Doelman Dirk Pijl keert terug in de tweede klasse

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dirk Pijl speelde vier jaar voor Stedum en maakte drie jaar geleden de overstap naar Middelstum. Met Middelstum promoveerde hij naar de tweede klasse maar degradeerde ook weer naar de derde klasse. Dit seizoen stapte de 31 jarige doelman  over naar SC Loppersum waardoor hij zijn rentree in de tweede klasse maakt bij de club die vorig seizoen de grote verrassing in de tweedde klasse was.

Dirk Pijl speelde vier jaar voor Stedum en maakte drie jaar geleden de overstap naar Middelstum. Met Middelstum promoveerde hij naar de tweede klasse maar degradeerde ook weer naar de derde klasse. Dit seizoen stapte de 31 jarige doelman  over naar SC Loppersum waardoor hij zijn rentree in de tweede klasse maakt bij de club die vorig seizoen de grote verrassing in de tweede klasse was. 

                                                      DSC03659

 Doelman Dirk Pijl voor aanvang van het vriendschappelijk duel tegen Corenos

Over jouw overstap van Middelstum naar Loppersum verbaasden velen zich. Snap je dat een beetje: Dat kan ik best begrijpen. Ik heb de keus echter weloverwogen gemaakt. Dit neemt echter niet weg dat ik een leuke tijd in Middelstum heb gehad.

Jouw eerste indruk van SC Loppersum is: Het is een gezellige en leuke club. De mensen zijn hecht en je kunt met iedereen praten, jong en oud.

Dat Jasper Cillissen naar Ajax gaat vind ik geen slimme actie: Klopt. Hij moet de concurrentie aangaan met Kenneth Vermeer en als hij dat verliest is dat niet goed voor zijn ontwikkeling.

Dat er tegenwoordig niet aan keeperstraining bij clubs wordt gedaan is een slechte zaak: Ja dat is slechte zaak. Een keeper kan alleen maar beter worden, het houdt hem scherp. Natuurlijk moet een keeper gewoon met de selectie trainen, maar een keeper gebruikt ook zijn handen en dit vergt weer een andere techniek. Ik wil zelf ook altijd keeperstraining om daarmee beter te presteren. Helaas heb ik de afgelopen jaren minimaal keeperstraining gehad en daarom ben ik blij dat Loppersum een keepertrainer heeft.

Maarten Stekelenburg gaat het, net als Edwin van der Sar jaren geleden bij Juventus, niet redden in Italië:  Tja, dit is een moeilijke stelling…. Ik vind wel dat hij niet naar Italië had moeten gaan. De Engelse premier league was, denk ik,  de beste keuze was geweest.

Dat trainer Jaap Danhof een zwaar seizoen in de tweede klasse verwacht vind ik een logische gedachte:  Dat klopt zoals hij zei in de voetbalbijlage van de Ommelander Courant. Een tweede seizoen in een klasse is vaak zwaarder doordat de tegenstanders weten hoe je speelt

Toen we in 2009 promoveerden met Middelstum vond ik het jammer dat Ronnie Medema niet meespeelde omdat:  Een man met zo’n voetbalhart had dit wel verdiend. Hij heeft door een rugblessure een groot deel van de competitie en de nacompetitie gemist, en tja dus ook de promotiewedstrijd. Hij had daar gewoon ook bij moeten zijn, maar helaas.

Enkele weken geleden speelde je met het ‘dreamteam” van Kees Mulder tegen Oosterhoek, Met de spelers die toen in actie kwamen waren jullie, naar mijn idee, in de vierde klasse fluitend kampioen geworden. Deel jij die mening: Nee die deel ik niet. Als we op elkaar ingespeeld zijn dan hebben we wel een leuk team om wellicht in de 4e klasse bovenin mee te draaien. Fluitend kampioen? Nee dat niet.

Nederland wordt volgend jaar in Polen geen Europees Kampioen omdat: Spanje dan nog steeds de beste van de wereld is.

Feyenoord wordt in het seizoen 2011-2012 dé verrassing in de eredivisie: Dat denk ik niet. Feyenoord heeft een jonge ploeg die nog veel moet leren en weinig routine heeft. Wel denk ik dat ze het leuk gaan doen.

SC Loppersum gaat zich handhaven in de tweede klasse omdat:  Loppersum een goede collectieve groep is.