'Hannes" van Dijken kreeg het voetbal met de paplepel ingegoten.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Hans van Dijken wordt al bijna vanaf zijn geboorte ‘Hannes” genoemd wat hij prima vindt. Verder vertelt hij onderstaand waarom hij sinds de B-junioren niet meer voetbalt hoewel het voetballen hem met de paplepel is ingegoten.

Hans van Dijken wordt al bijna vanaf zijn geboorte ‘Hannes” genoemd wat hij prima vindt. Verder vertelt hij onderstaand waarom hij sinds de B-junioren niet meer voetbalt hoewel het voetballen hem met de paplepel is ingegoten.

188350_10150127660013337_591843336_6441304_5253901_n

 'Hannes" samen met broer Robert Jan en zijn zusjes Marianne en Gerlinde van Dijken 

Op Facebook heet jij ‘Hannes Grunn” is dat jouw bijnaam of jouw echte naam: Nee, Hans is mijn echte naam, voor familie en vrienden Hannes van jongs af aan.

Als favoriete sport geef jij voetbal op. Is dat er door je vader, Jan van Dijken, ingegoten: Ja eigenlijk wel. Door mijn vader en de rest van de familie, denk aan Jan en Albert ten Caat. Mijn vader was er altijd bij als ik moest voetballen.

David Texeira is nu al jouw topfavoriet. Verklaar je nader: Ik vind het heel knap hoe die jongen het hier doet in Groningen, het is toch een hele stap uit Zuid Amerika. Ik hoop dat hij zich blijft ontwikkelen zoals nu, dan gaat hij ver komen.

Iwan van Duren is helemaal klaar, zo vertelde hij in jouw favoriet TV-programma Voetbal International, met de kwalificatieduels voor een EK en WK. Hoe denk jij daarover: Ik kijk wel naar deze duels, maar blijf er niet voor thuis. Alleen bij de sterkere landen die echt tegenstand bieden, dan vind ik het leuk om te kijken.

Alle media-aandacht rond Oranje gaat helemaal nergens meer over: Als Nederland een EK / WK speelt wil ik alles volgen en lezen, voor tijdens de kwalificatie vind ik het minder belangrijk.

Jij geeft op Facebook aan dat je graag boeken over waargebeurde verhalen leest. Over welk waar gebeurd verhaal zou jij een boek willen schrijven: Ja, ik mag graag lezen. De krant of een goed boek, ik vind het beide heerlijk om te lezen. Waargebeurde verhalen vind ik het meest interessant. Als ik een boek mocht schrijven ging dat over de leuke vakanties en weekendjes met vrienden en familie.

Overal om mij heen hoor ik het toverwoord FIFA12. Snap jij dat mij dat helemaal niets zegt: Fifa is een mooi spel, elk jaar komt er een nieuw spel uit. Als je er geen computer voor hebt, snap ik dat het je niks zegt.Ik speel dit spel veel met mijn vader en broertje, regelmatig vliegen de controllers dan door de lucht haha.

Wat heb jij qua karakter van je vader geërfd: Ik ben eens met mijn broertje van een berg afgevallen in de Ardennen. Ik maakte mij alleen maar druk om hem, hij was in de brandnetels beland. Mijn vader zag ineens een stuk bot uit mijn knie steken, hij stond er paf van dat ik nog geen kik had gegeven. Dus misschien zijn hoge pijngrens, een echte bikkel!!!

Jij voetbalt niet meer begreep ik van je. Vertel eens wat daar de reden van is:Vanaf de E3 heb ik gevoetbald, ooit begonnen samen met Hugo Zijl. Ik was keeper en ben later ook nog rechterspits geweest.Vanaf de B1 besloot ik dat ik wilde werken op de zaterdag.

Op welke manier volg jij het voetballen op dit moment: Ik keek regelmatig bij ACV, alleen is nu RJ geblesseerd. Bij mijn zwagers die bij Harkemase Boys en WKE spelen  ben ik nog niet geweest dit seizoen maar dat gaat zeker binnenkort gebeuren. En natuurlijk volg ik Eredivisie live.

Vooropgesteld, ik ben absoluut geen tv-kijker. Leg mij eens uit waarom ik eens naar Paul en Witteman moet gaan kijken: Het gaat om de actualiteit van alledag, ik vind dat erg interessant. Wat is het verhaal achter een gebeurtenis. Het is minder oppervlakkig dan alleen iets lezen in de krant of zien op het nieuws. Gewoon eens gaan kijken Johan.

Jan denkt dat Arjen Robben ons Europees Kampioen gaat maken. Deel jij zijn mening: Ja, als hij fit is kan hij ons kampioen maken. Hij is iemand die het verschil maakt.

Volg jij het eerste elftal van CVVB nog een beetje: Een beetje. Ik volgde het altijd meer toen Peter Langeland nog in het 1ste voetbalde. Nu kijk ik de uitslag op teletekst.

Wat doe je in het dagelijkse leven: Ik help mensen met een lichamelijke beperking om zo zelfstandig mogelijk te wonen. En in de avond werk ik met dementerende ouderen, waar ik een soort gastheer voor ze ben. Ik zorg voor hun hapje en drankje, heel leuk en heb het goed naar mijn zin.