Roy Streppel *de Heracliden): Die gele en paarse plastic schoenen vind ik helemaal niets

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Middenvelder Roy Streppel van de Heracliden beantwoorde voor Puurvoetbalonline de Elf vragen en stellingen in en nam daar bepaald geen blad voor de mond

Middenvelder Roy Streppel van de Heracliden beantwoorde voor Puurvoetbalonline de Elf vragen en stellingen in en nam daar bepaald geen blad voor de mond.

                               Roy_fc

                                  Roy Streppel in actie voor het RWE-team tegen FC Groningen 

Het plafond van de Heracliden ligt niet in de derde klasse: Nee dat vind ik niet. Hoewel we in het verleden nog nooit hoger hebben gevoetbald denk ik dat de Heracliden om ooit een aantal jaren in de tweede klasse te spelen. Door de veranderingen als gevolg van de topklasse is de tweede klasse ook iets minder sterk geworden wat uiteraard mogelijkheden biedt. Het is echter wel belangrijk dat er dan een goede jeugdafdeling achterstaat.

Feyenoord wordt dit seizoen de verrassing van de eredivisie: In eigen stadion kunnen ze nog wel punten pakken maar ik denk dat ze daar buiten bar weinig punten gaan halen. Als Fer ook nog weg gaat blijft er weinig over. Tel daar een of twee blessures bij op en ze pakken geen punt meer.

Dat er nog ruim 90.000 voetballers geen geldige spelerspas hebben snap ik niets van: Nee daar stond ik ook van te kijken. Maar ik moet zeggen dat ik het systeem van een pasfoto inleveren en opsturen wat ouderwets vindt. Als de KNVB dit digitaal zou regelen zou dat een hoop rompslomp voorkomen. Als dat met wedstrijdformulieren kan, kan dat ook met foto’s.

Ik hoor vaak dat men het niet begrijpt dat ik niet hogerop ga voetballen: Heel af en toe wordt dat gezegd maar de clubs die hoger gevoetbald wordt trekken mij totaal niet. De clubs waar in de zomerstop 15 spelers vertrekken en bijkomen, vind ik al helemaal waardeloos. Ongelofelijk dat iemand bij zo’n club wil voetballen voor dat kleine beetje geld.

Iedereen denkt dat Oranje volgend jaar Europees Kampioen wordt maar die mening deel ik niet: Spanje is voor mij kandidaat nummer 1 om het EK te winnen. Duitsland is een sterke outsider die lekker dicht bij huis kan blijven. Zoals tijdens het vorig WK alle dingen voor Oranje samen kwamen is heel knap maar we moeten ook realistisch zijn en toegeven dat we ook wel wat geluk hebben gehad. Toch denk ik dat Oranje een hele grote kans maakt. Wie weet wordt dit wel het seizoen van Huntelaar en schiet hij ons naar de titel. Met van Persie worden ze dat in ieder geval niet omdat het systeem naar mijn mening niet bij hem past.

De loting voor de poule-indeling in het bekertoernooi slaat nergens op: Kijkend naar onze eigen loting mogen we denk ik niet klagen. Met The Knickerbockers en ONR hebben we twee leuke tweede klassers geloot waartegen het een stuk leuker voetballen is dan tegen bijvoorbeeld een vijfde klasser die alleen zal tegenhouden. Misschien verlies je wel maar aan dat soort wedstrijden hou ik vaak een beter gevoel over.

Ik vind het vreemd dat Luciano moest wijken voor Brian van Loo: Nee helemaal niet. Ik vind van Loo een veel betrouwbaardere keeper met veel meer uitstraling.

Dat je steeds vaker hoort dat een speler zijn kruisbanden scheurt komt ook door de voetbalschoenen van tegenwoordig: Dat zou zomaar kunnen. Ik vind het er vooral niet uitzien die gele en paarse plastic schoenen

Dat Erwin van der Sar een groots afscheid kreeg in de Arena bezorgde mij kippenvel: Ik denk dat zijn afscheid iedereen kippenvel bezorgde. Het was een mooi gebaar dat zoveel grote voetballers en trainers voor hem naar Amsterdam gekomen waren. Vindt het wel vreemd dat Manchester United Maarten Stekelenburg niet als zijn vervanger heeft gehaald.

De mening dat het amateurvoetbal kwalitatief snel achteruit gaat deel ik niet: In de ogen van sommige mensen was vroeger alles beter… Feit is natuurlijk wel dat jonge voetballers in vergelijking met vroeger een stuk minder voetballen.

Wij zijn tenopzichte van vorig jaar sterker geworden als team: Dat moet natuurlijk nog blijken. Persoonlijk denk ik dat we er niet minder op zijn geworden. Met een aantal gretige A-junioren hebben we naar mijn mening weer een sterke selectie.