Jeffrey Doornbos( Warffum): We willen met Warffum graag naar de vierde klasse.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jeffrey Doornbos keerde voor aanvang van het seizoen terug bij Warffum nadat hij enkele seizoenen bij de jeugd van Viboa had gevoetbald. De spits is op dit moment uitgeschakeld met een enkelblessure maar hoopt op korte termijn zijn rentree te kunnen maken. Dat en nog veel meer vertelt Jeffrey in het onderstaande vraaggesprek dat hij had met Puurvoetbalonline.

Jeffrey Doornbos keerde voor aanvang van het seizoen terug bij Warffum nadat hij enkele seizoenen bij de jeugd van Viboa had gevoetbald. De spits is op dit moment uitgeschakeld met een enkelblessure maar hoopt op korte termijn zijn rentree te kunnen maken. Dat en nog veel meer vertelt Jeffrey in het onderstaande vraaggesprek dat hij had met Puurvoetbalonline.

 

 

 

782328394_6_GomZ

Jeffrey Doornbos, nu Warffum, hier nog in actie voor Viboa tegen ZFC Zuidlaren in het seizoen 2010-2011

Jij keerde dit seizoen terug bij Warffum na enkele jaren bij VIBOA te hebben gevoetbald. Waarom deze keuze: Ik heb hiervoor gekozen omdat het mij steeds meer tegenstond om heen en weer te vliegen naar Winsum. Het is een kleine afstand maar toch vond ik het op den duur genoeg. Hierdoor nam het plezier bij mij ook af en dat merkte je ook wel aan mijn prestaties. Toch kan ik terugkijken op een paar mooie jaren daar, ik heb er absoluut geen spijt van gehad. En ja, waarom Warffum? Dat is een makkelijke; ik ben er op mijn 6e begonnen met voetballen totdat ik naar Viboa vertrok. Het is gewoon mijn club en er was ook geen twijfel naar wélke club ik zou gaan na m'n Viboa periode. En het bevalt prima, alleen nog wel wennen aan het seniorenvoetbal.

Nadat jij in de beker er in totaal zes goals inschopte of kopte sta je in de competitie nog op 0 treffers’. Daar baal jij ongelofelijk van denk ik: Aan de ene kant baal ik er heel erg van ja, maar het is een samenloop van omstandigheden. De laatste tijd speel ik ook meer vanaf het middenveld, dan kom je gewoon wat minder in stelling zoals ik dat wel kwam in de beker. Toch ben ik wel een echte spits en vind ik het wel vervelend als ik niet scoor. Maar het belangrijkste blijft het team, als wij winnen ben ik tevreden en als ik nog een goal mee kan pikken vind ik dat maar al te mooi. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog wel een paar erin prik dit seizoen maar ik moet eerst maar eens zorgen dat ik weer fit word.

FC Groningen doet weer aardig mee na een zwak begin. Denk jij dat de FC bij de eerste vijf zal eindigen: Eerlijk gezegd denk ik het niet. Ik gok op plek 7 dit jaar. Ik vind het elftal gewoon niet erg bijzonder. Het heeft teveel zwakke plekken om mee te doen in de top 5. Ik ben niet onder de indruk van de verdediging en over de keepers wil ik het helemaal al niet hebben. Zowel Van Loo als Luciano vind ik geen echte ''puntenpakkers''. Ook Kwakman, Ivens en Hiariej vind ik in verdedigend opzicht maar matig. Als Groningen dit jaar 6e of 7e wordt, hebben ze het goed gedaan met het materiaal dat ze hebben.

Nadat jullie met Warffum de eerste drie wedstrijden schlemielig verloren raken jullie nu in vorm. Dat betekent dat de concurrentie er een gevaarlijke tegenstander bij heeft voor de kopposities: Die gevaarlijke tegenstander zijn we altijd geweest en zullen we ook altijd blijven. We zijn inderdaad niet goed gestart maar nu begint het allemaal wat beter te lopen en ik denk dat we van iedere tegenstander kúnnen winnen. We hebben wel een sterke selectie maar ook een erg jonge. De meeste jongens zitten rond mijn leeftijd en dan is het af en toe wel eens lastig in de 5e klasse met het fysieke geweld. Ook als het niet gaat zoals het moet gaan merk je dat het moeilijk is om de wedstrijd dan alsnog te kantelen. De weg naar boven is ingeslagen en ik hoop dat we deze lijn kunnen voortzetten.

Julie hebben bij Warffum met een kunstgrasveld ideale trainingsomstandigheden: Dat is absoluut waar! Het is een heerlijk veldje om op te voetballen en je kunt gewoon in weer en wind lekker ballen. Het was ook wel nodig moet ik zeggen. Warffum heeft 9 elftallen en 5 zeventallen en met maar één trainingsveld wordt het veld gewoon te zwaar belast. Als er in het verleden in oktober nog gras opstond, hield het veld zich aardig goed. En op dat veld kon je op den duur ook gewoon niet meer trainen. Daarom ben ik wel erg blij met een kunstgrasveld, van mij mogen ze op het hoofdveld ook wel kunstgras neerleggen. Heerlijk toch, het komt het voetbal alleen maar ten goede. Toch is er wel één nadeel aan het trainingsveld, het is namelijk erg smal waardoor je niet ideaal kan trainen op bijvoorbeeld voorzetten vanaf de flanken.

