De elf van Deni van Dalsem (v.v Hunsingo)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Déni van Dalsem raakte enkele maanden geleden zwaar geblesseerd aan zijn rechterknie. De middenvelder van Hunsingo werd drie weken geleden geopereerd en kreeg een nieuwe voorste kruisband. Daarnaast bleek dat aan de binnenkant een gedeelte van het kraakbeen kapot was zodat het dus twee operaties in een keer werden. Dit zorgt ervoor dat Déni zich nog enkele weken op krukken zal moeten voortbewegen en nog een lange revalidatie te gaan heeft. En revalidatie waar hij al aan begonnen is bij de fysiotherapeut en daarnaast kan hij de knie verder met 2x 15 minuten per dag al aardig belasten. Voor Puurvoetbalonline werkte Déni mee aan de rubriek de elf aan dat over van alles gaat en uiteraard over zijn blessure.

Déni van Dalsem raakte enkele maanden geleden zwaar geblesseerd aan zijn rechterknie. De middenvelder van Hunsingo werd drie weken geleden geopereerd en kreeg een nieuwe voorste kruisband. Daarnaast bleek dat aan de binnenkant een gedeelte van het kraakbeen kapot was zodat het dus twee operaties in een keer werden. Dit zorgt ervoor dat Déni zich nog enkele weken op krukken zal moeten voortbewegen en nog een lange revalidatie te gaan heeft. En revalidatie waar hij al aan begonnen is bij de fysiotherapeut en daarnaast kan hij de knie verder met 2x 15 minuten per dag al aardig belasten. Voor Puurvoetbalonline werkte Déni mee aan de rubriek de elf aan dat over van alles gaat en uiteraard over zijn blessure.

                            Nieuwe_afbeelding

Deni van Dalsem voor Hunsingo in actie in het bekerduel tegen Be Quick in het seizoen 2010-2011

Ik vind dat Hunsingo goed gepresteerd heeft in het afgelopen seizoen: Aan de ene kant wel maar aan de andere kant ook weer niet. We zijn goed begonnen waar we toch de punten pakten waarnodig. Veel wedstrijden gewonnen en we merkten wel dat we zeker mee moesten en konden doen voor promotie. Groninger Boys was gewoon te goed maar wij deden niets onder tegen de andere ploegen die boven in mee draaiden. Door veel blessures is ons seizoen als een nachtkaarsje uit gegaan. Op het laatst werden vaak belangrijke punten verloren waardoor we ook niet een periode titel konden halen, dit was zeker niet nodig geweest. Jammer genoeg is het vaak bij ons het geval, als het moet dan lukt het net niet. Ik ga er vanuit dat wij dit seizoen gewoon weer bovenin mee draaien en in ieder geval een periode- titel halen, want wat al vaker gezegd is; daar hebben wij zeker de ploeg voor alleen moet het er wel uitkomen.

In Egbert Darwinkel heeft Hunsingo duidelijk een trainer die verder kijkt dan alleen maar het eerste elftal: Klopt, Egbert is een trainer die ook veel energie stopt in jeugdspelers en het 2e elftal. Vorig seizoen was dat ook duidelijk te zien omdat er vaak A- ers meededen bij het 2e of meeging met het 1e. Op sommige momenten heeft hij er te weinig voor terug gekregen omdat er in een fase veel A- ers zijn gestopt met voetbal, wat ik nu nog heel erg jammer vind, helemaal omdat het voor de club minder door kunnen schuiven naar de senioren. Wat wel positief is, is dat verschillende A-junioren het komend seizoen een vriendenteam op zondag zijn gestart en dus nog wel aan de club zijn verbonden.

Mijn blessure zorgt er duidelijk voor dat mijn loopbaan als trainer een duidelijke achterstand heeft opgelopen: Gelukkig heb ik dit jaar gewoon mijn TC2- cursus kunnen behalen en mijn stage goed heb af kunnen ronden bij FC Groningen/ Cambuur C3. Het vervelende was wel dat ik de blessure in maart heb gekregen waardoor ik in die periode tot het einde het seizoen weinig trainingen heb kunnen geven bij de FCG en VVH, dit omdat ik teveel pijn had en eigenlijk niks kon voordoen. Ik heb wel mijn examentraining kunnen geven maar dit liep door mijn blessure wel anders dan anders, maar goed ik heb het seizoen kunnen afsluiten.Voor de toekomst zal ik dit seizoen 2011-2012 geen training aan een team geven, dit omdat ik nog vol in mijn revalidatieperiode zit en ik anders op het veld te graag iets wil voordoen waardoor mijn revalidatie misschien achterstand op kan lopen. Volgend seizoen 2012- 2013 zal ik er weer staan alleen weet ik nog niet waar.

