‘Mister de Heracliden’ Dirk Nienhuis onderscheiden door de KNVB

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In het programmaboekje werd Dirk Nienhuis door voorzitter Geert Pieter Nicolay ‘Mister Heracliden” genoemd wat voor de voetbalvereniging reden genoeg was om Dirk Nienhuis na vijfenveertig jaar actief te zijn geweest voor de Heracliden een fantastisch afscheid te bezorgen.

In het programmaboekje werd Dirk Nienhuis door voorzitter Geert Pieter Nicolay ‘Mister Heracliden” genoemd wat voor de voetbalvereniging reden genoeg was om Dirk Nienhuis na vijfenveertig jaar actief te zijn geweest voor de Heracliden een fantastisch afscheid te bezorgen.

                                               61999c0bf5c00e4857f4b9c43313ef17

 Bron: Ommelander Courant                                                                                 door: Johan Staal 

 Vijfenveertig jaar heeft Dirk Nienhuis zich in tal van functies ingezet voor de voetbalvereniging de Heracliden waar hij aan het einde van deze lange periodemet heel veel plezier op terugkijkt. ,,Als ik zo op het complex rondkijk dan kijk ik trots terug op een fantastische periode. Een periode met ups en downs natuurlijk maar dat is iets wat voor iedere vereniging telt. Maar de hoogtepunten overheersen en ik ben dan ook dankbaar en trots op wat de Heracliden nu is en dat is een in alle opzichten een zeer gezonde club."

De als belastinginspecteur werkzame Nienhuis werd woensdagavond op de jaarlijkse ledenvergadering benoemd tot erelid wat, zo vertelde hij in alle eerlijkheid, wel verwacht had. ,,Dat ik erelid zou worden lag natuurlijk wel in de lijn der verwachting maar het moment verraste mij wel. Ik had gedacht dat het vandaag zou gebeuren maar het schijnt dat zoiets meestal op een ledenvergadering gebeurt maar vereert met het erelidmaatschap ben ik natuurlijk wel.”

Festiviteiten

De verdere festiviteiten gebeurden echter wel op de zaterdag voor en na het competitieduel de Heracliden-Marum. Waar Nienhuis normaal gesproken alle zaterdagen op het sportcomplex in Uithuizermeeden aanwezig is werd de hoofdpersoon van de dag voor de middag al meegenomen naar elders zodat het complex omgedoopt kon worden in ‘Dirks Arena”. Een eerbetoon wat het clubicoon zeer kon waarderen net als dat er zoveel spelers uit het verleden de voetbalschoenen nogmaals aandeden in het ereduel voor Dirk Nienhuis.

Namen van Anno Wassing, Wim de Vries, Gerben de Groot en Ronald Knol waren nog maar enkele spelers die rond de klok van vieren aan het duel begonnen en waarin duidelijk bleek dat de ene speler al wat langer gestopt was dan de ander of in sommige gevallen in een lager team tegen een balletje trapte. Dit tafereel zag Dirk Nienhuis met veel genoegen aan en keek hij vooruit naar zijn toekomstplannen die niet meer door de Heracliden worden bepaald. ,,Naast dat ik het nu prettig vind dat ik na vijfenveertig jaar niets meer hoef als bestuurder vind ik fijn. Nu kan ik zelf een keer een wedstrijd uitkiezen die ik wil bezoeken en door onze verhuizing straks naar Leek komen we ook in een omgeving waar ik samen met mijn vrouw heerlijk kan fietsen. Verder krijg ik nu ook wat meer tijd voor mijn kleinkinderen waar ik mij ook erg op kan verheugen.”

Gouden Speld

Maar helemaal uit beeld bij de Heracliden zal Nienhuis niet raken want op de achtergrond zal hij nog actief blijven in een adviserende rol wat de man die er onder andere verantwoordelijk voor is dat het hoofdveld in Uithuizermeeden echt omzoomd is met reclameborden op het lijf gesneden is. Nadat de wedstrijd van de cracks uit het verleden afgelopen was verplaatsten de festiviteiten naar de kantine van de Heracliden en bleek later op de avond dat ook de KNVB de verdiensten van Dirk Nienhuis voor het amateurvoetbal, en de Heracliden in het bijzonder, op de juiste waarde had in geschat Dirk Nienhuis werd namelijk op de drukbezochte afscheidsreceptie die voor hem georganiseerd werd onderscheiden met de gouden speld van verdienste van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond.