Eddy Tammens (FC LEO): Multifunctionele vrijwilliger

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De 45 jarige Eddy Tammens mag je gerust een manusje van alles noemen binnen FC LEO. Bestuurslid, reservedoelman, kantinevrijwilliger, keeper in de lagere elftallen en als de nood aan de man is grensrechter bij het eerste elftal. Een echte verenigingsman die echter ook nog ruimte vond om voor Puurvoetbalonline aan de rubriek De Elf aan deel te nemen.

De 45 jarige Eddy Tammens mag je gerust een manusje van alles noemen binnen FC LEO. Bestuurslid, reservedoelman, kantinevrijwilliger, keeper in de lagere elftallen en als de nood aan de man is grensrechter bij het eerste elftal de oud-doelman is wat dat betreft van alle markten thuis. Een echte  verenigingsman die echter ook nog de ruimte vond om voor Puurvoetbalonline aan de rubriek De Elf aan deel te nemen.

                                                 11131_1230706301355_1640040665_600079_8015156_n

                                                   Eddy Tammens: multifunctionele van FC LEO

 

Dat FC LEO vorig seizoen promoveerde had ik wel verwacht: Nee, dat had ik zeker niet verwacht. Dankzij de versterkte promotie regeling was FC LEO gepromoveerd naar de 4e klasse en gezien de gemiddelde leeftijd was handhaving al netjes geweest. Dat FC LEO toch gepromoveerd is een uitstekende prestatie en een compliment voor de technische staf.

Toen ik zaterdag 28 mei het sportcomplex in Leens opreed kreeg ik kippenvel: Ja en nee. Als actief vrijwilliger had ik in de week voorafgaand al het een en ander meegekregen. Toch overtrof het eindresultaat datgene wat ik vooraf had gezien. Het geeft maar weer eens aan dat het een vriendenploeg is en dat FC LEO een prettige vereniging is.

Dat Ajax doelman Jasper Cillissen van NEC wil overnemen snap ik wel: Ik snap het wel maar zou het niet doen als ik Cillissen was. Liever een basisplek, en wekelijks spelen, bij NEC dan 2e man bij Ajax.

Roelof Bolt is nog een jonge doelman die kan uitgroeien tot een van de betere keepers uit de regio: De ontwikkeling van Roelof Bolt is uitstekend. Als je beseft dat hij pas sinds 2 jaar vaste doelman is bij FC LEO en eigenlijk pas afgelopen seizoen onomstreden de eerste keus was, is zijn groei natuurlijk goed te verklaren. Echter komen op een bepaald nivo is 1, er blijven is 2. Roelof heeft echter alles mee, hij is jong, atletisch, niet bang en heeft zeker nog groei potentie om daarmee 1 van de betere doelmannen van de regio te worden.

Keeperstrainingen worden gelukkig bij FC LEO wel gegeven: Keepers zijn rare wezens die een aparte benadering nodig hebben. In de persoon van Piet Ruchti hebben wij alweer een aantal jaren een keeperstrainer, mede door het netwerk van Roelof Rozema. Voor jonge doelmannen is dit erg belangrijk. Zelf kreeg ik pas specifieke keeperstraining toen ik 33 was en Martinus Wassing bij FC LEO kwam. Daar heb ik zeker nog profijt van gehad.

Als oud-doelman vind ik het mooi dat in de eredivisie zoveel Nederlandse keepers spelen: Nederland is een land met een rijke traditie in het voortbrengen van goede doelmannen. Daarom vind ik dit ook niet zo raar. Bovendien geven clubs liever geld uit aan modale voetballers dan aan goede buitenlandse doelmannen waarvan je maar moet afwachten of ze de Nederlandse spelstijl zullen gaan beheersen.

Dat Edwin van der Sar op drie augustus een groots afscheid kreeg bezorgde mij een brok in mijn keel: Inderdaad, maar kan heel snel emotioneel worden. Toch de ontwikkeling van Edwin van der Sar is typerend voor deze man. Altijd bescheiden overkomend, niet te vroeg naar het buitenland, verkeerde keuze gemaakt met Juventus, bij Fulham zijn weg vervolgend en vervolgens bij Manchester United de absolute waardering krijgen.

Als FC LEO in de middenmoot eindigt dit seizoen dan mag dat als een topprestatie worden gezien: Ligt eraan, als er niet teveel blessures komen, de spelers zich weten te beheersen en niet teveel, onnodige, kaarten pakken kan FC LEO ook zo maar eens verrassen.

Als bestuur beseffen wij ons heel goed dat we in de toekomst steeds meer op onze vrijwilligers aangewezen zijn: Vrijwilligers zijn het fundament van voetbalverenigingen zoals FC LEO. Zonder vrijwilligers red je het gewoon niet. Maar dit is eigenlijk altijd zo geweest. FC LEO heeft de afgelopen 3 jaar in haar jeugd geïnvesteerd door een betaalde jeugdcoördinator aan te stellen maar door de bezuiniging- maatregelen van de gemeente De Marne hebben we hier helaas afscheid van moeten nemen en zijn er nu een 4-tal, dat dit nu probeert te regelen.

Jacob Zuidema is: Een betrokken en gedreven voorzitter van FC LEO.

Ik heb denk niet alles uit mijn actieve carrière gehaald omdat: Ik ben zeer tevreden met mijn carriere. Heb 6 fantastische jaren gehad bij Kloosterburen (met de trainers Peter Pannekoek, Gerard v Duinen en Fre Lokken) en bij FC LEO alles meegemaakt wat je kunt voorstellen. Kampioenschappen met FC LEO A en FC LEO 3, twee degradaties met FC LEO 1 en negen heel verschillende trainers te weten Hilbrand Waalkens, Sjoerd Rozema, Jeroen Korpershoek, Jan Postma, Rob Bosch, Auke Doornbosch, Willem Pettinga, Yde Prins en Jaap van der Ploeg. Het enige smetje is de beenbreuk die ik opgelopen heb tegen De Monnik.