Geert van der Veen(De Fivel) We kunnen bovenin meedraaien.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Geert van der Veen speelt vanaf het seizoen 2003-2004 al in het eerste elftal van De Fivel uit Zeerijp. De bijna 24 jarige middenvelder is een van de dragende krachten in het team en verwacht dat De Fivel, ondanks een matige start, mee kan doen in de strijd om een eventuele periodetitel. Dat en nog veel meer is te lezen in de antwoorden op de vragen en stellingen die er voor Geert bedacht zijn.

Geert van der Veen speelt vanaf het seizoen 2003-2004 al in het eerste elftal van De Fivel uit Zeerijp. De bijna 24 jarige middenvelder is een van de dragende krachten in het team en verwacht dat De Fivel, ondanks een matige start, mee kan doen in de strijd om een eventuele periodetitel. Dat en nog veel meer is te lezen in de antwoorden op de vragen en stellingen die er voor Geert bedacht zijn.

                                           geert           

 

Jij voetbalt al enkele jaren in het eerste elftal van de Fivel. Hoeveel seizoenen precies: In het seizoen 2003-2004 heb ik een aantal wedstrijden met het 1e meegedaan. Zelf zat ik toen nog in de A-junioren. Het seizoen daarop ben ik met nog een aantal A-junioren overgegaan naar de 1e selectie. Op dit moment ben ik bezig met mijn achtste seizoen in het eerste.

Jullie kenden een matige start die te maken heeft met en te korte voorbereiding: Onze voorbereiding begon op 8 augustus de meeste ploegen waren toen alweer een week of langer bezig. De meeste spelers, een stuk of 9, waren op dat moment nog niet beschikbaar in verband met vakantie. Het laatste gedeelte, vijf man, kwam voor de 1e bekerwedstrijd op 20 augustus s’ochtends vroeg terug. De eerste training dat we echt compleet waren was de dinsdag daarop. Het klopt dus wel dat we een erg korte voorbereiding gehad hebben en ik denk dat de matige start hier wel mee te maken heeft. Daarnaast hebben we ook niet de minste ploegen getroffen, VVK en VVS.

Jij bent woonachtig in Loppersum. Heb jij nooit overwogen om over te stappen naar SC Loppersum: Er is een periode geweest dat ik er over nagedacht heb. Dit was toen wij twee jaar achter elkaar degradeerden, van de derde naar de vijfde klasse. In dat laatste jaar had ik bijna de overstap gemaakt. Op dat moment had ik het niet echt meer naar mijn zin bij de Fivel. De trainingsopkomst was laag en prestaties op zaterdag vielen ook tegen. Op dat moment hadden we ook geen trainer en zag het er ook niet naar uit dat we die zouden vinden. Degenen die de trainingen en coaching toen deden, hebben dit overigens uitstekend gedaan maar het is toch anders dan een trainer. De enige reden om toch te blijven was de sfeer in de groep, die is altijd goed gebleven. Daarnaast zouden er een aantal junioren doorstromen en werd een trainer gevonden. Daarom ben ik gebleven om te kijken hoe dat zou gaan. Toen werden de prestaties en de trainingsopkomst beter. En op dit moment voetbal ik nog steeds met veel plezier bij de Fivel.

Wat vindt jou persoonlijk jullie lastigste tegenstander en waarom: Ieder jaar is er wel weer een ploeg waar je het lastig tegen hebt. Afgelopen jaar was dat FC LEO. Als je in het veld staat denk je nou dit valt wel mee, moet te doen zijn. Afgelopen jaar kwamen we zelfs op 2-0 voorsprong. Waarnaar we nog gelijk speelden met 2-2. FC Leo is een ontzettend stugge ploeg, ze zakken in op eigen helft en komen er dan heel snel uit met een counter als ze in bal bezit komen. Daarnaast hebben we ook bewezen vaak lastig te hebben met laag geklasseerde teams. Vorig jaar verloren we van VVSV’09 en WVV, de twee degradanten.

