Johan Wardenier Voetbal laat mij nooit los

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 

Voetbal neemt een prominente plaats in het leven van Johan Wardenier ( voetbalschool Noord) in

Voetbal neemt een prominente plaats in het leven van Johan Wardenier( voetbalschool Noord) in

1265482863Nfotojohanwardenier

Johan Wardenier in actie voor Voetbalschool Noord

 

Geboren en getogen in Heerenveen is Johan Wardenier die namens voetbalschool Noord in Maart de voetballessen op de velden van VVSV'09 in Ulrum zal verzorgen. Zijn spelerscarrière begon bij de amateurvereniging vv Heerenveen weet de nu 53 jarige oefenmeester te vertellen. ,,Daar begon het allemaal voor mij als voetballer en ik heb ook nog twee jaar voor de SC Heerenveen mogen spelen. Van 1974 t/m 1977 heb ik een opleiding gevolgd aan het CIOS in Heerenveen wat eigenlijk de basis was voor mijn latere loopbaan als trainer. Een carrière die hem bij tal van verenigingen bracht zoals Aduard 2000 , Marum, Gruno, VAKO, ONB en zijn huidige vereniging Oerterp die hij wat het volgend seizoen betreft heeft ingeruild voor derde klasser CSVH ui Hoogkerk. Voetbal neemt dan ook een prominente plaats in het leven van Johan Wardenier in wat hijzelf volmondig beaamt.

 ,Voetbal is mijn passie want naast het hoofdtrainerschap bij nu dus Oerterp en mijn activiteiten voor de voetbalschool ben ik ook nog als jeugdtrainer/coördinator bij de voetbalvereniging Leek Rodenburg actief." Passie zeker het goede woord als het gaat over de oefenmeester uit Leek die hoopt dat hij dat straks in Maart ook op de kinderen kan overbrengen die de lessen gaan volgen. ,Dat ik dat een beetje op de kinderen kan overbrengen heb ik alle vertrouwen in. Vanuit de visie van voetbalschool Noord zijn alle kinderen namelijk gelijk ongeacht hun niveau als voetballer/ster. Iedere kind moet de kans krijgen om zijn of haar technische vaardigheden te ontwikkelen en die kans bieden wij ze."

Bij de lessen in Ulrum zal er een speler Johan Wardenier assisteren die voor de geen onbekende is namelijk eerste elftalspeler van VVSV'09,Danny Beerda.

,,Dat klopt Danny Beerda ken ik nog uit onze gezamenlijke tijd bij Leek Rodenburg. Danny is een gedreven voetballer met goede technische kwaliteiten die naar mijn idee zijn kwaliteiten goed als trainer van voetbalschool Noord over kan brengen op jeugdspelers." Na een half jaar in Friesland voor voetbalschool gewerkt te hebben is hij sinds september 2009 hoofd van de locatie in Leek van voetbalschool Noord waarvan er in Friesland op een zevental andere locaties ook voetballessen gegeven worden.

Grote animators achter de voetbalschool zijn de gebroeders Henk en Rene de Jong waarvan Henk de Jong de bekendste is. De Jong maakt op dit moment furore bij Harkemase Boys waarmee hij vorig seizoen kampioen werd en door zijn collega,s werd gekozen tot trainer van het jaar en daar de Rinus Michels Award voor in ontvangst mocht nemen. Johan Wardenier die van alle trainers waar hij onder of mee gewerkt heeft wel iets heeft opgestoken is dan ook bijzonder te spreken over de Jong.

 ,Henk is een echte motivator en heeft een enorme liefde voor het voetbal. Deze beleving straalt hij ook uit naar de kinderen die hij op een uiterst plezierige manier kan stimuleren om zich te willen verbeteren." Dat is dan ook de visie van de voetbalschool Noord die de lessen in Ulrum zal starten op woensdag 3 maart waarbij er voor kinderen tussen zes en zestien jaar de gelegenheid is om zich op te geven. We beginnen zoals gezegd op woensdag 3 maart alleen is het tijdstip nog niet bekend. Dat volgt uiteraard zo snel mogelijk want ik heb er nadat ik in oktober al een zeer succesvolle clinic in Ulrum heb gegeven zin in om te bewijzen dat er ook voor de jeugd in de regio rond Ulrum wel degelijk een toekomst als voetballer is. Want de stelling dat de jeugd niet in zichzelf wil investeren vind ik onzin. Niemand maakt mij namelijk wijs dat een jeugdvoetballer/ster met tegenzin lid van een vereniging wordt. Dat geldt ook voor ouders die hun kind lid laten worden of in dit geval de mogelijkheid bieden om de lessen van ons te volgen. Daar ziet een bedoeling achter en het is aan ons, en de deelnemers uiteraard, om aan de verwachtingen te voldoen."

Bevlogen woorden van een voetballiefhebber in hart en nieren die voor het inwinnen van informatie te bereiken is op 06-52001046 en verder graag doorverwijst naar de website www.voetbalschoolnoord.nl .

,Daar kan iedereen onze visie en andere zaken te weten komen die van belang zijn voor het opgeven voor de cursus. Ik hoop, en verwacht dat eerlijk gezegd ook een beetje, dat het een succes wordt wat VVSV'09 zeker verdiend door het feit dat ze als jonge vereniging in zien dat als je bij de jeugd goed begint je een mooie toekomst tegemoet gaat."