Nick Kramer in Zuid Afrika deel 2: De eerste werkweek

op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ezinge-voetballer Nick Kramer vertrok op drie augustus voor ruim vijf maanden naar Zuid Afrika. Met de jonge voetballer maakte Puurvoetbalonline de afspraak dat we hem zouden volgen tijdens zijn verblijf in Kaapstad. Daarom deze week deel twee van de avonturen van Nick in Zuid Afrika.

Ezinge-voetballer Nick Kramer vertrok op drie augustus voor ruim vijf maanden naar Zuid Afrika. Met de jonge voetballer maakte Puurvoetbalonline de afspraak dat we hem zouden volgen tijdens zijn verblijf in Kaapstad. Daarom deze week deel twee van de avonturen van Nick in Zuid Afrika.

                                                        nick_peli1

                                          Nick Kramer hier voor Ezinge in actie    foto: Ite Wiersema

 Het is weer zondag, weer tijd voor een reisverslag. De afgelopen week ben ik begonnen met de reden waarom ik hier ben, namelijk stage lopen. Maandag was ik nog vrij omdat het dinsdag een feestdag was, vrouwendag. Dan neemt iedereen de maandag ook vrij dus vandaar dat ik woensdag pas hoefde te beginnen op mijn stage. Maandag niet zoveel gedaan alleen s'avonds voor het eerst op stap geweest in Kaapstad. Ik ging op stap met drie Angolezen: Gerivaldi, Wagner en Fausto en een Ecudoriaan, Max. We zijn eerst gaan poolen en nadat ik het spel had uitgelegd aan Max ben ik genadeloos afgemaakt. Moeilijk om te geloven dat hij het spel echt niet kende of hij is een natuurtalent. Daarna naar Chrome gegaan. Dit was een vette club alleen niet zo groot. Het rustig aan gedaan en rond een uurtje of twee thuis gekomen. 

Vrouwendag

Dinsdag opnieuw niet veel gedaan en van Vrouwendag niet veel mee gekregen. Alleen een beetje boodschappen gedaan en vroeg op bed gegaan want ik werd woensdagochtend om 10 uur opgehaald om voor het eerst naar mijn stage te gaan.
Mijn stage is dicht bij huis dus na een ritje van vijf minuten met de auto was ik er al. Ik werd deze ochtend opgehaald maar normaal ga ik met de bus naar het werk. Het is vijf minuten lopen naar de bushalte en vijf minuten en 50 cent later ben ik dan op mijn stage. Ik werk in de showroom van het bedrijf samen met de design en marketing manager. Zijn naam is Warren en hij is niet veel ouder dan ik. Elke middag komt er dan nog een vrouw, Kirsty die part time werkt omdat ze s'ochtends nog studeert. Het bedrijf heet Cabinetworks. Ze maken hand gemaakte en op maat gemaakte meubels en keukens. Het zijn zelfs voor Nederlandse begrippen erg prijzige keuken want een gemiddelde keuken kost tussen de 20 en 50000 euro. De eigenaar is Andy de Klerk. Die naam zei mij niks maar hij is een god hier in Zuid Afrika. Hij is een pionier in het bergbeklimmen en heeft onder andere de Mount Everest beklommen en in Zuid Afrika een hele hoop paden uitgezet op verschillende bergen. Hij heeft ook een boek geschreven die ik in de komende tijd hoop te lezen. De hele woensdag bezig geweest met het inlezen in het bedrijf want op het gebied van marketing gaan er dingen veranderen wat erg interessant is.

Eerste indruk

Donderdag ook weer vroeg naar het werk gegaan om nog meer te lezen en ook een huis bezocht waar we bezig waren om dingen te installeren. Wel leuk om in praktijk te zien waar je alleen nog maar op papier over hebt gelezen. Ook uitleg gekregen van Warren over de verschillende dingen die we maken. Het zijn erg toffe meubels en keukens en echt anders dan Europese keuken. Ze mikken dus echt op rijke Zuid Afrikanen voor wie de prijs niet echt een probleem is. Als ik op kantoor zit dan belt er om de haverklap iemand aan die bedelt om geld, vraagt of je nog werk hebt of bijvoorbeeld fruit probeert te verkopen.

Vrijdag voor het eerst een vergadering met het marketing team om mijn rol te bespreken. Mijn taak zal als volgt zijn. In Kaapstad zit een school voor interieur ontwerpers en Cabinetworks heeft het idee om een competitie te houden met studenten van die school. Eigenlijk mag ik die hele competitie ontwerpen en helemaal doen zoals ik dat wil. Een erg leuke en veelzijdige opdracht want dat betekent dat ik veel in contact kom met studenten en veel de deur uit moet om te praten met mensen. Een perfecte opdracht waar ik erg veel zin in heb. Afgesproken dat we maandag de fabriek ga bezoeken en dan ga ik Andy ook ontmoeten. Lijkt me erg leuk aangezien de fabriek 40 kilometer van Kaapstad is en dat ik dan mooi nog wat van de omgeving kan zien. Vrijdag ook weer op stap geweest samen met Till en zijn groep. Een aantal van die mensen gingen de dag later naar huis dus het was een te gek feest.

Weekend

Zaterdag de hele dag bijgekomen van vrijdagavond maar s'avonds weer een afscheid etentje van twee anderen. Gegeten bij Asoka, een soort chill out tapas bar. Erg gezellig en daarna nog een drankje gedaan in Long Street, de stapstraat hier. Vroeg naar huis gegaan want ik was op den duur met alleen nog maar vrouwen over en dat trek ik niet zo goed. Wel is het opvallend dat elke avond dat ik hier op stap ben mensen dingen kwijtraken/dingen gestolen worden. Maandag is Fausto zijn iPhone uit zijn zak gestolen. Vrijdag is Rodney z'n creditcard verloren en gister is Jean haar camera en telefoon kwijt geraakt. Ik weet dus dat ik goed moet opletten als ik hier op stap ben.
Het is nu weer zondag en ik ben de hele dag voor de tv te vinden. Achtereenvolgend Chelsea, Manchester United, Barcelona en Real Madrid op tv. Perfect rustig dagje want ik moet morgen weer vroeg op het werk zijn.