Roel Munting (Corenos): Ik hoop de uitzondering op de regel te zijn.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Roel Munting voetbalde twee seizoenen voor de Heracliden maar besloot om terug te keren naar de vereniging waar zijn roots liggen, Corenos uit Roodeschool. Maar nog voor het nieuwe seizoen begon raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie en zal in oktober of november geopereerd worden. Dat en nog veel vertelt hij in de rubriek ‘De Elf aan…..

Roel Munting voetbalde twee seizoenen voor de Heracliden maar besloot om terug te keren naar de vereniging waar zijn roots liggen, Corenos uit Roodeschool. Maar nog voor het nieuwe seizoen begon raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie en zal in oktober of november geopereerd worden. Dat en nog veel vertelt hij in de rubriek ‘De Elf aan…..

                                       1314760320N2011_04_04_236

Roel Munting voor de Herackliden in het seizoen 2011-2012 in actie tegen een toekomstige teamgenoot, Roy Reininga, van Corenos.

foto: Pieter Munting

 Je raakte aan het einde van het seizoen geblesseerd aan je knie en de diagnose is een gescheurde kruisband. Wanneer verwacht je weer te kunnen spelen: Dat is op dit moment nog moeilijk te zeggen, aangezien de datum van de operatie nog niet vast staat. Voor zover ik weet zal dit in de maanden oktober of november plaatsvinden. Dan staat er nog een herstel van negen maanden voor. Hierop hoop ik een uitzondering te zijn en eerder weer op het veld te staan. 

Je zou dit seizoen weer voor CORENOS spelen na een uitstapje van twee jaar bij de Heracliden. Waarom deze terugkeer: Ik heb 2 hele mooie seizoenen gehad bij de Heracliden, omdat ik met veel van mijn vrienden op eerste elftal niveau heb kunnen spelen. Ook vanwege het feit dat ik veel nieuwe leuke contacten heb gelegd. Ik stapte alleen niet het veld in met het juiste gevoel dat ik bij Corenos wel altijd had. Dit begon aan mij te knagen waardoor ik voor mezelf de keuze heb gemaakt om oud en vertrouwd terug te keren bij Corenos. Ook was de benadering van het bestuur in mijn ogen iets zakelijker(niet dat daar wat mis mee is) dan ik gewend was.

Je bent fan van Feyenoord terwijl ik jou speelstijl meer bij AJAX vind passen. Deel jij die mening: Gedeeltelijk, ik speel zelf inderdaad graag in het 4-3-3 systeem wat Ajax vaak speelt, omdat ik ook graag op de vleugel speel en aanvallend voetbal. Maar zou daardoor geen fan worden van Ajax, dat is vanaf jongs af aan al Feyenoord.

Naast veldvoetbal speel je ook in de zaal. Als jij zou moeten kiezen waar zou de keuze op vallen: Ik heb afgelopen seizoen ervoor gekozen om te stoppen met zaal, om vol voor het veld te gaan. Dus die keuze zou voor mij toch echt het veld zijn.

Je werkt in de beveiliging in Delfzijl wat moeten we ons daarbij voorstellen: Ik werk voor een extern beveiligingsbedrijf op een Aluminium fabriek, hierbij moet je denken aan toegangscontrole en controle op de veiligheid. Omdat er in het bedrijf met hoge temperaturen en veel gevaarlijke stoffen word gewerkt is er veel kans op ongevallen. Wij hebben daarom een eigen brandweer en ambulance ploeg op het terrein, waarmee we constant contact hebben tijdens een calamiteit.

Dat Feyenoord dit seizoen bij de eerste acht eindigt weet ik zeker: Na de goede start van het seizoen ben ik daar bijna wel van overtuigd. Ondanks de jonge groep, zie ik veel potentie om bij de eerste acht te eindigen. Met het nieuws dat er hoogstwaarschijnlijk een nieuwe talentvolle spits bijkomt, zie ik het helemaal gebeuren. 

Dat Theo Janssen weer niet geselecteerd is voor Oranje snap ik niets van: Ik snap het wel. Theo Janssen is een goede speler en was ook licht geblesseerd aan de knie, maar vind hem niet opgewassen tegen de spelers die op de internationale velden spelen. Hij komt net even de snelheid en het loopvermogen tekort. Daar in tegen maakt hij wel weer veel goed met zijn sublieme pass.

Willem en Aalderd Duinkerken denken dat het hoogst haalbare voor Corenos een middenmootpositie is. Deel jij hun mening: Ja, daar kan ik ze wel gelijk in geven. Er is dit seizoen veel kwaliteit ingeleverd met het vertrek van je topscorer Erik en een ijzervreter als Dennis naar het tweede elftal. Daar tegen over kun je wel weer zetten dat er een leuke jonge groep bijkomt met veel talent en de wil om te presteren. Als de jonge jongens zich goed kunnen aanpassen aan het niveau van de derde klasse zal een middenmoot positie een goed doel zijn.

Jij hebt vorig seizoen met de naar Corenos overgestapte Frank Elzinga samengespeeld. Wat gaat Frank toevoegen aan Corenos denk je: In mijn ogen past Frank wel in de selectie van Corenos. Het word wel even wennen voor Corenos om met een aanspeelpunt te spelen in plaats van Erik een Diepgaande spits die uitstekend dient als eindstation. Als ik Frank zo zie in de voorbereiding en dit zo doorzet zal hij zeker belangrijk kunnen zijn voor Corenos. Het zal dan voor hem een doelpuntrijk seizoen worden.

Dat Heerenveen- trainer Ron Jans zijn aanvoerder, Arnold Kruiswijk, passeert tegen Feyenoord duidt erop dat de paniek nu echt is uitgebroken in Friesland: Denk ook dat Kruiswijk gedeeltelijk is gepasseerd vanwege zijn negatieve uitingen op RTV Noord. Maar dat er paniek is uitgebroken bij Heerenveen dat mag duidelijk zijn. Vind dat Ron Jans nooit meer aan dit seizoen had moeten beginnen. Ze zijn vorig seizoen met zoveel scheve gezichten geëindigd, dat daar nooit echt meer een positief resultaat uit heeft kunnen komen.

Nederland wordt volgend jaar Europees Kampioen omdat: Hoe graag ik het ook zou willen, in mijn ogen blijft Spanje toch echt wel de te kloppen ploeg.