Danny Beerda: Voetballen zit voor altijd in mijn bloed.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

.

 

 

Danny Beerda maakte dit seizoen de overstap van Aduard naar VVSV'09 en begint, na een moeizaam begin zijn draai te vinden in het team van trainer Fokke Danhof. De technisch begaafde voetballer heeft wel een verklaring voor deze moeizame start.

Danny Beerda maakte dit seizoen de overstap van Aduard naar VVSV'09 en begint, na een moeizaam begin zijn draai te vinden in het team van trainer Fokke Danhof. De technisch begaafde voetballer heeft wel een verklaring voor deze moeizame start

1265915343Nfotodanny2

 Danny Beerda in actie in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Nieuwolda 

 (foto Bart  Oosterveld. Oosterveld Fotografie Eenrum)

,Je komt bij een club, Aduard 2000, vandaan wat in de derde klasse voetbalt en VVSV"09 was, als de Marne, net gepromoveerd naar de vijfde klasse. Dat is een grote overgang qua spelniveau. In het begin had ik er moeite mee en was ik niet tevreden over mijn eigen spel. Maar de laatste weken voor de winterstop ging het gelukkig stukken beter wat mij veel vertrouwen geeft wat de rest van het seizoen betreft.De zowel op het middenveld als in de spits prima uit de voeten kunnende Danny Beerda voetbalde in zijn jeugdjaren voor de SV Zeester en kwam via Kloosterburen en Leek Rodenburg bij Aduard 2000 terecht waar hij het voorlopige hoogtepunt uit zijn carrière beleefde.

,,Met Aduard ben ik kampioen geworden in de vierde klasse in een uitwedstrijd tegen Scheemda. Het werd een prachtig feest met ongelofelijk veel publiek wat uit Aduard meeging om het kampioenschap mee te maken." Bij Aduard 2000 kwam hij Daniél Postema waar direct de speler mee is genoemd waar Danny het liefst mee samenspeelde.,,Daniél Postema, Mark Velmate, Eltjo Velting en Dennis Liewes waren spelers waar ik graag mee mocht samen spelen waarvan ik persoonlijk Daniél de beste vind mede gezien zijn scorend vermogen."

Maar nu dus VVSV'09 voor de voetballer die ook de nodige zelfkritiek heeft als zijn eigen carrière ter sprake komt.,,Als ik eerlijk ben had ik misschien wel hoger kunnen voetballen maar met samen met Joyce heb ik twee kinderen en ik heb nu een vaste baan als installatiemonteur wat ook de nodige tijd kost. Daarnaast help ik ook geregeld n in het horecabedrijf van mijn ouders.Verder vind ik het een leuke uitdaging bij VVSV'09 hoewel het zoals gezegd mij het in het begin wel moeite kostte."

De fan van Wesley Sneijder doet verder een opvallende uitspraak als de prestaties van het vlaggenschip van de vereniging tersprake komen.,,In de eerste helft van het seizoen hebben we goed gepresteerd en ik verwacht als we die lijn in de tweede helft van het seizoen doortrekken we een kans maken op promotie naar de vierde klasse. We hebben namelijk een ploeg die het van het collectief moet hebben en iedereen die een beetje voetballer is weet dat als de resultaten goed zijn dan is de sfeer ook goed en doet iedereen met plezier een stapje extra."

Dat hij veel nadenkt over het spelletje bleek ook tijdens de voetbalclinic die Johan Wardenier namens voetbalschool Noord in Ulrum gaf en waar Danny ook aanwezig was.,,Johan Wardenier was mijn trainer toen ik bij Leek Rodenburg voetbalde en ik had een prima band met hem. Hij is zeer gedreven en gedisciplineerd en op de clinic heb ik een aantal dingen qua trainingen aan hem gevraagd. Ik train namelijk zelf ook een jeugdteam en wil mij op dat gebied ook door ontwikkelen."

Die kans wordt hem straks in maart geboden want bij het bestuur van VVSV'09 heeft Johan Wardenier het verzoek gedaan dat hij namens de club graag Danny Beerda bij de trainingen wil betrekken.,,Dat verzoek heeft hij inderdaad gedaan en als ik het met mijn werkgever kan regelen, wat ik wel verwacht, zal ik Johan Wardenier dus assisteren bij de trainingen die hij in Ulrum gaat verzorgen."

Op de vraag of dat weleens een aanzet zou kunnen zijn voor een carrière als trainer antwoord hij eerst gevat.,,Toen Ron Jans aangaf dat hij vertrok was ik verbaasd dat ze niet aan mij gedacht hebben gezien mijn resultaten met mijn jeugdteams en voor Huistra hebben gekozen."Maar even later komt hij er serieus op terug en zegt dan dat de kans er wel inzit dat hij in de toekomst als trainer in de voetballerij actief zal blijven.,,Ik train nu een zevental jaren een jeugdteam en doe dat met veel plezier. Als ik over een aantal jaren niet meer in het 1e elftal speel is het niet ondenkbeeldig dat ik me meer op het trainersvak ga richtten."

Mooie woorden van iemand waar we ongetwijfeld nog het nodige van gaan horen. Voorlopig nog als voetballer van VVSV'09 maar als je goed naar hem luistert, weet je bijna wel zeker dat we hem ook als trainer terug zullen zien want zo zegt hij.,Laten we eerlijk zijn als je een keer met het voetbalvirus bent besmet dan raak je het nooit meer kwijt. Dat is bij mij ook zo ik vind voetballen gewoon een prachtige sport waarvan ik denk dat ik er nog wel een tijdje in rond zal lopen."