Michel Dries( Noordpool): Als je in het eerste elftal speelt mag men ook wat van je verwachten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Michel Dries voetbalde enkele jaren voor de jeugd van Viboa maar keerde vorig seizoen terug bij Noordpool. De middenvelder vind het voetballen bij de senioren duidelijk anders dan bij de junioren maar geniet nu volop van de trainingen van Willem Kluin. Dat, en de sterkte van de selectie, is voor de jonge middenvelder aanleiding om de verwachting uit te spreken dat Noordpool op termijn kan doorgroeien naar misschien wel de derde klasse.

Michel Dries voetbalde enkele jaren voor de jeugd van Viboa maar keerde vorig seizoen terug bij Noordpool. De middenvelder vind het voetballen bij de senioren duidelijk anders dan bij de junioren maar geniet nu volop van de trainingen van Willem Kluin. Dat, en de sterkte van de selectie, is voor de jonge middenvelder aanleiding om de verwachting uit te spreken dat Noordpool op termijn kan doorgroeien naar misschien wel de derde klasse.

                   IMG-1286

                       Michel Dries voor Noordpool in actie tegen buurman ZEC in het seizoen 2010-2011

 

 

Jij kwam vorig seizoen terug bij Noordpool nadat je enkele jaren bij VIBOA had gespeeld. Waarom deze terugkomst: Eigenlijks wou ik graag in een eerste spelen en dat zat er bij VIBOA niet in. En ja ik kwam bijna wekelijks nog bij Noodpool 1 kijken op zondag, dus kende ook iedereen al! Plus het is de club uit mijn dorp dus was de keus snel gemaakt! 

Jij bent net 20 jaar ben jij het met mij eens dat sommige supporters dat weleens vergeten: Ja misschien wel, maar als je met het eerste mee doet mogen ze ook van je verwachten dat je er staat denk ik. Vorig jaar was het eerste jaar dat ik echt bij de senioren voetbalde, en ik moet zeggen dat het heel anders voetballen is dan in de jeugd bij VIBOA. Dus vorig jaar was het toch een beetje wennen, maar ik denk dat het dit seizoen beter word. Ook omdat de trainingen veel beter zijn als vorig jaar!

Kris Groenewold en ook Corné Tuitman denken dat Noordpool op termijn in de derde klasse kan komen. Hoe kijk jij daar tegenaan: Ja natuurlijk! Met de selectie die we nu hebben horen we niet in de 5e klasse thuis horen. We gaan er dit seizoen in ieder geval alles aan doen om te promoveren, en vanaf de 4e klasse uiteindelijk weer te promoveren naar de 3e klasse.

Wat heeft Michel Dries met West Ham United: Niet bijzonder veel, het is een club die ik met meer interesse volg in het buitenland. Het zelfde geld voor Liverpool, Celtic en Real Madrid! De enige club waar ik echt iets mee heb is FC Groningen! 

Wat is in jouw ogen een ondergewaardeerde speler in het eerste van Noordpool: Dat vind ik Arnoud de Graaf! Het is misschien niet de beste voetballer maar hij zet zich altijd met de volle 100% in!

In Willem Kluin hebben jullie dit seizoen een trainer die Noordpool naar een hoger niveau kan brengen: Dat heeft hij na drie maanden al voor elkaar gekregen denk ik! En dat zie je in de wedstrijden ook terug denk ik, we spelen als team goed en conditioneel zijn we sterker geworden waardoor we een wedstrijd die wat minder gaat alsnog winnend kunnen afsluiten! 

Ik heb jullie redelijk vaak zien voetballen en in alle eerlijkheid durf ik te zeggen dat ik de ‘echte” Michel Dries nog niet gezien heb of heb ik het mis: Ja maar hoe is de 'echte" Michel Dries dan wel? Ik ben het inderdaad wel met je eens, ik heb vorig jaar geen goed seizoen gehad. Maar ik verwacht dat het dit seizoen beter gaat, onder Willem Kluin krijgen we goede trainingen en krijgen we veel vertrouwen van de trainer! Ik hoop dat ik dit seizoen de 'echte" Michel Dries kan laten zien!

Dit seizoen moeten we promoveren met Noordpool: JA!! Met de selectie die we hebben, en de trainer die we hebben moet dat zeker kunnen! 

Je speelde mee in het RWE-team tegen FC Groningen. Deel jij mijn mening dat je eigenlijk de beste spelers uit de Eemsmond moet selecteren: Ja dat klopt! De trainers van elke club selecteren drie spelers, en vorig jaar werd ik uitgekozen!  

Jullie krijgen bij Noordpool een prachtig complex wat zeker derde klasse waardig is. Dat is voor jou een reden om bij Noordpool te blijven spelen: Natuurlijk zou dat een reden zijn om bij Noordpool te blijven spelen! Maar het is ook belangrijk om te blijven spelen!

Wat spookt Michel Dries verder uit in het dagelijks leven: Haha dat is niet heel veel. Ik ga nog naar school, en ben op dit moment druk bezig met het zoeken van een stage. Op Vrijdag speel ik zaal voetbal, en op Zaterdag natuurlijk veld voetbal! Als Fc Groningen thuis speelt ben ik in de Euroborg te vinden!