Jaap Dijkema van de v.v. Stedum bijna gereed voor rentree

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jaap Dijkema is sinds november 2005 speler van het eerste elftal van de v.v. Stedum en raakte in het seizoen 2008-2009 voor de tweede keer geblesseerd aan zijn knie. Puurvoetbalonline zocht hem op voor een interview.

 

Jaap Dijkema is sinds november 2005 speler van het eerste elftal van de v.v. Stedum en raakte in het seizoen 2008-2009 voor de tweede keer geblesseerd aan zijn knie. Puurvoetbalonline zocht hem op voor een interview.

jaapdijkemafoto

Jaap Dijkema hoopt binnenkort weer in het Stedumshirt binnen de lijnen te staan

 

De knieblessures die Jaap Dijkema in zijn nog prille carrière in het 1e elftal van Stedum zijn er debet aan dat trainer Rob Brouwer nog niet veel van de kwaliteiten van de middenvelder gebruik heeft kunnen maken wat de trainer van Stedum dan ook erg jammer vind. ,Dat is inderdaad zo, in eerste plaats voor Jaap zelf maar ook voor het team. Jaap is namelijk een zeer talentvolle voetballer die door die vervelende knieblessures de afgelopen jaren helaas weinig heeft gespeeld."

Daar baalt de op 31 januari 21 jaar geworden Jaap Dijkema zelf ook van vooral omdat zijn eerste zware knieblessure voortkwam uit een onschuldig duel in de wedstrijd thuis Potetos in 2006.

 ,Er gebeurde gewoon niks in het duel maar ik voelde direct dat er iets aan de hand was en in het ziekenhuis bleek dat de voorste kruisband van mijn rechterknie gescheurd was. Met die blessure ben ik anderhalf jaar zoet geweest en kwam ik terug in een voor ons heel belangrijk duel. We speelden namelijk samen met Be Quick de nacompetitie voor degradatie naar de zesde klasse.

Thuis hadden we met 1-3 verloren maar in de uitwedstrijd wonnen we met 0-2 door een goal van mij en gaf ik de assist voor de tweede goal zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Deze strafschoppen wonnen wij en ik was een van degene die scoorde zodat deze wedstrijd tot nu toe wel het hoogtepunt uit mijn carriere is,"

Toch is de aan de Hanzehogeschool Elektrotechniek studerende inwoner van Stedum er van overtuigd dat er voor vereniging tijden aanbreken die dit hoogtepunt gaan overtreffen. ,We hebben een vrij jong team en ik denk dat als we het team een beetje compleet houden we met Stedum nog mooie tijden tegemoet gaan. Vanuit de jeugd komen er twee of drie spelers bij de eerste selectie dus we worden op termijn zeker sterker."

Helaas is er voor de fan van Jari Litmanen dit seizoen nog geen grote rol als speler weggelegd want in het seizoen 2008-2009 in het uitduel tegen ZEC ging het weer mis.

 ,In dat duel raakte ik weer geblesseerd aan dezelfde knie en nu bleek,nadat ik een kijkoperatie had ondergaan, dat mijn meniscus gescheurd was. Dat hebben ze toen direct hersteld en ben ik weer gaan trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Na enkele maanden kon ik weer voetballen maar ik hield last. Nu train ik in het Sport Medisch Centrum in Groningen en gaat het echt de goede kant op.

Voor Stedum zou het prachtig zijn als de jonge middenvelder na de winterstop weer bij de groep kan aansluiten. In het team is hij samen met Ferdi de Jonge de controlerende middenvelder maar zijn voorkeur gaat uit naar een positie achter de spitsen.

,Die positie heeft wel mijn voorkeur maar ik vind het nu belangrijk om van het blessureleed af te zijn. De positie is minder belangrijk  ik wil gewoon van waarde voor het elftal zijn.

Dit seizoen zou voor de Stedum de stap naar de vierde klasse nog heel goed mogelijk zijn want het team komt na een moeizame start in het ritme en is aardig op weg naar de plaatsen die recht geven op de promotie naar de vierde klasse Dat zal dan moeten gebeuren met hopelijk Jaap Dijkema binnen de lijnen terwijl broer Siebrand,en spits van Stedum, dat van grote afstand zal volgen

,,Mijn broer is samen met zijn vriendin Janine voor een half jaar weg voor een wereldreis. Voor Stedum is het natuurlijk jammer maar als je de kans hebt om een wereldreis te maken dan moet je dat doen anders krijg je er later spijt van."

 Toch wordt Siebrand via mail uiteraard goed op de hoogte gehouden van het wel en wee van zijn teamgenoten en zal hij even blij zijn als iedereen als broer Jaap straks na een periode van blessureleed weer deel uitmaakt van de selectie. Dan kunnen de gebroeders Dijkema, na terugkomst van Siebrand samen met hun ploeggenoten proberen om de v.v. Stedum naar een hoger niveau te tillen.

Prettige bijkomstigheid is dat Jaap ondertussen  nu wel weet in welk doel hij moet scoren. Een anekdote waar hij nu, jaren later, wel  om kan lachen maar jaren geleden niet

 Dat was in mijn eerste wedstrijd voor Stedum . Ik mocht bij het F-team van Siebrand meedoen die kampioen konden worden. We verloren dat duel echter en ik scoorde ook nog in eigen doel wat me toen door mijn broer niet in dank afgenomen werd."

Maar nu eerst helemaal fit worden is de hoofdzaak voor Jaap Dijkema zodat we deze talentvolle voetballer weer terug zien op de plaats waar hij hoort namelijk.

Binnen de lijnen van een voetbalveld en hopelijk de rest van zijn carriëre blessurevrij.