De historie van CVVB4(Bier)

op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De selectie van CVVB 4 Bier kent een lange historie. Veel jongens spelen al heel lang bij elkaar dat onderverdeeld is in junioren- en seniorentijdperk.

De selectie van CVVB 4 Bier kent een lange historie. Veel jongens spelen al heel lang bij elkaar dat onderverdeeld is in junioren- en seniorentijdperk.

 1243912727_6_KFr8

                                         CVVB4(Bier) seizoen 2010-2011

Het team is ontstaan in 2006. Sindsdien is de samenstelling van het team wel veranderd, maar de kern is hetzelfde. Na toenemende ontevredenheid onder sommige spelers, die de gang van zaken in de selectieteams bij CVVB niet altijd konden waarderen kwam er een idee om te gaan spelen in een reserve-elftal. Bij het toenmalige B2 werd toen regelmatig bekeken door een grote groep jongeren. Er was zelfs sprake van een heuse harde kern. Hoewel het niveau in de jaren daarna fors zou stijgen was het fanatisme van deze jongens één van de redenen dat de stap naar B2 werd gemaakt. Trainer van dat team was toen Alfred van der Ploeg. De vader van een goede vriend van de meeste jongens die de overstap wilden maken. Op een mooie zomerdag werden de plannen gesmeed in de achtertuin van de toekomstige trainer om een B2 te vormen.

Periode B2 (2006-2007)

Aan het begin van het seizoen 2006/2007 was het zo ver. Onze eerste wedstrijd samen in één team. Het begin van een vriendenteam die nog lang zou bestaan. De eerste wedstrijd werd met 0-14 gewonnen van het nietige SETA uit Musselkanaal. Een hoge uitslag die niet uniek zou zijn in dat seizoen. CVVB B2 stond lange tijd eerste in de competitie en er leek geen vuiltje aan de lucht. De uitwedstrijd tegen concurrent Froombosch was cruciaal. Hoewel wij de betere ploeg waren, zorgde de scheidsrechter er op een dusdanige wijze voor dat winnen onmogelijk was. Doelpunten werden afgekeurd en penalty's niet gegeven. Toch stonden we nog ruim voor, maar in de wedstrijden er na waren we geen schim van het team van ervoor. Nog twee wedstrijden gingen verloren en een derde wisten we ternauwernood nog in de laatste minuut tot een gelijkspel om te zetten. Froombosch werd kampioen en wij wisten dat we het jaar erna alles op alles zouden zetten om kampioen te worden.

Selectie B2; Jeroen Mulder, Ramon Bolt, Niek Duitscher, Remon Westra, Jelmer Meinardi, Jerry Smit, Rowan Smit, Jan Staal, Roy van der Vuurst, Stephan Goverts, Pim van der Ploeg, Jordy Krijgsheld, Reggi Boelhouwer, Danny Bosma (na paar wedstrijden gestopt), Mark Langedijk. Trainer; Alfred van der Ploeg, Leider; Wildrik Bouwman.

Periode A2 (2007-2009)

In ons tweede jaar als team en eerste jaar als A-junioren werden we wederom ingedeeld in de 2e klasse. Achteraf hadden we met dit team beter een klasse hoger kunnen spelen, maar dat kon helaas niet. Tijdens het seizoen verpletterden wij elke tegenstander. Ongeslagen kampioen met een gigantisch doelsaldo. De enige concurrent Hoogezand werd in de kampioenswedstrijd met dubbele cijfers naar huis gestuurd. CVVB A2 kampioen!

Selectie A2 in 1e seizoen; Jeroen Mulder, Ramon Bolt, Niek Duitscher, Remon Westra, Jelmer Meinardi, Jerry Smit, Jordy Krijgsheld, Pim van der Ploeg, Reggi Boelhouwer (na half seizoen gestopt), Rowan Smit, Milan Oudman, George Deuling, Hilbert Wiersum, Harold Walraven, Martijn van der Ploeg (later in het seizoen overgekomen uit A1), Richard Smit. Trainer; Alfred van der Ploeg, Leider; Wildrik Bouwman.   Na het kampioensjaar vonden er drastische veranderingen plaats in het team. Een aantal jongens gingen weer hogerop spelen bij A1. Niek en Rowan mochten niet meer uitkomen met dispensatie in de 1e klasse en een paar jongens stopten met voetbal. Het team werd er niet echt sterker op en de eerste seizoenshelft in de 1e klasse was tegenvallend. De sfeer in de groep werd minder na de slechte resultaten. Naast een handvol spelers verliet ook onze fysio/leider het team om over te stappen naar GVAV. Gelukkig wist het team zich te herstellen en eindigden we nog op een keurige 6e plaats. Als eerste reserveteam in de jeugd die 1e klasse wist te spelen toch een leuke prestatie. Tijdens het seizoen werd duidelijk dat Alfred zou stoppen met ons trainen en daarom moest er een oplossing gezocht worden voor het nieuwe seizoen.

Selectie A2 in 2e seizoen; Jeroen Mulder, Ramon Bolt, Jerry Smit, Richard Smit, Remon Westra, Milan Oudman, Martijn van der Ploeg, Alco Toering, Hilbert Wiersum, Pim van der Ploeg, Ruben Volders, Jordy Krijgsheld en Jelmer Meinardi. Trainer; Alfred van der Ploeg, Leiders; Xander Alsema (seizoen niet afgemaakt) en Rowan Smit (halverwege gestopt).

Periode 4e elftal (2009-heden)

Het eerste jaar in de senioren verloopt turbulent. Na wat opstartproblemen draait zo wel de organisatie rondom het team als het voetbal zelf. Als team redden we ons prima en stralen we naar buiten uit dat een hechte groep zijn. Onze bijnaam "4 Bier" is vrijwel direct ontstaan nadat bekend werd dat wij het 4e werden. Na 1,2 en 3 het 4e selectie-elftal.

Selectie 4e elftal in 1e seizoen; Jeroen Mulder, Ramon Bolt, Jerry Smit, Richard Smit, Remon Westra, Martijn van der Ploeg, Alco Toering (halverwege gestopt), Jordy Krijgsheld, Jelmer Meinardi, Rowan Smit, Roy van der Vuurst (halverwege ingestroomd), Mark Langedijk (halverwege ingestroomd), Harold Walraven, George Deuling, Victor Sikkens (na aantal wedstrijden gestopt), Patrick Beenes, Gydo Beenes en Nico Homan.

Trainer; Rowan Smit, Leiders; Jelmer Meinardi, Henk Bolt en Bert Smit.

In dit seizoen zijn wij netjes in de middenmoot van de competitie geëindigd, na een moeizame start. In de beker zijn we tot de kwartfinale gekomen, waar we terecht uitgeschakeld werden door ON 9.