Age Wim van der Zee (VEV'' 67 3 ) : Het plezier in keepenwas verdwenen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In de eerste jaren van zijn voetballoopbaan was Age Wim van der Zee was hij nog veldspeler maar daar kwam in de A-junioren verandering in. Verder verwacht hij in de toekomst een belangrijke rol voor Dennis Bergkamp en Edwin van der Sar in de toekomstplannen van Ajax wat hij in de rubriek  "Binnen de lijnen " voor Puurvoetbalonline verteld.

In de eerste jaren van zijn voetballoopbaan was Age Wim van der Zee was hij nog veldspeler maar daar kwam in de A-junioren verandering in. Verder verwacht hij in de toekomst een belangrijke rol voor Dennis Bergkamp en Edwin van der Sar in de toekomstplannen van Ajax wat hij in de rubriek  "Binen de lijnen"  voor Puurvoetbalonline verteld.

 

                                       foto_halve_omhaal

Je voetbalt je hele leven al voor VEV'67. Leg eens uit waarom VEV'67 speciaal voor je is: Ik ben op mijn 5e bij VEV'67 begonnen en ben altijd nauw bij de club betrokken geweest. Allereerst als speler maar ik ben ook trainer geweest van de F-jes en de A1. Daarnaast ben ik ook nog actief geweest als keeperstrainer.

Je bent als doelman en veldspeler actief inzetbaar zag ik in jouw statistieken. Waar gaat je voorkeur naar uit: Ik ben in de F-jes begonnen als speler en heb dit tot en met A1 gedaan. Toen ben ik keeper geworden omdat de keeper van de A1 ermee stopte. Dit pakte vervolgens erg goed uit en het ging erg goed. Vandaar dat ik een paar jaar keeper ben gebleven. Na een jaar bij een Hoofdklasser (ON Groningen) was ik het plezier in het keepen wat verloren en besloot daarom weer te gaan voetballen. Daarin kan ik mijn energie wat meer kwijt!

Je speelt met nummer 10. Betekent dat nummer iets speciaals of was dat het nummer wat je toevallig pakte: Op zich heb ik niet iets met een nummer.

Dat Ron Jans de verkeerde keuze heeft gemaakt om naar Heerenveen te gaan is iets wat je veel hoort. Deel jij die mening: Voor Ron Jans zelf is het in mijn ogen een goede keuze geweest. Hij was toe aan een nieuwe uitdaging en die zag hij in Heerenveen. Na een wat minder jaar ben ik benieuwd hoe het dit jaar zal lopen.

VEV'67 speelt in het seizoen 2012-2013 in de eerste klasse: VEV'67 heeft dit jaar een goede selectie met een nieuwe en in mijn ogen goede trainer. De doelstelling is dat VEV binnen drie jaar een stap omhoog moet maken dus dat hoeft niet direct komend seizoen al. Ik ben wel van mening dat deze selectie mee moet willen doen om de prijzen in deze klasse en wie weet waar dat dan eindigt.

FC Groningen had in de winterstop een nieuwe doelman moeten kopen: Ik weet niet of FC Groningen dat in de winterstop had moeten doen maar ik ben wel van mening dat de keepers op dit moment niet behoren tot de betere keepers in de Eredivisie. Een keeper is een hele belangrijke schakel die vaak onderschat wordt. Hier mag Groningen (en in mijn ogen Heerenveen ook) best wat meer aandacht aan besteden.

Als Frank de Boer over een paar jaar naar Barcelona vertrekt wordt Pieter Huitstra zijn opvolger bij Ajax: Het zou kunnen maar ik verwacht het niet. Ik denk eerder aan Dennis Bergkamp.

Dat VEV'67 nu in de Friese klasse speelt betekend dat ze het zwaarder hebben dan vorig seizoen: Ik denk niet dat het zwaarder zal worden maar er wordt in sommige wedstrijden wel wat anders van je verwacht. Veel Friese tegenstanders hanteren de lange bal en zullen veel fysieke strijd leveren. Hier moet de trainer de selectie op voorbereiden en met een plan komen om dit aan te pakken.

Het derde elftal is een vriendenteam: Vorig seizoen was het derde elftal nog wel een vriendenteam maar het komend seizoen is ook het derde elftal een prestatieteam.

Dat de transferperiode in het betaalde voetbal tot 1 september doorloopt is een belediging van de voetbalsupporter: De regels zijn voor iedereen vooraf duidelijk maar het blijft een lastig verhaal.

Dat Edwin van der Sar binnen een jaar, in welke functie dan ook, terugkeert bij Ajax binnen een jaar weet ik zeker: Ik weet niet of hij binnen een jaar terugkomt, maar dat hij terug komt is een ding wat zeker is.