Jullie trainer Jeroen Korpershoek is geen ‘drukte kip” langs de lijn. Daarom past hij goed bij De Fivel: Jeroen vind ik inderdaad goed bij de Fivel passen. Dat hij geen ‘drukte kip’’ is heeft daar niet zoveel mee te maken denk ik. Jeroen is een trainer die graag wil presteren, daarnaast is het iemand die gezelligheid in het team ook belangrijk vindt. Verder is het een nuchter persoon zonder praatjes. Dit zijn een aantal redenen waarom hij bij het team en de club past. Zelf heeft hij het ook wel naar zijn zin bij de Fivel geloof ik, aangezien hij al bezig is met zijn derde jaar hier.

Het niveau van het amateurvoetbal gaat in totaliteit naar beneden wordt er gezegd. Deel jij die mening: Nee, ik denk dat het amateurniveau aardig gelijk blijft. Ik denk wel dat het niveau van de 4 klasse lager is dan van een aantal jaar terug. Met de komst van de topklasse is de zesde klasse opgeheven en is dus de vijfde klasse het laagst. Dit heeft natuurlijk wel een niveauverschuiving veroorzaakt. Maar ik denk dat op totaalniveau het niveau redelijk gelijk is gebleven, gemiddeld gezien. Het is maar net welke benaming je aan een niveau hangt. Hierbij moet ik wel zeggen dat als je de topklasse niet tot de amateurtak rekent dat ik deze mening wel deel.

Wat vindt jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie: Er zijn mensen die de eredivisie nauwlettend volgen en bijna alle spelers kennen, dat ben ik dus niet. Daarom vind ik dit ook een lastige vraag. Als ik toch iemand moet noemen vind ik dat Tadic van Groningen het afgelopen erg goed heeft gedaan. Hij had in totaal 21 assists de enige spelers die meer assists maakten waren Messi en Özil. Als hij deze lijn doorzet zal Groningen nog een aardig zakcentje aan hem kunnen verdienen.

Samen met Marco van der Ploeg speel jij al jaren samen op het middenveld van De Fivel. Wat zijn Marco zijn sterke punten: Marco wil altijd graag de bal hebben dus als je de bal hebt is hij vaak degene die dan ook vrij staat. Daarnaast is hij technische sterk en kan hij een tegenstander uitspelen. Een verbeterpunt voor Marco is dat als het even niet lekker loopt hij zich soms met andere dingen gaat bezig houden dan met voetbal, bijvoorbeeld praten met de scheidsrechter.

Nederland en Spanje maken volgend jaar samen uit wie Europees kampioen wordt: Of Nederland en Spanje het onderling gaan uitmaken weet ik niet. Het zijn in ieder geval wel twee grote kanshebbers. Daarnaast presteert Duitsland ook erg goed en denk ik dat ze ook een grote kanshebber zijn om Europees kampioen te worden. Verder staan de andere grote landen zoals, Engeland, Portugal, Frankrijk en Italië ook bovenaan in hun poule en ik denk dat deze teams in de subtop zullen eindigen.

De bijnaam van Arjen Robben, de man van glas, wordt steeds vaker bewaarheid: Dat kun je wel zeggen ja, volgens mij is die meer geblesseerd geweest dan dat die gevoetbald heeft. Heb het even bekeken op Google, daar vond ik deze mooie tijdlijn: http://timerime.com/en/timeline/158250/Blessures+Arjen+Robben/. Hierin staan zijn blessures vanaf 2004 tot 2010. Daarna kwam de blessure na het WK en nu is hij weer geblesseerd. Voor Bayer München is het natuurlijk ook ontzettend jammer om een goede voetballer steeds geblesseerd te hebben en wel zijn loon te moeten betalen. Maar daarnaast zal hij zelf er nog wel het meeste van balen. Het blijft natuurlijk een voetballer die het liefst voetbalt in plaats van revalideert.

De Fivel heeft dit seizoen als doelstelling: Als ik kijk naar de laatste twee seizoenen waarin we promoveerden en afgelopen jaar waarin we zesde werden en een paar teleurstellende wedstrijden speelden, moeten we zeker bovenin mee kunnen gaan doen. Daarnaast zou een periodetitel ook mooi zijn. Hoewel ik denk dat onze competitie ten op zichtte van vorig jaar wel zwaarder is geworden, denk ik dat als we de lijn van vorig jaar doorzetten en wat constanter presteren dit moet gaan lukken.