Arjan Darwinkel ( v.v Bedum ); ik ga voor de top die dit seizoen !

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Arjan Darwinkel speelt voor vierde klasser Bedum waar hij doelverdediger is. De zoon van oud-doelman Egbert Darwinkel (o.a FC Groningen, Veendam en Harkemase Boys) vulde de vragen en stellingen voor Puurvoetbalonline in en had een hele verrassende favoriete sporter. Dat en nog veel meer te lezen in de rubriek: 'Binnen de lijnen."

Arjan Darwinkel speelt voor vierde klasser Bedum waar hij doelverdediger is. De zoon van oud-doelman Egbert Darwinkel (o.a FC Groningen, Veendam en Harkemase Boys) vulde de vragen en stellingen voor Puurvoetbalonline in en had een hele verrassende favoriete sporter. Dat en nog veel meer te lezen in de rubriek: 'Binnen de lijnen."

                                                    IMAG0135

 

Je keept voor vierde klasser Bedum waarvan ik vind dat er meer inzit. Deel jij die mening: Hier ben ik het mee eens, we zijn al meerdere seizoenen de beter 'voetballende' ploeg. Dit hoor je dan ook regelmatig van de tegenstanders. Als je dan met 'lege' handen achterblijft, is dat erg zuur. We hebben een jong team en als we de stapjes blijven zetten, ben ik er van overtuigd dat we dit jaar bovenin gaan meedraaien. Afgelopen seizoen hebben we vooral in uitwedstrijden en in wedstrijden tegen de wat lager geklasseerde ploegen veel punten laten liggen. Als je dan ziet dat er wat spelers zijn teruggekomen en we allemaal een jaartje ouder zijn geworden, dan denk ik dat we de punten mee naar Bedum zullen nemen. De eerste uitoverwinning is inmiddels een feit en dat geeft de burger moed. Overigens ging dat gepaard met aanvallend voetbal.

Bij de top 5 is de doelstelling van dit jaar, zelf leg ik de lat nog wat hoger. De top 3 acht ik zeker haalbaar. Mocht dat lukken, dan zou het mooi zijn als we het jaar daarop promoveren. Draaien we dit jaar weer in de middenmoot, dan kun je spreken van een 'verloren' seizoen. 

Jullie hebben een duo, Baroudi en van Strien, als hoofdtrainers wat vind jij daar het voordeel van: Toen ik het voor het eerst hoorde dat we een trainersduo kregen, had ik mijn twijfels. Na de eerste training waren die al weg. Het zijn allebei jonge trainers, maar met veel voetbalverstand. Ze passen ook precies bij onze groep, qua aanpak, ambitie en manier van trainen. Het echte voordeel zit het hem in de 2 paar ogen, de trainers ontgaan niets en dat is bij ons team wel nodig. Tijdens de wedstrijd coacht 1 van hen en de ander observeert, dit wisselen ze dan per wedstrijd. Dit is gelijk ook 1 van de redenen waarom we in vergelijking met het begin van vorig seizoen verder zijn. Wat er schort in de wedstrijden wordt gelijk in de training meegenomen, we zijn dus heel wedstrijdgericht bezig. Alwaar ik een groot voorstander van ben.

Na de matige start van FC Groningen klinken er steeds meer geluiden dat Groningen een keepersprobleem heeft. Wat is jouw mening daarover: Het zijn beiden volgens de FC volwaardige eredivisiekeepers, hiervan ben ik ook wel overtuigd. Echter wil je voor een plek bij de eerste 9 gaan, dan heb je een keeper nodig die punten voor je pakt. Die keeper zie ik niet in 1 van hen. Naar mijn mening hadden ze een andere keeper moeten halen en 1 van de 2 moeten laten gaan.

De A-junioren van CVVB en Bedum gaan dit seizoen samen verder wat een voorloper is van een fusie of zie ik dat verkeerd: Hopelijk zie je dat verkeerd en is dit alleen een bewijs dat zonder fusie of overname de beide clubs ook goed kunnen samenwerken.

Dat er weinig publiek naar onze thuiswedstrijden komt snap ik niets van: Het valt me inderdaad wel een beetje tegen, gelukkig hebben we een vaste groep supporters die erwel altijd zijn. We moeten de resultaten maar goed houden, dan komen er vanzelf meer. Afgelopen zondag zijn we goed gestart en waren er al aardig wat supporters mee naar Oost-Groningen. Dus het begin is er, aan ons zal het in elk geval niet liggen.

Dat Michel Vorm en Tim Krul in Engeland keepen is een goede zaak voor het Nederlands Elftal: Zeker, als je elke week tegen topspsitsen keept, zul je er nooit slechter van worden. Sowieso heb ik nooit zo in een keepersprobleem geloofd, zoals je de afgelopen jaren hoorde. We hebben de Steek, Vermeer, Cillisen, Krul, Vorm en Velthuizen die nu weer minuten gaat pakken. Daarnaast zie je jonge keepers zoals Room en Zoet ook alweer op de deur kloppen. Ik denk dat Engeland behoorlijk jaloers is, daar mag je spreken van een echt 'keepersprobleem'.

De bijnaam Darre gaat door de hele familie Darwinkel. Hoe komt dat: Het zal ongetwijfeld met de achternaam te maken hebben. Voor de rest, geen idee.

Dat jouw vader Egbert in het betaalde voetbal actief is geweest is voor jou als doelman een nadeel: Dat vind ik van niet, ik denk dat je doelt op dat mensen ons gaan vergelijken. Dat zullen er sowieso weinig zijn die dat doen. 4de klasse zondag en betaald voetbal, dat is niet te vergelijken. Ik heb het in elk geval nog nooit gehoord of meegekregen. Zelf zie ik het eerder als een voordeel, mocht ik vragen hebben dan zal hij het antwoord wel weten.

Jan Pier is volgens mij een van de gangmakers bij Bedum of is het de rustige jongen zoals ik hem ken: Haha, Jan (p...s) Pier. Waar kan ik beginnen en zit er een max op het antwoord? Over Jan kun je wel 2 boeken schrijven. Jan is een rustige jongen, maar als hij het op zijn heupen krijgt is hij net als op het veld. Een topscoorder en die laten geen kans onbenut. Sowieso hebben we een leuke groep, waar onderling veel en goed contact is. De sfeer is op en buiten het veld goed.

Wat verwacht jij dit seizoen van het eerste elftal van de v.v.Bedum: Top3

Waarom zijn Roy Keane en Claire Lavogez jouw favoriete sporters Roy Keane, onverzettelijk, iemand die weet wat er gebracht moet worden om te winnen. Iedereen herinnert zich hem als de schopper, maar daarnaast kon die ook fantastisch ballen. Als je zijn verhaal een beetje kent, dan zie je het in zijn spel terug. Ik ben fan van Manchester United en voor mij was Keane toch echt de grote Captain.Claire Lavogez, aanvoerdster van Fra u17. Afgelopen zomer was het ek vrouwenvoetbal op tv en zij sprong eruit omdat ze als een echte nr. 10 aan het voetballen was. Daarnaast zag ik haar een crossbal geven waar menig voetballer jaloers op zou zijn. Sindsdien volg ik haar wedstrijden een beetje.