Anton Wensink (SV Marum): Ik ben op mijn plaats bij Marum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Anton Wensink speelt al een groot aantal jaren in het eerste elftal van Marum. De 21 jarige middenvelder was voor zijn 18e jaar al twee keer aan zijn knie geopereerd wat zijn ontwikkeling als voetballer niet stimuleerde. Na een schouderblessure, waar hij vijf maanden geleden aan geopereerd werd, is de talentvolle middenvelder op de weg terug met SV Marum. Dit en nog veel meer vertelt Anton Wensink in onderstaand interview met Puurvoetbalonline .Anton Wensink speelt al een groot aantal jaren in het eerste elftal van Marum. De 21 jarige middenvelder was voor zijn 18e jaar al twee keer aan zijn knie geopereerd wat zijn ontwikkeling als voetballer niet stimuleerde. Na een schouderblessure, waar hij vijf maanden geleden aan geopereerd werd, is de talentvolle middenvelder op de weg terug met SV Marum. Dit en nog veel meer vertelt Anton Wensink in onderstaand interview met Puurvoetbalonline.
 
anton_Marum

 

In de periode als jeugdtrainer in Marum actief was jij helaas geblesseerd en werd er gevreesd voor je voetbalcarrière  Klopt dat: Er werd niet zo zeer gevreesd voor het einde van mijn voetbalcarrière, maar het is wel zo dat die blessure niet ten goede komt van je ontwikkeling. Ik was op mijn 18de al twee keer aan mijn knie geopereerd en dat stimuleert je ontwikkeling niet echt. Als je zo jong bent moet je lekker elke week voetballen om te leren, als je dan in twee jaar tijd een handjevol wedstrijden speelt dan mis je gewoon erg veel.

Twee weken geleden zag ik je met Marum spelen in Uithuizermeeden spelen. Jou kennende was jij niet tevreden over je eigen spel:  Klopt. Ik speel het seizoen tot nu toe, en eigenlijk het vorige seizoen ook, niet op het niveau dat ik kán halen, vind ik persoonlijk. Ik heb de afgelopen jaren wat lopen kwakkelen met mijn schouder en ik ben daar een maand of 5 geleden dan eindelijk aan geopereerd. De eerste wedstrijden van dit seizoen kwamen eigenlijk net wat te vroeg, omdat ik conditioneel gewoon nog te kort kwam. Ook in Uithuizermeeden kon ik het simpelweg nog niet doen. Om positief af te sluiten: het kan alleen nog maar beter worden!

De wedstrijden tegen Gorecht, de Heracliden en Opende leverde jullie negen punten op. Marum in een 'Flow" richting de top drie of is dat onzin: Dat kan absoluut, we hebben kwaliteit genoeg in onze selectie. We spelen dit seizoen een ander systeem dan we gewend zijn en daar moesten we even aan wennen, misschien dat we daarom niet goed aan de competitie zijn begonnen. De afgelopen weken gaat het al een stuk beter, en ik zie ons die stijgende lijn wel vasthouden. Dus de top 3, waarom niet?

Arsenal behoort tot jouw favoriete teams. Verklaar je nader: Toen ik een jaar of 12 was zag ik Arsenal met spelers als Bergkamp, Henry, Ljungberg en Pires voetballen in hun oude stadion Highbury, en toen werden ze ook nog ongeslagen kampioen. Ik vond het geweldig, het heeft toen waarschijnlijk een zodanige indruk gemaakt dat ik Arsenal ben blijven volgen. Hun spelopvatting spreekt me ook heel erg aan. Ze zijn dit jaar slecht begonnen, maar dat maakt me niet uit, zo lang ze hun positiespelletje blijven spelen ben ik fan!

Wat zijn de kwaliteiten van Kees Kwakman waardoor hij tot jouw favoriete voetballers behoort :  Ik ben een een enorme fan van FC Groningen en de spelers van de club hebben dus altijd iets speciaals. Bij Kees zijn het niet zo zeer de voetbalkwaliteiten, maar vooral zijn persoonlijkheid die ik erg kan waarderen. Ik wil niet zeggen dat ik hem een slechte voetballer vind, maar het is meer dat ik hem een enorm droge kerel vind. Deco is nog altijd mijn favoriete voetballer, by far.

Wie vind jij in de selectie van Marum een ondergewaardeerde voetballer en waarom: Voor de buitenstaander zullen ze waarschijnlijk niet opvallen, maar ik vind onze ervaren mannen achterin, Arnold Boekema en Floris Appelo, van grote waarde voor ons team. Ze doen geen gekke dingen, en geloof me, als spits heb je gewoon een klotedag als je tegenover de beide heren staat.

Sportpark 'de Holten" is tweede klasse waardig hoe staat dat met de SV Marum: SV Marum is zeker tweede klasse waardig. Misschien dit seizoen nog niet, maar op den duur zeker. Er komen een aantal talentvolle lichtingen aan en de organisatie staat.

Dat Bart van Veen de nieuwe trainer werd van Marum verbaasde mij zeer. Is hij een trainer die de ambitie van Marum( een stabiele tweede klasser worden) kan waarmaken: Absoluut. Een blik op zijn CV zegt al heel veel. Hij heeft veel eerste en hoofdklassers onder zijn hoede gehad, dus hij weet wat ervoor nodig is om op een hoger niveau te voetballen. Het is nu belangrijk dat wij als spelers die kennis oppikken en het vertalen naar de wedstrijd op zaterdag.

Is Marum voor jou het plafond als voetballer of lonkt er in de toekomst een club uit de stad Groningen  Ik denk dat ik hier bij sv Marum aardig op mijn top zit. Ik heb mijn kansen vroeger gehad, zo speelde ik bij KNVB regio teams en heb ik zelfs even bij de voetbalschool van FC Groningen mogen spelen. Ik werd niet goed genoeg bevonden en ik moet zeggen dat het er na mijn blessures niet beter op is geworden. Ik zit hier dus prima!

Robben kan het verschil maken voor Nederland in 2012 tijdens het Europees Kampioenschap:  Absoluut, zo lang hij niet geblesseerd raakt is het natuurlijk een unieke speler die wedstrijden in zijn eentje kan beslissen. Met Robben aan de aftrap boezem je de tegenstander bij voorbaat al angst in.

Met welke Nederlandse sportvrouw wil Anton Wensink wel een avondje stappen en waarom:   Lastige vraag zeg, ik kan een heel peloton vrouwen opnoemen waar ik wel een avondje mee zou willen stappen, maar dat zijn geen Nederlandse sportvrouwen! De eerste die mij te binnen schiet is die zwemster met die moeilijke naam. Kromowidjojo of zo? Als ik iemand zou kiezen zou zij het zijn denk ik, ze is ook van mijn leeftijd, prima match dus!

-