Alex van Stralendorff(Velocitas1): We gaan voor handhaven.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Alex van Stralendorff is de eerste doelman van Velocitas. De doelman promoveerde dit jaar  met zijn team naar de eerste klasse. Doelstelling van Velocitas is handhaving wat de 21 jarige doelman een prima doelstelling vind . Dat, en nog veel meer, is te lezen in het interview dat Puurvoetbalonline met de Stadjerder had.

Alex van Stralendorff is de eerste doelman van Velocitas. De doelman promoveerde dit jaar  met zijn team naar de eerste klasse. Doelstelling van Velocitas is handhaving wat de 21 jarige doelman een prima doelstelling vind . Dat, en nog veel meer, is te lezen in het interview dat Puurvoetbalonline met de Stadjerder had.

                                             Alex_keeper_velocitas

 

Jij speelt bij de voetbalvereniging Velocitas en zit als doelman bij de eerste selectie. Ben jij eerste keeper: Ja, ik ben de eerste keeper.

Hoeveel jaar speel jij al voor Velocitas: Inclusief dit seizoen, wordt het mijn vijfde seizoen voor Velocitas 1897.

Een veel gehoord geluid in de stad Groningen is dat er weinig publiek op het amateurvoetbal afkomt. Deel jij die mening: Ik deel die mening zeker. Ik denk dat het deels te maken heeft met dat er veel voetbalclubs in Groningen zijn. Veel mensen staan dan voor een keus. Naar welke club gaan we vandaag? Ook moet niet vergeten worden dat er natuurlijk veel mensen op de zondag naar FC Groningen gaan. Groningen is overigens een echte stad. Zou je een dorp hebben dan zullen er naar mijn idee meer mensen uitlopen voor een voetbalwedstrijd. Kijk maar naar Harkemase Boys bijvoorbeeld. Daar loopt bijna het hele dorp uit als Harkemase Boys moet voetballen. Ook speelt het niveau een rol. Hoe hoger je speelt, hoe meer aandacht je krijgt en hoe meer mensen het aantrekt.

Op dit moment is er een discussie gaande over de hoofdblessures van keepers in het betaalde voetbal. Ik denk dat het allemaal toeval is maar wat denk jij: Ik denk inderdaad ook dat het toeval is. Het is in een korte tijd wel drie keer voorgekomen dacht ik. Ik denk niet dat een speler bewust voor het hoofd van een keeper gaat in plaats van de bal. Maar ik ben wel van mening dat het er soms roekeloos uitziet als een speler doorloopt op een keeper. Dit valt zeker niet goed te maken en als keeper hoop je natuurlijk dat je zoiets niet mee maakt. Je kunt het helaas niet voor zijn. Het gebeurd in het heetst van de strijd. Ik vind wel dat keepers meer vrijheid mogen krijgen op dat gebied om zichzelf te beschermen en ik vind dat het echt doorlopen op een keeper ook zwaarder gestraft mag worden. Vaak zie ik nog te vaak dat een speler die de keeper raakt , waarbij de intentie om hem te raken duidelijk aanwezig is, weg komt met een gele kaart of een mondelinge waarschuwing. Naar mijn idee is dat gewoon hetzelfde als natrappen en dus een rode kaart waardig!

Hoeveel paar handschoenen heeft een doelman van Velocitas nodig in een seizoen: Gemiddeld vier tot vijf paar. Ik slijt wat handschoenen af in een seizoen!

Andre Wolfs is keeperstrainer van Velocitas. Wat is Andre voor een type trainer: Andre is een type trainer die je stimuleert en motiveert met de kleinste dingen. Een goed voorbeeld is hoewel je bijvoorbeeld een slechte wedstrijd gespeeld hebt, hij toch een goed punt ziet en daar de nadruk op legt. De trainingen die hij geeft zijn gericht op de ( basis ) techniek. Het goed leren vallen en het insnijden richting de bal. Zelf vind ik het fijn om training te krijgen van Andre. Naast een goede trainer is hij ook een fijn mens.

