De Elf van Tom Kramer (v.v. Ezinge)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Tom Kramer voetbalt in het eerste team van de voetbalvereniging Ezinge en deed voor Puurvoetbalonline mee aan de rubriek ‘ De Elf aan..”

Tom Kramer voetbalt in het eerste team van de voetbalvereniging Ezinge en deed voor Puurvoetbalonline mee aan de rubriek ‘ De Elf aan..”                       

263547_196938680355104_100001169202902_464623_3167629_n

Tom Kramer in actei voor de v.v.Ezinge               foto: Ite Wiersema Ezinge

Ik vind dat Ezinge goed gepresteerd heeft in het afgelopen seizoen: Daar kan ik een duidelijk antwoord op geven, namelijk nee. Als je ternauwernood degradatie ontloopt kan je niet spreken van een goed seizoen. Het grootste probleem afgelopen seizoen was voornamelijk het wennen aan een nieuwe speelstijl en de discipline die daarmee gepaard gaat. Desalniettemin hadden we meer punten kunnen en moeten pakken. Wij zijn zeker niet minder dan ploegen als Stedum en Godlinze en ik ben ervan overtuigd dat we volgend seizoen dit laten zien. Ik voorspel hierbij Ezinge als dé verrassing van 2011/2012. 

In Wobbe de Vries heeft Ezinge duidelijk een trainer die verder kijkt dan alleen maar het eerste elftal: Dat is zeker waar . Dit zit hem in vooral kleine dingen. Zoals vragen op trainingen aan non-selectie spelers en hoe hun wedstrijden waren verlopen, meedoen aan de klusdagen en ook interesse tonen in de jeugd. Je ziet dit al aan de doorstroom van Wiebe Leistra en Gido Rutgers, die volgend seizoen weleens mooie dingen kan laten zien. Bij een familiaire vereniging als Ezinge hecht men belang aan zulk betrokken gedrag. Dit gepaard met zijn visie op voetbal en persoonlijkheid maken hem voor mij de ideale trainer voor Ezinge op dit moment.

Wij hebben als team teveel rode kaarten verzameld en dat moet het komend seizoen anders: Dit is wederom waar. Toch denk ik niet dat wij een overdreven agressieve ploeg hebben. Als je de statistieken bekijkt zou je haast vermoeden dat het hier een losgeslagen bende is bewapend met botte bijlen, maar de waarheid is vooral dat dit met pech te maken heeft. Ik moet nu ook een knipoog maken naar onze aanjager Thijs Heemstra, nu hij vertrokken is zal het aantal kaarten zeker dalen.

Dat mijn broer Nick op drie augustus voor zes maanden naar Zuid Afrika vertrekt vind ik geweldig voor hem: Ja dat is natuurlijk geweldig voor hem, toch zal het een aderlating zijn voor mij, maar ook voor Ezinge. Afgelopen seizoen was hij ook al de hort op (in dat geval Praag voor vijf maanden) en dan mis je hem toch wel als vooral de gangmaker in een groep. Maar ja, hij heeft zijn prioriteiten gesteld, hij verkoopt liever meubels in Afrika dan dat hij voetbalt in Groningen. ;)

Persoonlijk hoop ik dat Ajax dit jaar weer kampioen wordt: Ja dat hoop ik, en dat hoop ik vooral omdat onder Frank de Boer en nu ook met Cruijff als commissaris er weer een duidelijke speelstijl wordt gehanteerd met bij voorkeur zelf opgeleide spelers. Ik vind PSV op z'n minst ongelukkig bezig nu het zo actief op de transfermarkt is geweest na een overheidsinjectie van miljoenen euro's, dat naar mijn mening neigt naar spelvervalsing. Bij FC Twente heb ik geen gevoel, het komt op mij allemaal 'gemaakt' professioneel over. Verder vind ik het uiterst onsympathiek dat ze trachten spelers aan te trekken voor een prikkie maar vervolgens voor de eigen spelers hoofdprijzen verlangen. Wel vind ik Co Adriaanse een topper die het Nederlandse voetbal weer wat kleur zal geven. Het zal tussen deze drie ploegen gaan en ik denk dat Ajax uiteindelijk weer kampioen wordt.

Als FC Groningen de selectie bij elkaar houdt eindigt het bij de eerste drie jaar: Dan eindigt het in het linkerrijtje, maar niet in de top vier.  Die zal bestaan uit Ajax, PSV, FC Twente en AZ. Ik vind dat de selectie nogal magertjes is, maar dat vind ik elk jaar en elk jaar verrassen ze weer. Naast Dusan Tadic en Tim Matavz zijn er geen spelers die echt een wedstrijd kunnen beslissen en is Luciano zwaar onder de maat. Eeuwig zonde dat FC Groningen niet investeert in een goede doelman, verder lijkt het me een zekerheidje dat Virgil van Dijk Kees Kwakman uit de basis zal spelen.

Dat spelers de macht hebben om een trainer, zoals Mario Been bij Feyenoord te laten vertrekken is ronduit schandalig: Het is op z'n minst opmerkelijk, maar niet schandalig. Op het einde van de dag moeten de spelers het doen op het veld en als zij totaal niet met de trainer overweg kunnen lijkt het me een redelijk onwerkbare situatie. Wat ik wel schandalig vind is dat de spelers dit net zijn overgekomen van Excelsior ook hebben gestemd, en dan ook nog tegen Mario Been. Dat getuigt van geen enkele persoonlijkheid en hebben zich dus duidelijk laten meeslepen door de rest van de groep.

Dina Werkman is: Dina is hét voorbeeld van de vrijwilligers die het hart en ziel van een vereniging vormen.

Ronald Koeman krijgt Feyenoord ook niet op de rails: Geen idee. De selectie van Feyenoord is een drama op het moment met Guyon Fernandez voorop. Ik heb gelezen dat Ronald Koeman wil voetballen vanuit een goede organisatie en ik denk dat die speelwijze het best bij Feyenoord past. De verdediging is de enige linie die nog enigszins kwaliteit herbergt. Verder heeft Ronald Koeman wel prijzen gewonnen, maar altijd met geluk en op z'n zachtst gezegd weinig sprankelend voetbal. Ik denk dat ze rond plaats tien eindigen, met geluk.

Nederland wordt  volgend seizoen Europees kampioen omdat: Wij veruit de beste voorhoede van Europa hebben. Ik zou gaan voor een traditionele voorhoede met een linkspoot op links (Robben) en een rechtspoot op rechts (Afellay), ik vind de trend van een rechtspoot op links en vice versa helemaal niks. Vaak veel te voorspelbaar en te egoïstisch. In de spits Robin van Persie met vlak achter hem een traditionele nummer tien, Rafael van der Vaart. Nigel de Jong en Wesley Sneijder als duo voor de verdediging. Verder wil ik bij deze Bert van Marwijk vragen die Erik Pieters niet langer te selecteren, wat een drama is die man. Hij kan niet eens degelijk verdedigen laat staan meevoetballen.

Ik snap dat de meeste mensen niet van geschiedenis houden: Natuurlijk snap ik dat niet!! Nee ik snap wel dat mensen er niet zozeer interesse in tonen en ook ik vind als student Geschiedenis niet alles even interessant. Maar het mooie van geschiedenis en dan wil ik niet te dromerig over komen is dat het werkelijk alles bevat en je kan uit alles lering trekken. Winston Churchill zei ooit: 'Des te verder je terugkijkt in de geschiedenis, des te verder je in de toekomst kan zien.' Nu klinkt dit nogal zweverig maar er zit zeker een kern van waarheid in.