De derby tegen Usquert wordt op 11 december gespeeld in Warffum. Waarom weet jij zeker dat Warffum dat duel gaat winnen: Haha, omdat wij een beter elftal hebben. Nee, ik moet oppassen met wat ik zeg... Op papier zouden wij deze wedstrijd moeten winnen, onze selectie is inderdaad sterker dan die van onze buren. Maar ik weet ook dat Warffum het elk jaar traditioneel lastig heeft tegen Usquert. Ze hebben misschien niet het beste voetbal maar werken altijd wel hard voor elkaar en schuwen het fysieke ook niet bepaald. Ik ga er vanuit dat we deze wedstrijd winnen, maar gemakkelijk gaat het niet worden. Ik kijk er wel naar uit, zulke derby's zijn altijd leuk!

Marnix Bakker is een trainer die nog ver kan schoppen in het amateurvoetbal: Ik vind het een goede trainer, dat staat vast. Hij is nog ontzettend jong en als hij zich ook door blijft ontwikkelen denk ik dat hij het nog wel ver kan schoppen ja. Hij is een trainer met een eigen visie op het spelletje en is goed in de omgang. Ook is hij erg kritisch naar zichzelf toe. Hij wil altijd het maximale, dat zijn toch goede eigenschappen voor een trainer dacht ik. Van mij mag hij nog wel een tijdje blijven. Maar je weet het niet, misschien wordt hij wel de Sir Alex Ferguson van Warffum. De tijd zal het leren... Ik denk dat hij ook na een aantal jaar wel weer stappen wil maken.

Nederland speelt volgend jaar op het EK en is voor velen favoriet voor de titel. Hoe denk jij daarover: Nederland is inderdaad favoriet, maar geen topfavoriet. Spanje heeft nóg een beter elftal, Xavi, Iniesta, Villa en natuurlijk Puyol. Wat een kwaliteit! Als Oranje wil oogsten zal het wel op het EK moeten gebeuren. Spelers als Sneijder, van Persie, Van der Vaart zitten nu allemaal rond de 28 jaar. Dat is wel dé leeftijd om het te laten zien. Over een paar jaar zijn ze allemaal een jaartje ouder en ik betwijfel of het er dan nog inzit. Ik denk en hoop op een finale Nederland - Spanje, en dat het dit keer wel ''onze'' kant opvalt.

Wat doet Jeffrey Doornbos in het dagelijks leven: Vorig jaar heb ik net mijn Havodiploma behaald en ik zou dit jaar gaan studeren maar twijfelde al erg over welke opleiding. Nu ben ik een jaartje aan het werk bij Hot-Networkz in Groningen. Een promotorbedrijf waar we werken als promotors voor onder andere de Telegraaf, VI, DVHN en Veronica. Leuk werk om te doen maar wel vaak wat verder weg van huis. Vaak een keer in de Achterhoek of Flevopolder aan het werk. Volgend jaar alsnog een studie oppakken! Verder ben ik bestuurslid bij de jeugdsoos in het dorp en ik hou ook wel van een voetbalspelletje op de Xbox. Op zaterdag probeer ik nog wel eens een voetbalwedstrijd te bekijken in de omgeving en daarnaast houd ik wel van een biertje...
Gezelligheid met vrienden is ook belangrijk!

Jij bezoekt regelmatig een amateurwedstrijd op zaterdag. Welk duel was dit seizoen de leukste dat je gezien hebt: Ik heb werkelijk geen idee. Echt leuke wedstrijden heb ik nog niet gezien, vaak zijn er wel leuke periodes in wedstrijden maar niet echt één die mij is bijgebleven. Vind het vooral leuk om bekenden uit de regio te zien spelen. Oud-klasgenoten bijvoorbeeld die op zaterdag voetballen zoals Richard Haan en Dennis Tromp. Vaak worden de leuke wedstrijden gespeeld als ik er niet bij ben.

Wie denk jij dat er bij jullie in de klasse kampioen wordt en waarom: Ik denk dat alle ploegen die nu in de top 6 staan, kampioen kunnen worden. Toch ga ik er vanuit dat uiteindelijk Eenrum of FVV aan het langste eind zal trekken. Natuurlijk hoop ik erop dat wij het worden maar dan zullen we ook de mindere wedstrijden moeten winnen. Dat gebeurt de laatste wedstrijden wel, maar zeker in het begin hebben we dat nagelaten. Ik hoop op een periodetitel en alles wat er extra bijkomt, is mooi meegenomen. Als het dit jaar níet gebeurt, moet het volgend jaar maar! Ik wil in ieder geval zo snel mogelijk naar die 4e klasse.