Ivan Landlust op weg naar een nieuw avontuur.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Doelman Ivan Landlust maakte in de zomer de overstap van DIO Groningen naar hoofdklasser ONS Sneek. De 26 jarige keeper, die verder voor CVVB, DIO Groningen, ACV en PKC’83 uitkwam, staat aan de vooravond van een nieuwe uitdaging in Sneek en vulde voor Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen in.

Doelman Ivan Landlust maakte in de zomer de overstap van DIO Groningen naar hoofdklasser ONS Sneek. De 26 jarige keeper, die verder voor CVVB, DIO Groningen, ACV en PKC’83 uitkwam, staat aan de vooravond van een nieuwe uitdaging in Sneek en vulde voor Puurvoetbalonline een aantal vragen en stellingen in.

 

 ivan_foto

Ivan Landlust hier voor DIO Groningen in het seizoen 2010-2011

Ik denk dat mijn oude vereniging, DIO Groningen zich gemakkelijk handhaaft dit seizoen: Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier niet zo 1, 2, 3 een antwoord op heb, er zijn namelijk maar 5 jongens gebleven waar ik mee gespeeld heb en die jongens die erbij zijn gekomen ken ik niet. Het is wel zo dat ik erg veel vertrouwen heb in Michel van Oostrum hij is een zeer begaafde trainer die een groep stuk voor stuk beter kan maken.

Mijn eerste ervaringen bij ONS Sneek zijn zeer positief: Ja. ONS Sneek is een zeer mooie club waar nog veel clubbinding is. Er heerst een gemoedelijke sfeer en er is veelal ons kent ons. Bijna elke training is het bestuur of gedeelte ervan aanwezig dat zegt voor mij al wel veel. De voorzitter stond 2 weken geleden bij een wedstrijd achter de bar, dat soort dingen vind ik mooi en zegt misschien ook wel wat over ONS Sneek. Daarnaast hebben we een erg leuke en goede groep met daarboven 2 goede trainers die ook nog wel van een grapje houden.

Keepers moeten in mijn ogen altijd witte voetbalkousen dragen: Nee, daar ben ik het niet helemaal mee eens, ik vind het over het algemeen wel het mooiste ja maar ik vind dat de sokken bij het tenue moeten passen.

Als ik technisch manager van FC Groningen was geweest dan had ik Piet Velthuizen aangetrokken: Nee vind ik niet, ik ben niet echt een fan van Piet Velthuizen maar ja dat is mijn mening natuurlijk.

Dat bij veel amateurclubs geen keeperstrainer aanwezig is een slechte zaak: Ja, dat vind ik zeker een slechte zaak, ik heb bij DIO Groningen ook periodes gehad dat ik geen keeperstrainer heb gehad en dan mis je toch wel wat. Als keeper telkens meetrainen met de voetbaltraining is op zich ook wel leerzaam natuurlijk maar als keeper zijnde is het toch ook fijn als er wat aandacht naar het keepen, uitgaat en zeker iemand die nog weer even de puntjes op de i zet.

Ooit ga ik nog weer voor CVVB spelen: Tja, die kans is natuurlijk altijd aanwezig aangezien ik sinds een jaartje in Bedum woon. Maar wie zegt dat ze mij kunnen gebruiken. Ik zit eerst in ieder geval nog een tijdje bij ONS Sneek en mocht ik daar weggaan dan zie ik dan wel wat ik ga doen misschien stop ik er wel mee of moet ik ermee stoppen. Je weet nooit hoe het loopt.

Promoveren naar de topklasse is voor ONS Sneek een reële doelstelling het komend seizoen: Als ik naar onze groep kijk denk ik zeker dat de kans reëel is, maar er zijn meerdere goede clubs. CSV Apeldoorn en Flevo boys zijn natuurlijk geen kleine en slechte clubs maar zo zijn er nog wel meer. Ik denk dat het in ieder geval een spannend seizoen gaat worden en waar de prijzen zeker nog niet verdeeld zijn. “De bal is rond” zeggen ze vaak.

Ik heb tot nu toe alles uit mijn carrière gehaald: Nee, dat denk ik niet, laat ik het zo zeggen als ik nu weer terug gezet kan worden naar de B’ers had ik het anders gedaan. Dat heeft natuurlijk ook veelal met mij zelf te maken, ik had wat mentaal sterker willen zijn en mijzelf meer moeten geven.

Als Maarten Stekelenburg naar AS Roma vertrekt wordt Ajax geen kampioen: Ligt niet alleen aan Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer vind ik ook een zeer goede keeper met soms wat rare fratsen. Maar hij heeft Ajax eind van vorig seizoen zeker meerdere malen gered. Wie zegt dat Maarten dat in die periode ook had gedaan.