Jan Spijk(v.v Stedum): Snap dat ze mij Cultheld noemen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jan Spijk wordt door velen binnen de voetbalvereniging Stedum als een cultheld gezien. Een terechte constatering voor de middenvelder die veel taken binnen de club uitvoert. De 21 jarige Jan Spijk is een fanatiek mannetje die leeft voor zijn club en dorp en net als velen hoopt dat zijn teamgenoot Ronald Werkman binnenkort weer op de velden te bewonderen is. Dat en nog veel meer in de rubriek 'De Elf aan......

Jan Spijk wordt door velen binnen de voetbalvereniging Stedum als een cultheld gezien. Een terechte constatering voor de middenvelder die veel taken binnen de club uitvoert. De 21 jarige Jan Spijk is een fanatiek mannetje die leeft voor zijn club en dorp en net als velen hoopt dat zijn teamgenoot Ronald Werkman binnenkort weer op de velden te bewonderen is. Dat en nog veel meer in de rubriek 'De Elf aan......

DSC06428

Jan Spijk(Stedum) in duel met Klaas Duinkerken van Corenos in de vrienschappelijke wedstrijd die beide clubs vorig jaar tegen elkaar speelden

Dat we dit seizoen beter presteren dan vorig seizoen staat voor mij vast: Dat staat nooit vast natuurlijk, maar het mag duidelijk zijn dat het een lastig seizoen kan gaan worden want de competitie is er behoorlijk wat sterker op geworden. Daarom verwacht ik ook dat we rond dezelfde plek gaan eindigen als vorig jaar. Echter vorig seizoen hadden we er ook enkele onnodige is nederlagen tussen zitten en als het qua blessures en schorsingen wat mee zit kunnen we zomaar eens gaan verassen.

 

Dat Andries de Vries gestopt is kan ik mij van zijn kant wel voorstellen: In eerste instantie denk je dan waarom stop je want je bent een belangrijke speler voor het team en daarnaast ook aanvoerder. Maar het is natuurlijk wel begrijpelijk dat hij stopt. Er is ten slotte ook meer naast het voetbal. Hij heeft 4 kinderen, een baan en is ook nog leider bij de F-jes. Als je daarnaast ook nog twee keer traint en een wedstrijd speelt ben je niet veel thuis. Daarom snap ik Andries heel goed. Toch denk ik dat het nog wel weer gaat kriebelen bij Andries haha.

 

Dat jullie hoofdveld ook het trainingsveld is mag een schande genoemd worden: Op dit moment wordt er getraind op de ijsbaan in Stedum dus het wordt niet altijd als trainingsveld gebruikt. Maar het moet gezegd worden trainen op de ijsbaan is geen feest want het gras plus water staat soms tot de enkels. Maar in de loop van het seizoen gaan we wel weer richting het hoofdveld om te trainen. Een schande is een groot woord want vroeger is er gewoon niet aan gedacht om een 2e veld aan te leggen terwijl je dat bij bijna alle clubs in de regio toch wel ziet. Dit is natuurlijk jammer want zo blijft er van het veld in de loop van het seizoen werkelijk niks meer over. Bij echt slecht weer trainen we trouwens op de "zandvlakte" naast de tribune. Dit biedt bij nood een uitkomst maar is natuurlijk niet geweldig. Er zijn plannen om hierop kunstgras aan te leggen. Dat zou natuurlijk een geweldige uitkomst zijn.

 

Na twee speelronden in de eredivisie is duidelijk dat Ajax en FC Twente gaan strijden om de titel: Daar is het veel te vroeg voor om over te oordelen. Vooraf was PSV mijn kampioenskandidaat nummer 1. Het niveau van hun is mij de 1e twee wedstrijden tegen gevallen, dus heb ik mijn mening een beetje bij gesteld. Toch denk ik dat het gaat tussen Ajax, PSV en Twente, maar vlak ook AZ niet uit.

De twee nederlagen van SC Veendam had ik wel verwacht: Veendam is er dit seizoen een stuk zwakker op geworden, dus tegen Willem II verliezen was te verwachten. Met 3-0 verliezen bij Almere City is toch wel een teleurstelling.

Ik hoop echt dat Ronald Werkman binnenkort weer fit in de selectie terugkeert: Ik denk dat Ronald een van de beste spelers is die ooit bij Stedum gevoetbald heeft. Dus natuurlijk is het te hopen dat hij weer fit terugkeert. De laatste jaren heeft hij veel blessureleed gekend maar hij lijkt eindelijk weer op de goede weg terug te zijn, dus ik ga er van uit dat we hem in de loop van het seizoen weer bij het 1e zien.

Dat onze selectie nog niet op voetbal Noord staat is geen goede reclame voor ons als club: Nee, dit is inderdaad geen goede reclame. Zelf kijk ik ook vaak op VoetbalNoord bij andere selecties en vind ik het vervelend dat onze selectie er niet op staat. Maar ik ga er van uit dat de selectie er binnenkort wel op staat.

Dat iedereen mij de cultfiguur van Stedum noemt snap ik wel: Dit komt doordat ik vrij veel doe voor de club in combinatie met mijn fanatisme op het veld en tijdens de trainingen. Hier is dit denk ik een beetje op berust maar uiteindelijk is het natuurlijk een beetje ouwehoeren door mijn teamgenoten. Vooral Siebrand Dijkema vindt het leuk om mij zo te noemen. Ik kan hier altijd wel om lachen.

De vierde klasse is het plafond voor verenigingen zoals Stedum: De klasse waar we nu in zitten is de klasse waar Stedum in hoort gezien de geschiedenis en de clubs waar we tegen spelen. Toch hoop ik het een keer mee te maken te promoveren naar de 3e klasse. Want ik denk dat het niveau tussen de onderste 5 van de 3e klasse en de bovenste 5 van de 4e klasse niet veel verschild. En kijk maar naar FC LEO vorig jaar, ik vond die ploeg nooit veel beter dan ons maar die spelen nu wel in de 3e klasse. Als alles een keer mee zit in een seizoen dan weet je het natuurlijk nooit.

De derby tegen De Fivel is voor ons even belangrijk als het duel tegen Veendam 1894: Ja, er zijn in beide wedstrijden tenslotte 3 punten te winnen. Maar natuurlijk leeft de wedstrijd tegen de Fivel veel meer. De datums van de 2 wedstrijden tegen de Fivel staan al vast in onze agenda. Deze derby is vooral leuk omdat de spelers van beide teams elkaar goed kennen. Zodoende wil je zeker niet verliezen anders kan je dit weer een half jaar aanhoren.

Onze doelman Boeli de Sturler gaat het komend seizoen de tosti's van onze tegenstanders testen: Boelie is een expert op het gebied van gehaktballen dus ik ga er van uit dat hij ook dit seizoen de gehaktballen weer gaat testen.