De Elf van Jan Henk Hoekstra (v.v.Ezinge1)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jan Henk Hoekstra voetbalt in het eerste elftal van de voetbalvereniging Ezinge en maakte vorig seizoen een moeizaam jaar door in de vierde klasse. Dat moet dit jaar beter vind Jan Henk wat we in lezen in de rubriek ‘De Elf aan ….  die hij voor Puurvoetbalonline invulde.

Jan Henk Hoekstra voetbalt in het eerste elftal van de voetbalvereniging Ezinge en maakte vorig seizoen een moeizaam jaar door in de vierde klasse. Dat moet dit jaar beter vind Jan Henk wat we in lezen in de rubriek ‘De Elf aan ….  die hij voor Puurvoetbalonline invulde.

                                 IMG_9067

                                Jan Henk Hoekstra in actie voor Ezinge in het nacompetitieduel tegen Meeden.   foto: Ite Wiersema Ezinge

 

Dat we op 30 juli alweer met de voorbereiding vond ik een goede beslissing van trainer Wobbe de Vries: 30 juli vind ik aan de vroege kant. Toch heb ik er geen moeite mee, ik vind het wel leuk om weer te beginnen en weer lekker te voetballen.

Ezinge zal in de vierde klasse beter voor de dag komen dan in het seizoen 2010-2011 omdat: Ezinge moet dit seizoen beter presteren dan vorig seizoen. Afgelopen seizoen hebben we het er deels zelf na gemaakt om nacompetitie te spelen. Ik denk dat we geleerd hebben van vorig seizoen en dat we dit seizoen lekker kunnen voetballen zonder vrees voor degradatie en dat we verder kunnen groeien naar een stabiele vierde klasser club.

Ik vind het vreemd dat we, na drie jaar achtereen tegen ze hebben gespeeld in de beker, deze keer Rood Zwart Baflo niet treffen in de beker: De bekerwedstrijden zie ik eigenlijk meer als een goede voorbereiding voor de competitie. Dat we niet tegen Baflo hoeven te voetballen maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Ik ben tevreden over de tegenstanders die we hebben in de beker.

Peter Swart en Arjan Post zijn een carrière in de filmwereld misgelopen zoals op www.vvezinge.nl te zien is: Peter en Arjan hebben twee leuke filmpjes gemaakt voor Thijs en Huug. Deze twee mannen gaan hun voetbal carrière bij een andere club voortzetten. Ik vond het erg creatief om op deze manier afscheid te nemen van Thijs en Huug. Deze twee hebben ook een goed afscheid verdiend en hebben het op deze wijze ook gekregen. We gaan ze missen bij v.v. Ezinge.

Dat Cor Pettinga ook komend seizoen ook elftalleider is vind ik een prima zaak: Cor heeft vanaf de winterstop de rol van elftalleider ingevuld. Hij is een geschikte man en fijn dat hij betrokken is bij het team. Ik vind het uitstekend dat hij ook dit seizoen weer ons elftalleider wordt.

Ik verwacht dat FC Groningen qua verdediging nog wel wat versterking kan gebruiken: FC Groningen had één van de beste laatste mannen van de eredivisie vorig seizoen. Nu Granqvist weg is wordt er natuurlijk veel kwaliteit ingeleverd. Kwakman is nu gekocht, ik heb mijn twijfels of hij de prestaties van Granqvist kan evenaren. In de selectie zitten op dit moment nog een paar vrij jonge verdedigers. Ik denk dat het misschien nog wel verstandig is om net als Kwakman nog een ervaren speler te kopen voor de verdediging.

Bij ons in de competitie verwacht ik niet dat er een club, zoals vorig jaar SC Scheemda, echt bovenuit zal steken: Dit seizoen zal er niet een club weer zo ver uitsteken zoals Scheemda vorig jaar. Vorig jaar was er een duidelijk gat tussen nummer één Scheemda en de rest van clubs in de competitie. In het verloop van het seizoen zal er vast wel een club er lichtelijk boven uitsteken maar niet zoals vorig seizoen.

Ook ik verheug me al op de derby tegen OKVC die op 10 september in Feerwerd gespeeld wordt: Ja natuurlijk! Lijkt me erg leuk om die wedstrijd te voetballen. Het is toch net een wat andere wedstrijd omdat deze club zo dicht bij Ezinge voetbalt.

Feyenoord en Ronald Koeman gaan voor een verrassing zorgen dit seizoen: Deze club al zeker geen verrassing worden van dit seizoen, ik vind het voor Feyenoord niet leuk hoe het daar de laatste jaren loopt. Er is gewoon te weinig geld om de club weer te laten functioneren op het oude niveau. Ik denk dat Feyenoord nog wel een paar seizoenen nodig heeft om weer een serieuze topclub in Nederland te worden. Ook over Koeman heb ik mijn twijfels, bij Ajax en PSV heeft hij het netjes gedaan, maar toch zijn die clubs niet meer te vergelijken met het Feyenoord van nu. Dit wordt een pittige klus voor hem.

Ik hoop dat we komend seizoen meer toeschouwers trekken dan het afgelopen seizoen: Ja natuurlijk hoop ik dat, hoe meer hoe leuker. Maar ik snap echter ook dat je in een slecht seizoen zoals vorig jaar niet al te veel publiek trekt.

Ik ben het met Tom Kramer eens dat wij minder kaarten tegen moeten krijgen dan in het seizoen 2010-2011: Dit is zeker een leermoment geweest voor ons van vorig seizoen. Ik zie al die kaarten van vorig jaar vooral als domme pech en persoonlijke foutjes. Toch horen al die kaarten niet bij het voetbalspel van Ezinge. Iedereen heeft hier van geleerd en dit zal zeker anders worden dit seizoen.