Ik denk dat jullie in het eerste jaar in de eerste klasse handhaven als doelstelling hebben. Klopt dat: Gezien de huidige stand op de ranglijst moet dit zeker onze doelstelling zijn. We hebben ons deels verkeken op het niveau verschil van de tweede klasse naar de eerste klasse. We komen maar moeizaam op gang dit seizoen. Wel is mij opgevallen dat in alle wedstrijden die we gespeeld hebben wij niet weg zijn gespeeld. Ik vind dat er veel counter ploegen in de eerste klasse rondlopen. Zo zijn wij zelf niet en daar ligt waarschijnlijk het probleem. Wij willen graag voetballen en zodra je een verkeerde pass geeft of er word een individuele fout gemaakt, komen de tegenstanders er gelijk met veel man uit en spelen zij het dan ook simpel uit.

Wat vind jij een ondergewaardeerde doelman in de Eredivisie en waarom: Kenneth Vermeer. Critici hoor ik te vaak zeggen dat hij onzeker overkomt en een rare stijl heeft. Hier ben ik het helemaal niet eens en naar mijn idee gaan ze Vermeer vergelijken met Stekelenburg of van der Sar. Deze vergelijking vind ik nergens op slaan want elke keeper is anders en heeft een andere speelstijl. Kenneth Vermeer is een uitstekende doelman. Laat hem voorlopig zijn wedstrijden maar keepen en je zult zien dat hij na een jaar ook naar het buitenland vertrekt.

Kleding is belangrijk voor een doelman. Wat is jouw favoriete combinatie: Compleet tenue in dezelfde kleur. Geen schoenen met kleuren eronder. Dat vind ik lelijk.

De stelling dat er in de stad Groningen teveel clubs zijn is onzin omdat: Groningen een stad is en je dit altijd zult houden. Er zijn inderdaad veel clubs. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond lijkt het wel. Desondanks zijn er naar mijn idee niet te veel clubs in Groningen.

Persoonlijk vind ik dat Tim Krul tweede doelman moet worden achter Stekelenburg i.p.v. Vorm. Deel jij mijn mening: Nee. Ik vind Vorm een goede keeper. Hij heeft de juiste keuze gemaakt door naar Swansea City te gaan. Het niveau daar is heel anders en het tempo is erg hoog. Daar leert hij van en daar word hij ook beter van! Vorm was bij Utrecht ook al een goede keeper en hij lijkt maar te groeien.

Nederland speelt 22 mei 2012 tegen Bayern München wat een volslagen belachelijke oplossing is voor problematiek is rond Arjen Robben: Helemaal mee eens! Ik las laatst dat clubarts van Bayern München er zelf naast zat met zijn diagnose over de liesklachten van Robben. De KNVB vraagt nu toch ook niet aan Bayern München of ze een wedstrijd willen spelen om het op te lossen? Daarnaast word het allemaal erg opgeblazen. Het kan voorkomen dat een speler geblesseerd raakt, hetzij via een interland of groot toernooi, of bij zijn eigen club. Iedereen weet hoe blessure gevoelig Robben is en hoe vol een voetbalschema van een prof bij een grote club is. Vind je het logisch dat je dan een blessure krijgt? Spelers moeten wel beter naar hun lichaam luisteren vind ik. Dan kunnen ze dit soort problematische gebeurtenissen vermijden!

Nederland wordt Europees Kampioen omdat: Ze een compleet elftal hebben. Het is bewezen tijdens het WK afgelopen zomer. Het is echt een team. Dit is belangrijk helemaal in een toernooi. Ook al ben je moe dan zet je toch een stap extra voor je teamgenoten. Ik zie te veel landen die vrij individueel zijn of afhankelijk zijn van één of twee spelers. Kijk naar Argentinië en Portugal. Spanje bijvoorbeeld heeft zowat FC Barcelona in de basis staan en dan is het ook makkelijker voetballen. Ze zijn meer ingespeeld op elkaar en iedereen weet wat die aan een ander heeft en hoe die persoon denkt. Als Nederland dat ook zou krijgen dan worden ze fluitend Europees Kampioen.