Rene Homan is de Haarlemmer Olie van CVVB 3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Rene Homan komt sinds twee jaar uit voor het derde elftal van CVVB als veldspeler. De voormalige doelman van het eerste elftal mag in het derde als het zogenaamde ‘Haarlemmer Olie” gezien worden want soms doet hij , met frisse tegenzin” de keeperhandschoenen aan moet op verzoek van trainer/leider Gerard Schutter. Dat en nog veel meer is te lezen in de bijdrage van Rene Homan aan www.Puurvoetbalonline.nl.

Rene Homan komt sinds twee jaar uit voor het derde elftal van CVVB als veldspeler. De voormalige doelman van het eerste elftal mag in het derde als het zogenaamde ‘Haarlemmer Olie” gezien worden want soms doet hij , met frisse tegenzin” de keeperhandschoenen aan moet op verzoek van trainer/leider Gerard Schutter. Dat en nog veel meer is te lezen in de bijdrage van Rene Homan aan www.Puurvoetbalonline.nl

                          304101_183779708362187_100001904776660_453195_7184409_n

      Rene Homan(links op de foto} samen met Wietse de Boer met de bokaal 'Speler van het jaar" van CVVB3

 

Jij maakt sinds twee seizoenen onderdeel uit van het ‘sterrenensemble” CVVB3. Wat is daar zo boeiend aan:CVVB 3 is een leuke, voetballende ploeg waar de verhouding van prestatie en sfeer precies goed is verdeeld. 90 minuten lang zijn wij, over het algemeen, een team die er alles voor over heeft om een wedstrijd te winnen. Daarnaast zijn wij een twintigtal mannen die het vooral belangrijk vindt om twee keer in de week lekker te ontspannen en gezellig een biertje met elkaar te drinken.

Jij bent een multifunctionele speler die zowel kan keepen als voetballen. Uit eigen ervaring weet ik dat zoiets niet altijd een voordeel is. Deel jij mijn mening:Daar ben ik het helemaal mee eens. Wij zitten op dit moment bij het derde elftal met een keepersprobleem. Wij hebben wel twee ex-keepers (Robert-Jan Poel en ik) in de selectie die er bewust voor hebben gekozen om te voetballen. Zodra het niet mogelijk is om een keeper voor de zaterdagmiddag te krijgen komt de trainer al snel bij ons uit. Overigens speel ik in dienst van een elftal en als het noodzakelijk is dat ik dan die positie invul doe ik dat met frisse tegenzin.

Als ik sommige keepers in het betaalde voetbal zie stuntelen als ze mee moeten voetballen dan moet ik vaak lachen: Dat is zeker iets wat mij ook opvalt. Je kan een van Loo of een Isaksson best een bal terug geven zodat ze een lange bal kunnen geven. Ze kunnen alleen niet als extra veldspeler fungeren om een overtal, dat onder druk staat, uit te spelen. Natuurlijk heeft elke keeper zijn eigen kwaliteiten en zal niet iedere keeper mee kunnen voetballen als Edwin van de Sar. Maar een bal wegtrappen met je mindere been moet voor elke keeper in het betaalde voetbal geen probleem zijn. Ik moet er alleen wel bij zeggen dat de primaire taak van een keeper ballen tegen te houden is. Zo zijn er ook genoeg topverdedigers die je niet moet laten voetballen en scorende spitsen die je niet hoeft te betrekken in een positiespel.

Bij een keeperstenue horen geen zwarte voetbalkousen. Deel jij mijn mening:Ik vind een keeper die helemaal in het zwart is echt mooi. Dus ik zou niet per definitie zeggen dat er geen zwarte voetbalkousen bij een keeperstenue horen. Bovendien vind ik een discussie over kleur schoenen, kousen, haarbandjes, zweetbandjes etc. geheel overbodig. Elke speler moet dat voor zichzelf weten, alwetende dat hij zichzelf daarmee wel een bepaalt imago geeft. Een Robben met een rode lange legging of een van der Wiel met zweetbandjes, ik kijk liever naar andere dingen tijdens een wedstrijd.

