Gydo Beenes: Verdediger van beroep in CVVB4Bier

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Gydo Beenes is verdediger van beroep in CVVB4BIER dat als een geöliede machine aan het seizoen begonnen is. Daar vertelt Gydo over maar ook over het ‘Milanello van Onderdendam, het Oktoberfest, de ‘man van glas” en nog veel in onderstaand interview dat hij aan Puurvoetbalonline gaf.

Gydo Beenes is verdediger van beroep in CVVB4BIER dat als een geöliede machine aan het seizoen begonnen is. Daar vertelt Gydo over maar ook over het ‘Milanello van Onderdendam, het Oktoberfest, de ‘man van glas” en nog veel in onderstaand interview dat hij aan Puurvoetbalonline gaf.

                                                          gyd

Gydo je speelt in CVVB4Bier als verdediger begreep ik. Ben jij altijd al verdediger geweest: Ja ik ben altijd een verdediger geweest, in de verdediging voel ik mezelf ook het beste thuis. Dit heeft er puur mee te maken dat ik aan de bal niet heel sterk ben, ik moet het hebben van kort op de tegenstander zitten en mijn snelheid. Ik heb wel eens uitstapje gemaakt naar verdedigend middenvelder en spits maar dat zijn simpel weg niet mijn sterkste posities.

Jullie doen het prima in de competitie vertelde je. Dat betekent dat jullie koploper zijn: Ja het loopt als een geöliede machine, nee gekheid er gaan nog wel verschillende dingen mis. Maar er gaat op het moment meer goed dan fout. We hebben nog geen wedstrijd verloren maar daar moet ik wel bij zeggen dat wij op het moment ook nog niet de sterkste tegenstanders hebben verslagen. De eerste krachtmeting zal zaterdag 29 november zijn tegen Gruno 1, als we die wedstrijd weten te winnen kunnen we echt mee doen om het kampioenschap, op het moment lijkt het dus heel erg goed maar we moeten nog voetballen tegen de moeilijkere tegenstanders. Daarnaast doen we het ook al weer goed in de beker we zijn de poule fase van de beker ongeslagen doorgekomen. Vorige twee jaar zijn we beide keren gestrand in de kwart finales, nu hopen we toch echt een keer verder te komen!

Het derde elftal heeft het ritme nog niet te pakken. Komt dat omdat jullie in Onderdendam jullie eigen ‘Milanello” hebben en het derde in Bedum moet trainen of zijn jullie op dit moment beter in vorm: Het derde elftal begon sterk aan de competitie maar zakken nu wat af, of dit met het trainingscomplex te maken heeft denk ik niet. Ik hoor wel vaak dat het te druk is op de velden in Bedum, daarom zijn wij ook erg blij dat wij trainen in Onderdendam. Wij hebben alle ruimte en het veld ligt er over het algemeen erg goed bij. Verder is Onderdendam vanaf Bedum ook niet ver dus het is goed te bereiken, eigenlijk hebben wij een ideale trainings-locatie. Op het moment zijn wij als team goed in vorm, dit uit zich niet alleen in elke week drie punten maar ook de sfeer binnen het team. In mijn ogen zorgt de ontzettend goede sfeer in het team voor de goede vorm.

Wat is binnen jullie selectie een ondergewaardeerde voetballer en waarom: Dat is een lastige vraag, iedereen wordt voor mijn gevoel wel gewaardeerd om bepaalde kwaliteiten in het veld. Maar als ik er dan toch een moest kiezen zou het Jordy Krijgsheld of Rowan Smit zijn, dat komt doordat deze twee jongens ontzettend veel meters maken, duels aangaan en goeie passen geven. Maar deze twee jongens worden absoluut niet ondergewaardeerd, dit zijn in mijn ogen gewoon twee hele belangrijke spelers voor ons team.

Acda en de Munnik en Ilse de Lange. Verklaar je nader: Ja dat staat bij mijn favoriete muziek op Facebook, dat Ilse de Lange daar staat is een beetje toeval want ik luister niet zo veel muziek van haar. Maar daar in tegen zijn Acda en de Munnik wel een van mijn favoriete artiesten. Ik hou heel erg rustige muziek met een mooie tekst. Maar op zaterdag is dat een heel andere verhaal dan gaan de boxen mee de kleedkamer in en is er na de wedstrijd een hoop kabaal te horen vanuit ons kleedhok. Dit kan je ook terug zien in de filmpjes die we maken van elke wedstrijd, deze zijn terug te vinden op onze site en op Youtube.

