Corné Tuitman(Noordpool):Op termijn kan Noordpool een derdeklasser worden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen


Corné Tuitman speelt al voor het vijfde seizoen in het eerste elftal van Noordpool. Dat verwacht je niet als je ziet dat de verdediger nog maar net 21 jaar (!) is.

Corné Tuitman speelt al voor het vijfde seizoen in het eerste elftal van Noordpool. Dat verwacht je niet als je ziet dat de verdediger nog maar net 21 jaar (!) is

                                         voetbal

                       Corne Tuitman (Noordpool) in fel duel verwikkelt met een speler van Froombosch in het seizoen 2009-2010

In Jaren is de jonge voetballer al een routinier want als er het basisteam van Noordpool kom ik alleen maar op Geert Jan Zijlstra, Johan Kluin en Stefan Hemmes die meer wedstrijden in het eerste elftal van Noordpool hebben gespeeld dan Corné. Zaterdag in de derby tegen ZEC speelde hij in het centrum van de verdediging en in mijn beleving niet slecht. Trainer Willem Kluin kon zich wel in mijn mening vinden maar had zoals het een trainer een paar aandachtspunten. Dat moet ook want de, routinier" is nog maar 21 jaar en dan mag je nog fouten maken.

Jij speelde op jonge leeftijd al in het eerste van Noordpool. Hoe jong was jij bij je debuut: Ik was 16 jaar. Ik speelde in de A-junioren maar we hadden eigenlijks te weinig spelers. We zijn daarom allemaal verdeeld en ik kwam bij de eerste selectie en gelukkig wilde Jaap van der Ploeg mij er toen bij houden.

Vorig seizoen haalden jullie de nacompetitie niet na een spannende slotfase. Waar ging het volgens jou fout: Was natuurlijk erg jammer dat het weer niet gelukt was. Het was voor mij toen de derde keer achter elkaar dat we met lege handen stonden. Het waren de wedstrijden in de 2de seizoenshelft waar het mis ging, en we stonden er als niet op de momenten dat het moest.

Hoe belangrijk is het voor Noordpool dat Geert Jan Zijlstra nog een jaar doorgaat in het eerste elftal: Voor ons is dat natuurlijk heel mooi dat hij nog een seizoen door wilde, we kunnen hem er goed bij hebben, en hij schiet ze er ook nog steeds in

Elftalleider/ Bestuurslid Kris Groenewold denkt dat het mogelijk moet zijn om op termijn minimaal derde klasser te worden met Noordpool. Deel jij zijn mening: Ik denk dat we dat op termijn zeker een derde klasser kunnen worden. Ik denk als je naar de selectie kijkt die we nu hebben, dat wij niet in de 5de klasse horen te voetballen. Bovendien is er bij Noordpool de afgelopen jaren ook erg veel veranderd in de positieve zin van het woord.

Als ik Louis Koorenhof zeg wat zeg jij dan: Een prachtige man en goede trainer. Het was erg mooi dat hij ons uit de brand heeft kunnen helpen vorig jaar.

Dat Nederland op 2 september met 11-0 over San Marino heen walste heeft niets meer met voetballen te maken: De wedstrijd had inderdaad erg weinig met voetbal te maken. Maar als supporter is een dergelijk wedstrijd natuurlijk wel een keer leuk, al was het niet erg spannend.

Als oud-voetballer van Eenrum wou je de derby tegen Hunsingo niet verliezen geldt dat voor jou ook voor buurman ZEC: Ja natuurlijk wil je die wedstrijden altijd koste wat kost winnen. Het zijn ook de mooiste wedstrijden om te spelen met erg veel publiek erbij. En helemaal tegen ZEC want al die jongens die kennen er erg goed. Zo vergeet ik de thuiswedstrijd tegen Hunsingo 2 jaar geleden ook niet zomaar, er was erg veel publiek en we wonnen die
wedstrijd ook nog ondanks dat ze veel beter speelden met 2-1.

Welke voetballer in de eredivisie is in jouw ogen een ondergewaardeerde voetballer en waarom: Ik denk dat veel mensen Bas Dost erg onderschatten. Hij heeft vorig jaar een hoop kritiek gehad op en buiten het veld, maar ik denk dat hij dit seizoen erg veel gaat scoren.

Dat tienduizenden voetballers hun spelerspassen niet in orde hebben slaat helemaal nergens op: Het is natuurlijk een erg slechte zaak, en voor de spelers en clubs natuurlijk erg vervelend. Er zal vast wel iets moeten veranderen aan de organisatie.

De KNVB gaat de excessen in de voetbalsport hard aanpakken wat ik een prima zaak vind. Wat vind jij ervan dat je als team uit de competitie gehaald kan worden na bijvoorbeeld een gestaakte wedstrijd: Dat vind ik een erg goed plan. Al vind ik het wel wat zwaar als er na 1 uit de hand gelopen opstootje direct een club uit de competitie word gehaald. Maar zeker bij herhaling vind ik dat er hard tegen moet worden opgetreden! Voetbal is ten slotte voor het plezier.