Frank Elzinga (Corenos1): De traptechniek van veel spelers in de eredivisie is slecht.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Frank Elzinga stapte dit seizoen over van De Heracliden naar buurman Corenos. Een stap die velen bevreemdde maar waar de spits een duidelijke verklaring voor heeft. Verder vertelt hij wie hij een onderschatte en wie hij een overschatte voetballer vindt in de eredivisie en verbaast hij zich over de traptechniek van sommige betaalde voetballers. Dit alles is te lezen in onderstaand die Frank aan Puurvoetbalonline gaf.

Frank Elzinga stapte dit seizoen over van De Heracliden naar buurman Corenos. Een stap die velen bevreemdde maar waar de spits een duidelijke verklaring voor heeft. Verder vertelt hij wie hij een onderschatte en wie hij een overschatte voetballer vindt in de eredivisie en verbaast hij zich over de traptechniek van sommige betaalde voetballers. Dit alles is te lezen in onderstaand die Frank aan Puurvoetbalonline gaf.

                                                   Frank_voetbal_1


 

 

 

Jij bent dit seizoen overgestapt van De Heracliden naar Corenos. Snap jij dat ik mij daar over verbaasde: Ja, dat kan ik me wel voorstellen. Het verbaasde meer mensen. Maar ik was voor mezelf op zoek naar een nieuwe uitdaging en kan goed met de jongens in Roodeschool dus vandaar de overstap. Zeg niet dat ik niet meer terug keer overigens, want De Heracliden is toch ook een beetje mijn cluppie!

Corenos kende een moeilijke start en staat laatste op dit moment. Waarom degraderen jullie niet: Ik denk dat we met deze groep gewoon kwaliteit genoeg hebben om te overleven, maar dat het moeilijk wordt lijkt me duidelijk. Het is wennen aan de manier van spelen zonder Erik Zuidema voor Corenos en opvangen met jonge spelers vergt tijd.. Hopen dat we tijd genoeg hebben, maar we doen er alles aan!

Wat is in jouw ogen het grootste verschil tussen Corenos en De Heracliden: Corenos is als 1 grote familie en dat heb ik wel eens gemist bij Hera. Overigens is dat geen verwijt naar Hera, ook daar heb ik met veel plezier gespeeld! Alles meegemaakt, nacompetitie voor lijfsbehoud, nacompetitie voor promotie, degradatie (2x op rij) promotie en een kampioenschap!

Jouw broer Martijn is als trainer actief. Is dat ook een rol die voor jou na je actieve carrière is weggelegd: Ik denk zeker wel aan een trainerscarrière. Hoop alleen zelf nog een aantal jaren te voetballen!

Ik kom natuurlijk bij veel clubs in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant over de vloer. Dan valt mij op dat de spelers van clubs uit de gemeente Eemsmond elkaar regelmatig tegenkomen in het uitgaansleven of heb ik het mis: Dat is zeker heel goed mogelijk! Ik zie op feestjes van vrienden inderdaad mensen van Hera, Corenos en Middelstum samen. Moet ook geen probleem zijn lijkt me!

Je bent op dit moment geblesseerd begreep ik. Kun je vertellen wat er precies aan de hand is: Ik heb rugklachten. Maar na een paar keer gekraakt te zijn ziet het er weer een stuk beter uit!

Jij zaalvoetbalt ook weet ik maar als jij moest kiezen tussen zaal en veld wat koos jij dan: Op dit moment kies ik nog voor het veld, maar de zaal vind ik wel prachtig om te doen!

Wie vind jij in de eredivisie een ondergewaardeerde voetballer en waarom: Marc Janko van FC Twente. Altijd veel om te doen in de pers maar uit zijn cijfers blijkt toch dat het een echte goalgetter is en daar staat hij er toch voor?!

Je staat bekend om je uitstekende traptechniek. Dan snap jij denk ik niet dat er spelers zijn die een corner niet goed kunnen nemen: Daar heb je inderdaad een punt. Als ik willekeurige spelers in de eredivisie soms zie? Onbegrijpelijk dat ballen voor de 1e paal weggekopt of zelfs weggetrapt kunnen worden! Met zoveel trainingsuren mag je toch van zo iemand een goede bal verwachten?!

Je weet dat men graag een oordeel over jouw lichaamsbouw heeft. Ze beweren dat als jij twintig kilo lichter bent jij op een hoger niveau dan de derde klasse kunt spelen: Ach ja, wat moet ik daar op zeggen? Misschien wel, misschien niet. Kan me er niet druk om maken. Vind het ook niet zo belangrijk meer wat mensen zeggen. De ene week schop je er 2 in en ben je geweldig, een week later ben je een klojo omdat je niet scoort. Slaap beide keren uitstekend!

Wie is de beste trainer die jij tot nu toe hebt gehad: Dan moet ik er 3 noemen. Jan Martin Dijkstra, Dick Lukkien en Heiko van der Berg. Misschien dat die laatste een verrassing voor mensen is, maar ik denk dat Heiko een mooie toekomst tegemoet gaat!

Wat doe jij in het dagelijks leven Frank: Ik ben werknemer bij de Elzingagroep. Dit doe ik nu al een aantal jaren via het vroegere AB, Abiant. Ik werk voornamelijk in de grondverzet.

Wat wil je verder nog vertellen wat ik niet gevraagd heb: Heb het gevoel dat de landelijke pers eindelijk in ziet wat ik al jaren zeg. Ron Vlaar is echt GEEN oranje speler!! Ik vind dit echt verreweg de meest overschatte voetballer op de Nederlandse velden!