FC Groningen komt niet bij de eerste vijf omdat: Ik denk dat Groningen tussen de plaatsen vijf en acht zal belanden, ze hebben op zich de kwaliteit wel om voor de vijfde plek te spelen. Maar ze hebben al een paar wedstrijden verzuimd het af te maken. Ik heb tot nu al redelijk wat goede wedstrijden gezien maar ook hele matige wedstrijden en FC Groningen heeft het nog altijd te moeilijk bij middelmatige clubs uit. Vandaar dat ik denk dat ze aan het eind van de competitie niet op de vijfde plaatst zullen staan.

Het grote feest van CVVB4BIER: is in aantocht wordt het weer wokken zonder sokken of vissen op zee in een arrenslee: Wij de Activiteitencommissie ( Remon Westra, Jelmer Meinardi, Maarten Sikken en Ik ) hebben inderdaad een feest gepland. Wij gaan niet wokken, bowlen of paintballen we hebben een speciale avond met als thema bier/oktober fest voorbereid. Door middel van het in teams werken en dan verschillende spellen te spelen willen wij er een erg gezellige avond van maken. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet te gaan wokken o.i.d. omdat dat zo standaard is, we dachten laten we een keer wat anders doen. Over de spellen kan ik nog niet te veel los laten aangezien wij niet willen dat de teamgenoten zich van te voren kunnen voorbereiden en dat het op die manier oneerlijk word. Maar ik kan wel de namen van de spellen verklappen dit zijn: Der schnellsten Biersprinters, Rüdie die rücksichtlöze, Kartenspiel der Toten, Die Adler Füllfederhalter, Die Heino von Bedum en Holzfäller Koordination. De teams ( vier personen per team ) die wij hebben ingedeeld stellen allemaal een verschillend land voor dit zijn Duitsland, Rusland, Italië en Engeland daarnaast heeft elke teamlid een speciale naam voor deze avond gekregen. Dit zijn namen die vaak voorkomen in dat land ( bijvoorbeeld iemand die in team Rusland zit heet Igor), en de spelers moeten ook de hele avond met deze naam worden aangesproken. 

Damesvoetbal is iets wat veel voetballiefhebbers helemaal niets vinden. Hoe denkt Gydo Beenes daarover: Het is goed dat ze er plezier in hebben en hun best doen maar ik ben geen fan van vrouwen voetbal, dus zolang ik er niet naar hoef te kijken vind ik het prima.

Arjen Robben, de man van glas of iemand die verprutst is door de ‘specialisten: Man van glas, misschien zullen er wel fouten gemaakt zijn door specialisten maar Arjan Robben is ook gewoon te blessure gevoelig. In mijn ogen heeft dit ook voor een groot deel met pech te maken, de ene voetballer kan gewoon meer stootjes hebben dan de andere.

Nederland en Duitsland en Spanje zijn favoriet voor de Europese titel. Wat voor caperiolen haal jij uit als Nederland het EK wint: Als Nederland in de finale komt zal ik die wedstrijd hoogst waarschijnlijk in de kroeg in Bedum kijken ( Koning ), naast de Kroeg in Bedum ligt een heel pittoresk kanaal namelijk het Boterdiep. Ik denk als Nederland Europees kampioen word dat ik wel een duikje waag. 

De fusie tussen Bedum en CVVB is binnen vijf jaar een feit of denk jij dat ik het mis heb: Nou ik weet het niet, er heersen volgens mij nog altijd veel verschillende meningen op dat vlak. Vroeg of laat zal er wel een fusie komen of dit binnen vijf jaar is vraag weet ik niet, ik moet hier bij opmerken dat ik een voorstander ben van een fusie.

Wat heb ik niet gevraagd maar zou je nog wel graag willen vertellen: Als je een keer tijd hebt kom dan eens een keer kijken bij het gezelligste team van Bedum, en neem een kijkje op onze website www.cvvb4.webs.com!