Stan Buikema(FC LEO): Aankomend talent van FC LEO

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Stan Buikema is een van de aankomende talenten van derde klasser FC LEO. De middenvelder maakte vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal en zit ook dit seizoen regelmatig bij de selectie van trainer Jaap van der Ploeg. Voor Puurvoetbalonline vulde Stan de volgende vragen in waarin onder andere zijn liefde voor Feyenoord ter sprake kwam.

Stan Buikema is een van de aankomende talenten van derde klasser FC LEO. De middenvelder maakte vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal en zit ook dit seizoen regelmatig bij de selectie van trainer Jaap van der Ploeg. Voor Puurvoetbalonline vulde Stan de volgende vragen in waarin onder andere zijn liefde voor Feyenoord ter sprake kwam.

 stan

 Stan Buikema(nummer 12) komt als invaller binnen de lijnen voor FC LEO 

 

Jij debuteerde vorig seizoen in het eerste van FC LEO in een speciaal duel. Welk duel was dat: Dat was thuis tegen VVK in de nacompetitie, bij een gelijkspel of winst waren we gepromoveerd. Was heel erg spannend natuurlijk, ook omdat het mijn eerste wedstrijd was voor 1e van FC LEO. Gelukkig hebben we met 3-1 gewonnen. 

Jouw broer Mart is als 21 jarige aanvoerder van FC LEO, Ik vind Mart een echte aanvoerder, maar hoe kijk jij daar tegen aan: Mart heeft een heel goeie inzet en neemt daardoor het team wel een beetje op sleeptouw denk ik. En hij kan ook goed voetballen dus denk ik dat het wel een goeie aanvoerder is, maar ik zal natuurlijk toch anders tegen Mart aan kijken dan andere spelers in het 1e.

Tegen Scheemda scoorde jij je eerste treffer voor het eerste elftal van FC LEO. Hoe heb je dat beleefd: Bij het 1e van LEO scoren is leuker dan bij de A’s omdat er veel meer mensen kijken die ook nog aardig fanatiek zijn. En dat heb je bij de A’s niet.  Ook is een doelpunt natuurlijk belangrijker in het 1e dan bij de A´s

Als Feyenoord-supporter had jij het niet gemakkelijk deze week: Ik heb zeker geen makkelijke week gehad. Nu 3x achter elkaar verloren. En vooral de FC Groningen supporters moeten mij nu hebben want in het begin van het seizoen heb ik hun een beetje uitgelachen. Maar nu  kunnen ze mij natuurlijk goed terugpakken.

In jouw periode als E-junior heb ik jou mogen trainen en ik kan mij het onderdeel latje schieten om een mars nog goed herinneren. Samen met Rowan was jij daar aardig bedreven in wat mij een groot aantal marsen kostte. Gebeuren dat soort acties nog weleens op een training: Ja dat hebben wij nu bij de A´s wel. We kunnen 3 prijzen halen in een seizoen. Wie het vaakste op training komt, wie de meeste partijtjes wint en wie topscorer wordt in de competitie. Je krijgt een beker als je 1 van deze 3 wint. 

Met welke Nederlandse sportvrouw zou jij weleens een avondje willen stappen en waarom: Als ik eerlijk ben ken ik er maar een paar sportvrouwen en ik kan niemand van hun bedenken waarmee ik wel een avondje zou willen stappen, andere sporten volg ik namelijk niet en vrouwenvoetbal ook niet.

Je gaat nu al regelmatig mee met het eerste elftal. Gaat Stan Buikema volgend seizoen voor een vaste plaats in de selectie: Daar ga ik natuurlijk wel voor want dan train je met betere voetballers en is het veel serieuzer. En want ik net al zei, voor het 1e spelen is belangrijker en veel spannender.

Wie vind jij een onderschatte voetballer in de eredivisie: Een onderschatte voetballer kan ik niet bedenken. Maar ik vind Eriksen en Clasie heel goed spelen in de Eredivisie, maar die worden niet onderschat. Niet meer tenminste.

 

Ik volg alle wedstrijden niet meer op televisie omdat het niet meer bij te houden is wie waar en wanneer speelt. Geldt dat ook voor jou: Dat geldt ook voor mij, maar dan vooral omdat ik niet zo graag naar de televisie kijk. Als ik voetbal kijk, kijk ik de samenvattingen terug op het internet.

FC LEO, zo heb ik voorspeld, wordt de sensatie in de derde klasse. Deel jij mijn mening: Ja, als je ziet dat LEO nu 3e staat kun je zeker zeggen dat het de sensatie in de derde klasse is. Ook omdat  LEO 2 keer achter elkaar gepromoveerd is.

FC Groningen wordt eerder landskampioen dan Feyenoord: Eigenlijk zie ik geen van beiden kampioen worden in komende jaren. Maar als we verder gaan denk ik dat Feyenoord eerder weer landskampioen wordt dan FC Groningen omdat Feyenoord een grotere club is en er uiteindelijk wel bovenop komt zodat ze weer om landtitel kunnen gaan spelen.