Mattheus Nube( Kleine voetballers introduceren het beste spel bij Barcelona

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

René van der Gijp zou Mattheus Nubé niet in zijn sterrenteam kiezen omdat de analist van het TV-programma Voetbal International gecharmeerd is van voetballers die ook fysiek wat in de melk te brokkelen hebben. De jonge voetballer, die het van zijn techniek en inzicht moet hebben, kan niet zoveel met de opmerking van‘Gijpie’ zoals in zijn bijdrage aan de rubriek ‘De Elf aan…. te lezen is.

René van der Gijp zou Mattheus Nubé niet in zijn sterrenteam kiezen omdat de analist van het TV-programma Voetbal International gecharmeerd is van voetballers die ook fysiek wat in de melk te brokkelen hebben. De jonge voetballer, die het van zijn techniek en inzicht moet hebben, kan niet zoveel met de opmerking van‘Gijpie’ zoals in zijn bijdrage aan de rubriek ‘De Elf aan…. te lezen is.

DSC00122

Mattheus Nube( uiterst links op de foto) samen met Joost Gerdez ( nu Hunsingo), Peter Reitsma, Jaap Nienhuis, Marco Bos en Erik Valkenborgh wachtend op de dingen die komen in de wedstrijd Kloosterburen-Eenrum

Met Eenrum hebben we vorig seizoen niet goed gepresteerd omdat: Naar het team gekeken kwalitatief en in potentie gezien lager zijn geëindigd dan op de plek waren we hoorden te eindigen. Alleen het gaat in het voetbal niet alleen op kwaliteit en talent, maar ook om mentaliteit, volwassenheid en eenzelfde elementen. We hebben een jonge ploeg met veel talent, maar als we onder druk komen te staan of het loopt niet dan vallen alle vastigheden weg en kunnen we ook zwaar onderuit gaan.

Dat trainer Siebrand Solinger vindt dat we dit seizoen moeten promoveren naar de vierde klasse is een terechte opmerking: Hier sluit ik me bij aan. Ons team is versterkt met vier spelers die veel kunnen toevoegen aan onze selectie, vooral op fysiek gebied. Met die aanwinsten, plus het feit dat onze selectie weer een jaartje ouder is hebben we eigenlijk teveel kwaliteit voor de vijfde klasse, maar wat ik in mijn vorige stelling al benadrukte op mentaliteit en volwassenheid zijn we er nog niet. Dat moeten we dit jaar bewijzen, kunnen we dit bewerkstelligen dan ben ik ervan overtuigd dat we minimaal een periode pakken.

FC Groningen zal dit seizoen uit meer wedstrijden winnen dan in het seizoen 2010-2011 omdat: Als Groningen voor de deadline van het sluiten van de transfermarkt geen spelers meer kwijt raakt is Groningen naar mijn mening kwalitatief de beste na de top drie van Nederland. Az is daarbij de grootste concurrent, maar Groningen heeft het voordeel dat het beschikt over een hele brede selectie dit seizoen, want bijna alle posities zijn dubbel bezet en daarbij ook nog met een goede tweede keus. De talentvolle backs van Ajax, de opkomende talenten van Groningen zoals Bacuna, van Dijk en een op het middenveld veel betere opererende Kieftenbeld gaat Groningen naar een hoger plan brengen met daarbij de klasse van enkele individuele spelers die alleen nog maar beter worden zoals Tadic en Matavs. Dus gaat Groningen meer wedstrijden winnen uit en thuis.

Het zal een hele klus worden om dit seizoen een basisplaats te veroveren: Er is veel concurrentie bij ons dit seizoen, want we hebben dit jaar achttien volwaardige spelers die kunnen gaan voor een basisplaats. Toch vind ik dat ik een basisplaats moet hebben als ik me zo blijf door ontwikkelen. Afgelopen seizoen heb ik grote stappen gemaakt en werd ik op den duur een vaste waarde in de basiself. Verder voel ik dat er nog veel rek zit in mijn spel en als ik mijn niveau haal zie ik mezelf als een meerwaarde voor het team die het spel kan verdelen vanuit de achterhoede richting de spitsen.

René van der Gijp vindt dat een speler tegenwoordig groot en sterk moet zijn. Deel jij zijn mening: Haha nee! Ik ben zelf natuurlijk ook niet de grootste, maar een mix tussen groot en klein is het beste. Op de centrale posities achterin denk ik dat het grote nadelen heeft als je niet groot bent en ook de centrale spits moet eigenlijk wel veel lengte hebben vind ik om een bal vast te kunnen houden en een voorzet vanaf de flanken te kunnen inkoppen. Maar voor de overige posities is het niet vereist en is het zelfs vaak beter om niet al te groot te zijn. Het is ook wel grappig dat Rene van der Gijp dat zegt, want wie roept er net als de rest van de wereld nou zo hard dat Barcelona iedereen overklast? Wel eens gekeken naar de lengtes van de spelers? Als je dat op zou zoeken zou je zien dat op Pique, Busquetes en Puyol de enige drie veldspelers zijn die in de basis staan en groter zijn dan dat ik ben. Kortom het beste team van de wereld toont aan dat kleine spelers het beste voetbal introduceren met een enkele grote, fysieke speler. Dus die uitspraak van Rene van der Gijp is op lucht gebaseerd.

Dat Nederland op de FIFA-lijst op nummer 1 staat is en geweldige prestatie: Dat is zeker een geweldige prestatie met een klein landje zoals Nederland. Het enige wat nog ontbreekt, is een prijs op een EK of WK.

Dat onze supporters kritisch zijn vind ik echt geweldig: Het publiek vormt misschien soms te snel een mening, maar het publiek is waarvoor je voetbalt en van kritiek word je beter, dus is het in de meeste gevallen alleen maar goed!

Dat spelers tegenwoordig gemakkelijk van club veranderen snap ik niets van: Ik vind het belachelijk dat veel spelers tegenwoordig alleen maar kiezen voor het geld, maar uiteindelijk worden spelers beloond die hun carrière stapsgewijs inplannen. Goede voetballers hebben al snel hun pensioen bij elkaar gespaard, dus waarom dan kiezen voor geld waar je niks meer mee kan doen in plaats van geluk? Daarbij is clubgevoel inderdaad ver te zoeken, maar eigenlijk zouden alle goede spelers met een glansrijke carrière weer terug moeten komen bij hun club om voor geen of weinig geld wat terug te doen voor de club die hem tot een profvoetballer heeft gemaakt.

Ik snap niet dat de KNVB ons al weer zo snel de competitie instuurt: Dat vind ik juist goed, want in deze periode speel je juist met goed tot redelijk weer.

Dat mijn Oma nog steeds iedere zondag komt kijken vind ik geweldig: Dat vind ik zeker geweldig! Zij staat elke thuiswedstrijd langs de lijn en houdt met een kritische blik de spelers en grensrechter in de gaten, haha..

Nederland wordt volgend seizoen Europees Kampioen omdat: Nederland heeft samen met Spanje de beste selectie van Europa. Nederland is nog niet verzadigd in het pakken van prijzen in tegenstelling tot Spanje en moet daarom Spanje kunnen verslaan op mentaliteit en de wil om eindelijk die beker in de lucht te kunnen houden!