Ivan Milkovic(v.v. Middelstum): Wij kunnen in de tweede klasse meedraaien

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ivan Milkovic is een van de spitsen van het dit seizoen uitstekend begonnen Middelstum. De Middelstumers wonnen de eerste vier wedstrijden van het seizoen en dat wordt, zo valt in de antwoorden van de in Bosnië geboren aanvaller te lezen, uitbundig gevierd.

Ivan Milkovic is een van de spitsen van het dit seizoen uitstekend begonnen Middelstum. De Middelstumers wonnen de eerste vier wedstrijden van het seizoen en dat wordt, zo valt in de antwoorden van de in Bosnië geboren aanvaller te lezen, uitbundig gevierd.

                                                 foto_1

                                                 Ivan Milkovic in actie voor Middelstum.    foto: Jan Lüürsen Middelstum

Jij speelt al een aantal seizoenen in het eerste elftal van Middelstum. In welk seizoen debuteerde jij in het 1e en hoe oud was jij toen: Ik debuteerde in het seizoen 2007-2008 toen ik twintig jaar was.

Je achternaam doet vermoeden dat je niet in Nederland bent geboren. Klopt dat: Dat klopt, ik ben in Bosnië geboren en kwam naar Nederland toen ik 7 jaar was.

Samen met mijn broer Leon voetballen, betekent voor mij: Het is heel leuk. We kunnen het prima met elkaar vinden in het veld en raken steeds beter op elkaar ingespeeld. 

Wat is voor jou een voorbeeld als voetballer en waarom: Ik heb niet echt een voorbeeld maar wie ik wel een heel goeie speler vindt  is

Xavi Hernandez, hij is altijd aanspeelbaar en zo rustig aan de bal. Heeft overzicht en bijna elke pass komt goed aan.

Jullie beleven met Middelstum een prima start dit seizoen. Had je dat aan het begin van de voorbereiding verwacht: Eerlijk gezegd wel een beetje. We hebben een prima elftal, jong maar spelen al zolang samen. Iedereen wil voor elkaar vechten.

Blessureleed is jou niet vreemd wat mede komt doordat jij een speler bent die het van explosiviteit moet hebben. Klopt dat beeld: Ja ik ben inderdaad blessuregevoelig. Ik heb vooral van mijn lies last, de laatste jaren al. Inderdaad ben ik een explosieve speler aan de bal en dan is het heel irritant als je niet voluit kan gaan door blessures.

Nederland wordt door velen gezien als de toekomstige Europees Kampioen. Deel jij die mening: Uiteraard, Nederland is zo sterk dat ze vroeg of laat Europees Kampioen worden. Had het eerlijk gezegd al eerder verwacht maar het zat niet altijd mee.

Wat vindt jij een onder gewaardeerde voetballer binnen de selectie van Middelstum en waarom: Koen Wiersma. Hij staat elke wedstrijd 90 min zijn mannetje. En daarbij stuurt hij ons goed aan met een positieve instelling.

Jullie speelden in het seizoen 2009-2010 in de tweede klasse maar degradeerden direct weer. Is de tweede klasse te hoog gegrepen voor Middelstum: Nee dat vind ik niet. Het verschil tussen de tweede en derde klasse is er wel in voetballend opzicht. Er zijn meer voetballende elftallen in plaats van fysieke kracht. Ik denk dat als wij meer gaan voetballen dat we wel in de tweede klasse kunnen meedraaien.

De salarissen die voetballers verdienen zullen de komende jaren niet meer stijgen: n.v.t. voor mij, maar wat betreft de profs en semiprofs is het voor hun minder. Dat zal wel te maken hebben met de economische crisis en tegenwoordig wordt overal op bezuinigd.

Wat doet Ivan Milkovic in het dagelijkse leven: Ik ben net afgestudeerd in HBO Elektrotechniek en ben werkzoekende. Daarnaast train ik 2x doordeweeks, zaterdag een wedstrijd. Na een overwinning wordt het altijd gezellig uitbundig gevierd.