘All Stars” genoemd. Zowel op het veld als in de zaal doet Ulco, samen met zijn teamgenoten, uitstekend mee in de competitie en zou het tot de mogelijkheden behoren dat het op beide fronten een succesvol seizoen wordt. Dat komt, naast een paar goede tips voor Bert van Marwijk, de rol van David Hiariej bij Futsal Winsum en wie hij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie vindt allemaal aan de orde in het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline met Ulco Brinkhuizen had.

Ulco Brinkhuizen voetbalt in de zaal voor Futsal Winsum en op het veld voor het derde elftal van VIBOA, ook wel ‘All Stars” genoemd. Zowel op het veld als in de zaal doet Ulco, samen met zijn teamgenoten, uitstekend mee in de competitie en zou het tot de mogelijkheden behoren dat het op beide fronten een succesvol seizoen wordt. Dat komt, naast een paar goede tips voor Bert van Marwijk, de rol van David Hiariej bij Futsal Winsum en wie hij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie vindt allemaal aan de orde in het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline met Ulco Brinkhuizen had.

 

                                           Foto-MMGRTVK4

                                           Ulco Brinkhuizen in actie voor Futsal Winsum

 

Jij bent een van de voetballers die in de zaal en op het veld actief is. Waar gaat jouw voorkeur naar uit als je moest kiezen: Dan ga ik wel uit van prestatievoetbal en niet recreatief en als ik dan moest kiezen dan zou ik voor zaalvoetbal kiezen. Dat heb ik de afgelopen tien jaar ook altijd gedaan. Waar de meesten veld op 1 hebben staan heb ik dat niet. Ik vind zaalvoetbal leuker omdat er altijd wat gebeurt en je veel vaker aan de bal komt. Op het veld kun je tijdens de wedstrijd je zelf verstoppen, in de zaal is dat gewoon niet mogelijk want je staat maar met vier veldspelers in het veld.

Met Futsal Winsum draaien jullie uitstekend en staan op dit moment op de eerste plaats. Hoe belangrijk is de rol van David Hiariej daarin: De rol van David is hier heel belangrijk in. Wij hebben nu in onze selectie jongens met uitzonderlijke kwaliteiten, die wedstrijden kunnen beslissen. Maar als het een keer niet loopt heeft David ons verschillende dingen geleerd om op terug te vallen. Daarnaast is David een goede trainer omdat hij weet hoe hij met zijn spelers moet omgaan. Doordat hij goed bij de spelers ligt, ga je voor je trainer door het bekende vuur. 

Wat is in jouw ogen de meest onderschatte voetballer in de eredivisie: Ik denk dan vooral aan Vormer, hoewel hij de laatste tijd steeds meer aandacht krijgt. Hij heeft verdedigende kwaliteiten en daarnaast is zijn passing bijna altijd goed en scoort hij ook nog regelmatig de laatste tijd. Ik denk dat hij de ideale opvolger is als Van Bommel na het EK van 2012 stopt. Oranje zal er niet minder van worden als Strootman en Vormer naast elkaar spelen.

Jouw broers Lammert en Bob voetballen bij SIOS. Wie lijkt qua voetbalcapaciteiten het meeste op jou: Geen van ons lijkt qua voetbalcapaciteiten op elkaar. Wij zijn alle drie verschillende voetballers, dit komt ook doordat mijn beide broers een keepers achtergrond hebben.

                                                       ulco

 

Jij speelt ook in het derde elftal van VIBOA. Hoe staan de zaken er bij de ‘All Stars” er op dit moment voor: Wij hebben dit jaar in competitieverband 9 wedstrijden gespeeld, daarvan hebben wij er 7 gewonnen en 2 verloren. Door ons team “All Stars” is zodoende de eerste periode gewonnen. Daarnaast staan wij in de beker voor reserveteams bij de laatste 16, in de volgende ronden treffen wij Staphorst 2. Wij hopen zo lang mogelijk mee te kunnen doen in de beker en competitie. Het zou natuurlijk weer geweldig mooi zijn om aan het eind van het voetbal seizoen een All Stars kampioensfeestje te hebben.

Ajax wordt dit seizoen geen landskampioen omdat: Omdat ze teveel punten achter staan op AZ. AZ gaat ten opzichte van Ajax nooit 11 punten voorsprong meer weggeven. 

Gertjan Verbeek laat nu al een paar jaar achter elkaar zien dat Feyenoord een blunder heeft begaan door hem de laan uit te sturen: Ik weet niet of dit wel een blunder is. Een trainer moet wel passen bij een groep spelers. Feyenoord had in die tijd een oude selectie en deze kon niet goed omgaan met de werkwijze van Verbeek. Dan is het de goedkoopste oplossing om de trainer er uit te sturen. Verbeek is in mijn ogen een trainer die jonge spelers beter maakt, vooral in mentale en fysieke vaardigheden.

Dat het eerste elftal van Viboa zich steeds keurig handhaaft in de eerste klasse is de verdienste van trainer Hans van der Ploeg: Viboa heeft altijd een “team” gehad en daar ligt volgens mij de kracht van Viboa 1. Ook voor Hans van der Ploeg was Viboa al een stabiele middenmoter in de eerste klasse. Ik vind wel dat je ziet dat Viboa qua opbouw van achteruit de laatste jaren stappen heeft gemaakt en dat is vooral te danken aan Hans. Waar vroeger vaak vanuit de tweede bal werd gespeeld zie je nu dat Viboa vaak voor de opbouw kiest, dit is een goede ontwikkeling.

Met welke Nederlandse Sportvrouw zou jij wel een avondje willen stappen en waarom: Ik kies dan voor Ranomi Kromowidjojo. Ik kies voor haar omdat ze altijd spontaan overkomt en dat ze net zo als ik oorspronkelijk uit Sauwerd komt.

Zou Viboa in jouw ogen door kunnen groeien richting de hoofdklasse: Zonder te betalen ga je nooit structureel in de hoofdklasse spelen. Als je al ziet dat ON degradeert en promoveert en zij de spelers volgens het A, B en C contract betalen. Ik denk namelijk dat er bij Viboa op reiskosten na nooit geld betaald gaat worden in de toekomst.  

Wat doet Ulco Brinkhuizen in het dagelijks leven: In het dagelijks ben ik werkzaam bij de regiopolitie Groningen. Ik ben daar werkzaam als politieagent in de binnenstad van Groningen.

Nederland wordt volgend jaar Europees Kampioen omdat: Nederland kan alleen kampioen worden als ze wat gaan doen aan hun verdediging. Op Gregory van der Wiel en Johnny Heitinga na hebben wij geen verdedigers die de Europese top aan kunnen. Als Bert van Marwijk slim is gaan ze zo snel mogelijk regelen dat Douglas mag spelen voor Oranje, kan hij mooi centraal spelen met Johnny Heitinga. Als dan Erik Pieters zich 6 wedstrijden staande weet te houden op de linksback positie geef ik Nederland een goede kans. Dus Bert, de weg naar succes ligt bij jou.