Ik zocht naar de uitslagen van jullie op de site van CVVB. Waarom denk jij dat ik daar niet vrolijk van werd:Dat kan volgens mij 2 dingen betekenen. Je kon geen uitslagen op de site van CVVB vinden of je doelt op de teleurstellende resultaten tegen CSVH en Viboa. Voor de teleurstellende resultaten moet ik je helaas doorverwijzen naar onze trainer Gerard Schutter. Nee, wij voetballen tot nu best aardig. Het is alleen wel zo dat je ook tegen mindere teams bij ons in de competitie punten kan laten liggen als je zelf niet optimaal presteert. Dit maakt onze competitie dan ook zeker interessant. Wij hebben overigens zelf nog wel een site, cvvb3.ditismijnteam.nl. Hier kun je behalve de uitslagen ook meer informatie vinden over de Helden van CVVB 3.

Wat is volgens jou het grootste talent van CVVB3 die helaas stil is blijven staan in zijn ontwikkeling:Ik kan je wel een lijst van spelers geven die volgens mij al wel een aantal jaren stilstaan in hun ontwikkeling, maar die zal ik je opsturen als je er echt belang bij hebt. Op dit moment kan ik maar een speler noemen die vele malen hoger had kunnen spelen dan dat hij nu speelt, Robert-Jan Poel. Inmiddels al een aantal jaren speler van CVVB 3. Door zijn blessuregevoeligheid in ellebogen en schouders heeft hij er voor gekozen om niet meer als keeper maar als speler te fungeren binnen CVVB. Als hij fit was gebleven dan had ik wel eens willen zien waar hij als keeper nu had gespeeld. Dit seizoen heeft onze ex- FC Groningen keeper onder meer in de wedstrijd tegen Viboa laten zien dat hij het keepen nog steeds niet verleerd is.Jij bent reserve-aanvoerder van CVVB3. Hoe vaak belt trainer/leider Schutter jou op per week of kan hij wel een beetje zelfstandig werken:Gerard kan prima zelfstandig werken. Hij vraagt wel eens de mening van sommige spelers uit ons team over bepaalde zaken. Vaak hebben wij op donderdag of vrijdag vaak nog even contact om de wedstrijd van komende zaterdag even door te nemen. Wat jij al aangaf is Gerard zowel trainer als leider en stopt hij ontzettend veel tijd in de Helden van CVVB 3. Wij proberen als spelersgroep Gerard dan ook te ontzien in bepaalde randzaken, maar eerlijkheid geboden kan hij ook gewoon goed wasschema’s in elkaar zetten en uitstekend met een waterzak lopen.

Nederland wordt zonder Arjen Robben geen Europees Kampioen omdat: Arjen Robben beschikt over kwaliteiten die slechts een handvol spelers op de mondiale velden heeft. Daarnaast is selectie van het Nederlands elftal vrij smal. Daarmee doel ik op de spelers die echt wereldtop zijn. Als je een type Robben of Sneijder op een EK mist wordt het heel moeilijk om nog Europees Kampioen te worden. Ik zie het  niet gebeuren dat Erik Pieters Nederland naar de titel schiet.

Hoeveel seizoenen heb jij in het eerste elftal gespeeld en wat zie jou als je hoogtepunt uit die periode: Ik heb slechts 3 seizoenen in het eerst elftal gespeeld. Vanaf een jaar of 16 trainde ik met het eerste elftal mee. In het seizoen 2007/2008 kreeg ik samen Richard de Boer bij een uitwedstrijd tegen Harkemase Boys voor het eerst de voorkeur. We verloren daar met 3-1, wat tegen de kampioen van dat seizoen geen slecht resultaat was. Het seizoen daarop speelden wij een heel goed seizoen in de “oude” 1e klasse. Dat seizoen was zeker het hoogtepunt in mijn korte periode bij het eerste elftal. Wij werden toen 5e met 36 punten.

CVVB3 gaat mee spelen om het kampioenschap wordt er gezegd maar wat denk de reserve-aanvoerder daarvan: Op dit moment beschikken wij wel over een team dat mee kan strijden om het kampioenschap. Wij hebben in principe genoeg kwaliteit in huis om van elke tegenstander te kunnen winnen. Er zitten alleen een paar teams bij ons in de competitie (bijv. LTC 2 / SJS 2) die verhoudingsgewijs eigenlijk te laag spelen en er zeker alles aan zullen doen om te promoveren. Dat neemt niet weg dat wij natuurlijk graag om het kampioenschap gaan strijden.