Cees Bij de Leij(De Fivel): Nu even geen blessures meer!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Cees Bij de Leij voetbalt in het tweede elftal van De Fivel. De middenvelder is op dit moment uitgeschakeld door een enkelblessure maar hoopt snel terug te zijn op de velden. Voor Puurvoetbalonline vulde Cees de vragen en stellingen in voor de rubriek ‘De Elf aan….

Cees Bij de Leij voetbalt in het tweede elftal van De Fivel. De middenvelder is op dit moment uitgeschakeld door een enkelblessure maar hoopt snel terug te zijn op de velden. Voor Puurvoetbalonline vulde Cees de vragen en stellingen in voor de rubriek ‘De Elf aan….

Ceessieee

                                                                         Cees Bij de Leij wil het blessureleed achter zich laten


Je vertelde dat je geblesseerd bent wat is er precies aan de hand: Op dit moment zit ik met mijn rechter enkel. Mijn enkelbanden zijn ingescheurd. Het herstel duurt ongeveer twee maanden. Het afgelopen half jaar heb ik ook mijn linkerschouder uit de kom gehad en mijn linker enkel verzwikt. Hoop dat dit eerst mijn laatste blessure zal zijn en dat ik snel weer kan aansluiten bij het team!

De Fivel is de vereniging waar ik sinds mijn jeugd al voetbal: Sinds mijn zesde voetbal ik en heb alle jeugd teams bij de Fivel doorlopen. Voetbal altijd al bij de Fivel dus inderdaad.

Trainer Jeroen Korpershoek is in mijn ogen een trainer die uitstekend bij ons past: Ik heb nu twee seizoenen bij het tweede gespeeld van de Fivel en af en toe een wedstrijd met het eerste meegedaan. Daar merk je in de kleedkamer dat de spelers van het eerste vrijwel allemaal goed luisteren naar Jeroen. En Jeroen staat er dit seizoen gewoon weer. Dus het zal de meeste goed bevallen.

In mijn beleving wordt het voetbal teveel geanalyseerd in diverse Tv-programma’s: Zelf kijk ik vrij weinig tv. Als ik dan toch kijk naar bijvoorbeeld het week overzicht op zondag avond. Dan vind ik het jammer dat het altijd het meeste gaat over 020, PSV en FC Twente en dat gaat ten koste van het nieuws over de andere clubs.

Dat clubs midden in de vakantie aan het bekervoetbal moeten beginnen snap ik niets van: Als dat niet zo was zouden we vaker doordeweeks moeten spelen. Mij maakt het niet uit. Ik zou graag willen spelen desnoods in de vakantie. Het is ook nog zo dat je een vakantie er op kan aanpassen omdat je het al een poos van te voren weet.

PSV heeft Timothy Derijck gekocht van ADO Den Haag wat ik een paniekaankoop vindt. Deel jij die mening: Het is wel een contract van vier jaar dus ze zullen er goed over na gedacht hebben. PSV heeft een moeilijke start. Maar ga er vanuit dat ze toch wel weer meedraaien. Waarom Timothy Derijck naar PSV gaat is miss ook dat ze meer Nederlanders in de selectie willen. En hij is een goede voetballer natuurlijk.

De Fivel zal dit seizoen een rol van de betekenis spelen in de vierde klasse: Mijn antwoord is ja. Het hele team wil er dit seizoen vol voor gaan om het volgende seizoen in de derde klasse mee te gaan draaien. De ambities zijn er al!

Dat FC Twente kampioen wordt als Brian Ruiz niet verkocht wordt is een uitgemaakte zaak: Je weet nooit hoe het lopen gaat maar Twente heeft het heel goed voor elkaar met Co Adriaanse als Coach en Brian Ruiz is echt een geweldige voetballer in mijn ogen. Het zal me niet verbazen als ze weer kampioen zouden worden dit seizoen.

Nigel de Jong is de Nederlander die het hoogste salaris verdiend in de premier league maar is ontevreden. Wat vind jij daarvan: Ongelofelijk natuurlijk. Hij verdient 135.000 per week. Omdat zijn salaris net is opgewaardeerd. De reden dat hij niet tevreden is komt omdat zijn ster-teamgenoten als Tevéz nog een stuk meer verdiend. Ja ik vind het asociaal om met z’n salaris nog te durven zeuren.

Dat FC LEO promoveerde naar de derde klasse verbaasde mij. De Fivel doet  zeker niet voor FC LEO onder: Afgelopen seizoen heb ik met het eerste ook meegedaan tegen Leo uit. Het werd 2-2 dus in dat opzicht niet. FC Leo en De Fivel zijn aan elkaar gewaagd. Hopelijk dat we ze het volgende seizoen in de 3de klasse weer tegen komen.

Het komend seizoen wil ik proberen basisspeler te worden: Absoluut, het is mijn bedoeling als ik hersteld ben  twee keer in de week trainen en elke zaterdag de wedstrijd mee te spelen. Ik hoop dat het lukt.