Dat ik als trainer ooit op een hoger niveau actief zal zijn dan als speler staat als een paal boven water: Als ik naar mijn leeftijd (bijna 25) en naar mijn toekomst kijk is dit wel dat ik mij moet gaan richten op mijn carrière. Omdat ik afgestudeerd ben als gymdocent op het HIS (HBO) en nu mijn TC2- cursus heb afgerond wil ik wel ‘goed’ voor de groep kunnen staan en ook verschillende dingen voor kunnen doen omdat ik dan echt geniet van werk. Maar het is niet zo dat ik nu stop als voetballer, Ze hebben mij in het ziekenhuis gezegd dat ik dezelfde operatie heb gehad als van Nistelrooy, dit is natuurlijk wel een ander niveau maar als het lukt ga ik zeker nog de uitdaging aan om te kijken wat ik kan. Heus niet meer op het hoogste niveau (wat ik misschien wel had aangekund vroeger) maar wel op een niveau dat ik mee kan blijven draaien en geniet van het spelletje. In de toekomst wil ik zeker op een hoog niveau trainer worden en ook mijn TC-1 cursus behalen. Dit is mijn ding omdat ik voetbal een geweldige sport vind waar ik niet over uit kan praten, dus ook zeker dat ik als trainer voor het hoogste wil gaan en het liefst bij en goede amateurclub of profclub (en dit dan ook eerst bij de jeugd).

Persoonlijk vind ik dat Hunsingo als club minimaal een 3e klasse moet zijn: Sinds ik bij het 1e zit heb ik al vaak momenten mee gemaakt dat wij konden promoveren naar de 3e klasse. Dit is elke keer op de belangrijke momenten niet gelukt wat ik natuurlijk heel erg jammer vind. Want als je kijkt naar de structuur/ organisatie van de club, ledenaantal, trainingsopkomst, spelersgroep en trainersstaf moet er zeker meer inzitten dan de 4e klasse. Daarom ga ik er vanuit dat het ook zeker nog gaat gebeuren alleen moeten we op belangrijke momenten meer ‘schijt’ hebben en het gewoon DOEN!!Het klinkt heel erg makkelijk maar ik denk wel dat het bij onze groep zo moet. Niet bang zijn maar gewoon net zo voetballen zoals we anders doen; vooruit voetballen, veel druk op helft tegenstander en durf tonen!

Ik denk dat FC Groningen dit jaar lang om het kampioenschap mee zal strijden: Het zou heel erg mooi zijn als dat gebeurd alleen ik denk niet dat wij dit moeten verwachten. Ik denk wel dat ze dit jaar absoluut mee doen voor Europees voetbal omdat dit de plek is waar FC Groningen hoort te staan. Ook dit jaar ben ik wel weer zeer benieuwd hoe ze het gaan doen.

Dat spelers de macht hebben om een trainer, zoals Mario Been bij Feyenoord is ronduit schandalig: Het ligt eraan vind ik, spelers en trainer moeten een goed gevoel bij elkaar hebben en als dat er niet is, is het moeilijk om resultaten te behalen maar ik vind ook dat een spelersgroep meer naar zichzelf moet kijken en niet te snel moeten kijken naar een trainer want spelers zijn soms moeilijk en leggen de schuld te vaak en te snel bij de trainer en dat is niet zoals het moet zijn vind ik.

Leendert Slagter is een gouden kracht binnen Hunsingo: Onze Leendert is een geweldige jongen voor de club. Als hij er is dan doet hij altijd veel werk zonder dat mensen het hem vragen. Hij doet veel uit zichzelf en dat is een goed teken omdat hij het gewoon heel erg naar zijn zin heeft bij VV Hunsingo.

Hunsingo moet qua spelersmateriaal meestrijden om het kampioenschap: Dat heb ik dit jaar ook gezegd alleen dan moet er op belangrijke momenten ook resultaten behaald worden. Vorig jaar waren wij niets minder dan BATO en Niekerk alleen op de momenten dat het moest lukte het niet, dit kwam ook door blessures maar goed. Ik weet zeker dat Hunsingo dit jaar weer mee gaat doen voor het kampioenschap en laten we hopen dat er NU wel een promotie inzit.

Dat Nederland volgend seizoen Europees kampioen geloof ik niets van:Tijdens het WK heb ik echt genoten van het Nederlands elftal. Er waren veel mensen die het niks vonden omdat er niet mooi werd gevoetbald maar als ik dan kijk als trainer wil ik ook op zulke toernooien gewoon winnen!Je moet ook natuurlijk een beetje geluk hebben wat ze tijdens het WK ook wel hadden, maar dit hoort bij het voetbal. Als van Marwijk de groep zo kan houden weet ik zeker dat ze weer ver kunnen komen en dat ze weer tegen Spanje in de finale staan. Het enige verschil is dan wel dat Robben die bal er wel gewoon in schiet en we Europees kampioen worden!

Dat sommige mensen vinden dat veel blessures voortkomen uit het feit dat de jeugd steeds minder aan sport doet is grote onzin: Ik denk dat het er zeker mee te maken heeft, de jeugd leeft veel ongezonder en bewegen veel minder. Omdat ik ook afgestudeerd ben als gymdocent vind ik het heel erg belangrijk dat kinderen gym weer zien als leukste vak op school zodat kinderen ook weer zin hebben om te sporten. Omdat kinderen dat steeds minder doen zullen ze ook meer klachten kunnen krijgen. Daarom is beweging super belangrijk voor de jeugd en natuurlijk heel erg leuk om te doen.