Germen Bouwman: (VIBOA1 ) een plaats bij de eerste vijf is onze doelstelling

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Toen de vaste doelman Rick Schaaphok aangaf bij trainer Hans van der Ploeg dat hij wilde voetballen greep Germen Bouwman zijn kans en werd de vaste doelman van de eerste klasser. Zijn persoonlijke doelstellingen en zijn verbazing over de transfer van Maarten Stekelenburg richting AS Roma zijn te lezen in de rubriek 'De Elf aan .... die 23 jarige doelman voor Puurvoetbalonline invulde.

Toen de vaste doelman Rick Schaaphok aangaf bij trainer Hans van der Ploeg dat hij wilde voetballen greep Germen Bouwman zijn kans en werd de vaste doelman van de eerste klasser. Zijn persoonlijke doelstellingen en zijn verbazing over de transfer van Maarten Stekelenburg richting AS Roma zijn te lezen in de rubriek 'De Elf aan .... die 23 jarige doelman voor Puurvoetbalonline invulde.

IMG_9152

 

Jij bent voorhet tweede seizoen doelman van het eerste elftal van VIBOA. Heb jij altijd voor VIBOA gespeeld: Voor dat ik bij VIBOA kwam heb ik vijftien jaar voor v.v. SIOS gespeeld, daar heb ik twee jaar in het eerste gekeept en twee jaar in de jeugd. Voordat ik ging keepen stond ik in de spits.

Doelmannen worden vaak beoordeeld op hun fouten. Hoe vervelend vind jij dat: Op dat moment is dat inderdaad vervelend als je een fout maakt, maar daar moet je proberen snel overheen te stappen en het op te pakken en er nog een positief resultaat uit te halen. En als je een goede wedstrijd hebt gespeeld wordt dat ook zeker wel gezien en dat moet ook blijven hangen vindt ik.

De doelstelling, een plaats bij de eerste vijf en deelname aan de nacompetitie, is een reële doelstelling omdat: Gezien onze selectie is dat zeker reëel, we hebben een brede selectie met veel kwaliteit dus we moeten bij de eerste 5 terecht kunnen komen.

Dat Maarten Stekelenburg naar AS Roma vertrok heeft ook jou verrast:
Ja best wel, persoonlijk had ik hem graag bij Manchester United zien keepen, maar ik denk dat er bij AS Roma dit jaar ook zeker leuk gevoetbald gaat worden en dat ze bij de top 4 mee kunnen gaan doen.

Jij keepte in de wedstrijd tegen LTC een prima wedstrijd maar velen vonden jou er niet goed uitzien bij de eerste goal van de Assenaren. Deel jij die mening: Ja dat was ook zo, er was geen communicatie met de verdediger en ik stond niet ver genoeg buiten mijn doelgebied. Daarna heb ik het gelukkig goed op kunnen pakken.

In het verleden heb jij keeperstraining van Dick Akkerman gehad. Wat heb jij van Dick geleerd waardoor jij een betere doelman bent geworden: Van Dick heb ik vooral de basis geleerd van het keepen,hoe ga je staan hoe kun je de bal het beste pakken enz. ik ben ook erg blij dat ik in mijn eerste jaren als keeper direct keeper training heb gehad want dat is zo belangrijk wil je door ontwikkelen.

Pieter Huistra had nooit Luciano uit de basis moeten halen: Nou het maakt niet uit wie je daar op doel zet ik vindt ze allebei niet heel sterk namelijk. Ik ben daarom ook van mening dat ze Velthuizen of een andere keeper hadden moeten halen.

Manchester United is, naast FC Groningen, jou favoriete club. Kun je uitleggen waarom: Mijn eerste voetbal shirt was van Manchester United vanaf toen ben ik ze gaan volgen met in die tijd Beckham, en dan uiteraard met de laatste jaren van der Sar op doel. Het mooiste moment van Manchester United die ik me kan herinneren is toch zeker dat van der Sar de penalty stopt in de
Champions league finale van 2008, een fantastisch moment.

Hoe belangrijk is Jan Jaap Zijlstra voor de spelersgroep van het eerste elftal van VIBOA: Belangrijk hij is nu als assistent bij de spelersgroep, als we trainen kunnen we in twee groepen werken en daar verschillende oefeningen doen dat is al een voordeel. Maar ook in combinatie met Hans van der Ploeg past hij heel goed bij de spelersgroep.

Is de eerste klasse het hoogst haalbare voor VIBOA of denk jij dat er op termijn een hoofdklasserschap in zit: Ik denk dat er zeker wel mogelijkheden zijn om hoofdklasse te kunnen spelen alleen dan moet je een goede spelersgroep blijven houden. De stap naar de hoofdklasse heb je niet zomaar gemaakt denk ik, want het klasse verschil in de wedstrijden die we gespeeld hebben tegen hoofdklassers is er nog zeker wel.

Zien ze bij jouw oude vereniging, SIOS uit Sauwerd, je ooit nog terug als doelman: Dat durf ik niet te zeggen dat hangt van zoveel factoren af, ik wil persoonlijk eerst zo hoog mogelijk voetballen en er alles uit halen wat er in zit. En daarna zie ik wel weer, vindt dat altijd gewaagd om te zeggen dat je terug keert naar je eerste club als je niet zeker weet of je dat kan waarmaken.