Loes Korhorn ( E.K.C.)We hebben een goed team

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Waar de dames van Eenrum en Kloosterburen vorig seizoen nog elkaars tegenstanders waren zijn ze door een samenwerkingsverband tussen beide verenigingen nu elkaars teamgenoten. www.puurvoetbalonline.nl was benieuwd naar de eerste indrukken van de samenwerking en nodigde Loes Korhorn en Sarah Rijzinga uit voor de rubriek ‘De Elf aan …..Waar in in deze aflevering de vragen en stellingen door Loes Korhorn worden beantwoord

Waar de dames van Eenrum en Kloosterburen vorig seizoen nog elkaars tegenstanders waren zijn ze door een samenwerkingsverband tussen beide verenigingen nu elkaars teamgenoten. www.puurvoetbalonline.nl was benieuwd naar de eerste indrukken van de samenwerking en nodigde Loes Korhorn en Sarah Rijzinga uit voor de rubriek ‘De Elf aan …..Waarin in deze aflevering de vragen en stellingen door Loes Korhorn worden beantwoord.

Loes_Korhorn

Vorig seizoen speelden jullie met Kloosterburen vaak met maar negen dames tegen elf maar toch wonnen jullie vaak. Dat zegt veel over jullie tegenstanders of heb ik het mis: Doordat we vaak met te weinig speelsters waren, raakten we daar aan gewend en konden we op een gegeven moment samen bijna net zo goed voetballen als met 11. In ons team wist je precies wat je van elkaar kon verwachten en daar hebben we het verschillende tegenstanders behoorlijk lastig mee gemaakt.

Dat we zijn gefuseerd met Eenrum is een prima beslissing: Natuurlijk is dit een prima beslissing omdat iedereen die graag wil voetballen er gewoon mee door kan gaan. Als ons team volledig zou worden opgeheven, zou het moeilijk worden om in de toekomst weer een damesteam voor Kloosterburen op te richten. Het is leuk om nu samen te voetballen met dames die in het verleden je tegenstander zijn geweest. 

Ik vind dat we dit jaar kampioen moeten worden: Eerst vind ik het belangrijker dat we elkaar goed leren kennen, zowel persoonlijk, als op het veld. De eerste 2 bekerwedstrijden hebben inmiddels plaatsgevonden en zijn gewonnen. Op basis van het samenspel en de individuele kwaliteiten denk ik dat we behoorlijke kans maken op het kampioenschap dit seizoen.

Dat er van onze wedstrijden door Jitze Drent verslagen geschreven worden is een stukje reclame voor het damesvoetbal: Het is zeker reclame voor het damesvoetbal, al mogen er soms wel wat grotere verslagen in de Ommelander. Het damesvoetbal wordt vaak nog niet echt gewaardeerd. Als ik vertel dat ik al bijna 12 jaar voetbal, kijken mensen me wel raar aan. Maar ik denk dat er wel een tijd komt dat het net zo normaal wordt als het andere voetbal. En het is echt niet zo dat dames niet kunnen voetballen, kom maar eens bij ons kijken!

Als Kloosterburen 1 en Eenrum 1 tegen elkaar spelen zijn we even elkaars ‘vijanden” op de training: Ik denk niet dat we echt elkaars vijanden zullen worden, maar dat ieder wel gewoon “haar eigen club” aanmoedigt. Een beetje strijd mag er zijn, niet iedereen hoeft het met elkaar eens te zijn.

Wat heeft het complex in jouw geboortedorp wel wat Eenrum niet heeft: Dat is een moeilijke vraag. Ik denk dat het wel erg veel op elkaar lijkt. Ik voel me in ieder geval bij beide clubs thuis en dat is denk ik toch wel erg belangrijk.

De Eenrumer Kermis was dit jaar leuker dan andere jaren omdat: De kermis in Eenrum is altijd gezellig. Toch werd ik wel veel aangesproken over het feit dat het nu Eenrum/Kloosterburen Combinatie is. Mensen wilden vooral weten hoe het allemaal verder ging, waar de wedstrijden worden gespeeld en wat voor tenue we krijgen.

Dat FC Groningen bij de eerste vijf eindigt geloof ik niets van: FC Groningen maakt een goede kans om bij de eerste vijf te eindigen. Jammer genoeg zijn ze een paar goede spelers, in de naam van Matavz, Granqvist en Stenman, kwijt geraakt. Ondanks dat ze in de eerste speelronden al wel een paar punten hebben verspeeld, denk ik dat ze wel in de top 5 eindigen.  

Ik ben trots op mijn broer Luuk omdat: Luuk heeft een goede keuze gemaakt dat hij is gestopt met voetballen en is begonnen met fluiten. Ik ben trots op hem dat hij het al zo ver heeft geschopt in het scheidsrechterswereldje en wie weet wat de toekomst nog gaat brengen!

Jullie hebben met Anoesjka Bolt een ervaren voetbalster als coach. Wie zijn de verdere begeleiders van het team: De training in Kloosterburen wordt gegeven door Joost Gerdez. In Eenrum worden de trainingen verzorgd door Niels Woltman en Mercelius Blokker, die tevens ook leider is. De training in Eenrum was anders dan ik gewend was, maar zeker net zo leuk. Ik vind het persoonlijk ook erg prettig dat er een leider is van Eenrum én een leidster van Kloosterburen. Daardoor verloopt de communicatie een stuk handiger. Vorig seizoen moesten we als team veel dingen zelf regelen, nu wordt dat gedaan.  

Het tenue wat we dragen vind ik mooier dan dat van Kloosterburen: Ik vind het tenue dat we dragen heel mooi, al was het in de eerste wedstrijd wel wennen. Ik had het gevoel dat ik niet bij mijn eigen team voetbalde. Het is mooi dat de kleuren van beide clubs uitkomen in het tenue. Toch zal ik het tenue van Kloosterburen altijd blijven waarderen.