Davy Jurna (CVVB1): In het strafschopgebied ben ik op mijn best.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In het seizoen 2005-2006 scoorde Davy Jurna zijn doelpunten voor de v.v. Bedum waar hij in 2007 vertrok richting Peize. Daar scoorde hij in vier seizoenen 58 competitietreffers wat een gemiddelde van 15 per seizoen. Na vier seizoenen Peize voetbalt hij dit seizoen voor eerste klasser CVVB uit Bedum waar hij hoopt om samen met zijn teamgenoten, een plaats bij de eerste vijf en een periode titel hoopt te behalen

In het seizoen 2005-2006 scoorde Davy Jurna zijn doelpunten nog voor de v.v. Bedum waar hij in 2007 vertrok richting Peize. Daar scoorde hij in vier seizoenen 58 competitietreffers wat een gemiddelde van 15 per seizoen. Na vier seizoenen Peize voetbalt hij dit seizoen voor eerste klasser CVVB uit Bedum waar hij hoopt om samen met zijn teamgenoten, een plaats bij de eerste vijf en een periodet itel hoopt te behalen

                                                 DSC_6565

Hoe zijn de eerste weken bevallen bij CVVB: Uitstekend! Het is een hele leuke,jonge,talentvolle groep is mij opgevallen. Ik ben fantastisch opgevangen door de groep, maar niet alleen ik maar ook de andere nieuwe jongens. De sfeer was meteen heel goed.

Je bent een speler die het van zijn fysieke kracht moet hebben wordt gezegd. Klopt dat beeld een beetje volgens jou: Uhm…ik ben geen voetballer die het van flitsende acties moet hebben vind ik zelf. Ik compenseer dit dan ook d.m.v. veel kracht en inzet in mijn  acties te gooien. Ik ben het gevaarlijkst als ik zo dicht mogelijk bij de goal speel en gelukkig krijg ik daar de mogelijkheid toe met de jongens om mij heen.

Je vader Riny was een veel scorende spits in zijn actieve carrière. Hoe lastig is dat om dat steeds te moeten horen: Niet! Ik vind het geweldig om te horen juist. Ik had graag willen zien hoe hij in zijn carrière zijn doelpunten maakte. Ik heb ook heel veel bewondering voor mijn vader. Gelukkig kan ik hem af en toe in actie zien als hij speelt met oud-FC Groningen of oud-Heerenveen. Tijdens de laatste open dag van FC Groningen heb ik hem een fantastisch doelpunt zien maken. Dat zijn momenten die ik koester en intens van geniet.

Je werkt in Zwembad de Parrel zag ik op Facebook staan. Is de jeugd werkelijk zo moeilijk of valt dat allemaal wel mee: Haha .. dat valt wel mee hoor. Zwembad de Parrel staat in een echte wijk( Paddepoel) met veel verschillende culturen. Ik vind het leuk om met veel verschillende culturen te werken. Gelukkig heb ik met mijn CIOS achtergrond een hoop geleerd qua lesgeven en qua omgang met kinderen. Ik heb er dan ook niet zoveel moeite mee

Waarom behoren Lance Armstrong en Dennis van der Geest tot jouw favoriete sporters: Ik heb veel bewondering voor de prestaties van beide sporters. De weg die zij hebben gevolgd om hun doelen te bereiken getuigd van veel doorzettingsvermogen en geloof in hun zelf. Ik heb hier veel respect voor en zie het als voorbeeld voor andere sporters.

Jan van Dijken vindt de aanvallende speelstijl van CVVB geweldig maar verwacht zowel negatief als positief hoge uitslagen. Deel jij die mening: Ik vind het een beetje moeilijk om hier een mening over te geven. Ik kom net weer terug bij CVVB en kom ook in een andere speelstijl te spelen dan ik gewend was. Voor mij, maar ook de andere jongens is het een kwestie van aan elkaar wennen. We trainen elke training scherp en je ziet dat we stappen vooruit maken. Ik denk dat we alleen maar gaan groeien in deze speelstijl en dat we hierin ook slimmer gaan worden. Wat dat betreft kijk ik alleen maar naar de positieve dingen. Natuurlijk worden er weleens fouten gemaakt maar dat hoort erbij, gelukkig zijn we daarin een echt team dat het voor elkaar opneemt en elkaar daarin steunt.

Wat mogen we volgens jou dit seizoen van CVVB verwachten in de competitie: Onze doelstelling is een plaats bij de eerste vijf en wellicht een prijs kunnen meepakken in de vorm van een periodetitel. Iedereen wil daarvoor gaan en dat straalt deze groep ook uit. De beleving en sfeer zijn goed wat aspecten zijn die je nodig hebt om en bepaald doel te bereiken. Ik geloof er dan ook stellig in dat het ons gaat lukken.

Wat maakt Rolf de Boer in jouw ogen tot een goede trainer: Je merkt aan alles dat Rolf zelf ook op hoog niveau gevoetbald heeft. Dit zie je terug in zijn trainingen, er wordt gestreefd naar een hoog handelingssnelheid met veel beweging in het veld. Dat vind ik zelf heerlijk en merk dat ik er veel van leer. Daarnaast is mijn voordeel dat Rolf zelf ook aanvaller is geweest. Vaak zijn het kleine details waar hij mij op wijst waar ik erg blij mee ben. Ik wil mij graag doorontwikkelen en ik denk dat Rolf, maar ook Remy van der Wal mij hierin heel goed kunnen begeleiden.

FC Groningen gaat een moeizaam seizoen tegemoet: Ik denk inderdaad dat ze het moeilijk gaan krijgen, er zijn belangrijke spelers vertrokken en jonge onervaren jongens aangetrokken. Ik ben er nog niet van overtuigd dat deze jongens de boel op sleeptouw gaan nemen. Ik hoop dat dit nog gaat groeien en wie weet heeft FC Groningen met Texiera wel de nieuwe Luis Suarez in huis gehaald.

Je bent volgens mij een echte familieman: Absoluut, ik besteed veel tijd aan mijn gezin en vind het ook heerlijk om omringd te zijn door mijn familie. Dit was ook een belangrijk punt om naar CVVB terug te gaan. Ik heb nu meer tijd om bij mijn gezin te zijn en daar ben ik blij om( andersom natuurlijk net zo).

Wat heb ik niet gevraagd maar zou je toch graag kwijt willen: Hartstikke leuk dat je mij gevraagd hebt voor dit interview! Verder ben ik blij deel uit te maken van dit team. De sfeer en beleving is fantastisch en ik ben er van overtuigd dat we er wat moois van gaan maken.