De Elf van Robin Elderman(VEV'67)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 Robin Elderman is een van de jongere spelers van het eerste elftal van VEV'67 en vulde voor Puurvoetbalonline de elf vragen en stellingen in.

Robin Elderman is een van de jongere spelers van het eerste elftal van VEV'67 en vulde voor Puurvoetbalonline de elf vragen en stellingen in.

Robin_Elderman

Robin Elderman in actie in het duel tussen VEV'67 en SC Bant 

 

VEV’67 is een mix van jong en oud en wordt door de routiniers als prettig ervaren. Deel jij die mening: Jazeker, zorgt voor een hele leuke sfeer. Denk ook zeker dat het goed is voor de “jongere garde” om ervaring in het team te hebben.

We spelen binnen twee jaar in de eerste klasse: Ja, is wel mijn doelstelling en ik denk ook van de club. Als ik kijk naar de progressie die we maken gaat dat zeker lukken. Zaak is wel om het niveau wat je kan halen elke wedstrijd op te brengen, constant te blijven zeg maar. Dat is moeilijk, maar ik denk echt dat we volgend jaar voor de prijzen kunnen gaan.

Centraal op het middenveld kom ik goed tor mijn recht: Ja, qua loopvermogen en op het fysieke gebied wel. Ik heb een sterke drive om op bepaalde momenten de diepte in te duiken, en dat kan op het middenveld iets frequenter dan als laatste man uiteraard. Echter, ik denk wel dat ik qua techniek en handelingssnelheid nog beter moet worden als echte mid mid.

Ik vind dat er teveel op spelers als Toivonen gelet wordt door de media:Tja, ik denk dat er vanuit de media niet `te veel´ op een speler gelet kan worden. Als je bedoelt dat uit videobeelden de laatste tijd wat vaak in opspraak komt, denk ik dat het wel goed is dat die beelden een paar keer herhaald worden. Kan me herinneren dat hij een speler had laten struikelen zodat hij ongedekt voor de goal kon komen. Dat is als verdediger natuurlijk frustrerend, toch zijn dat ook slimmigheden die in voetbal ingebakken zitten.

Dat spelers tegenwoordig zo snel van club veranderen snap ik niets van: Ik voetbal al vanaf jongs af aan bij VEV´67, dus ik kan het me niet goed voorstellen, maar dat zal in veel gevallen wel een goede reden hebben. Voetbal is een teamsport, dus ik deel de mening dat de prioriteit van een speler bij het team ligt. Maar als je daarnaast een goede aanbieding krijgt om hogerop te spelen, snap ik erg goed dat spelers die uitdaging aangaan. Denk dat het alleen maar goed is om het beste uit jezelf te willen halen.

 De jeugdopleiding van VEV’67 heeft de laatste paar jaar veel spelers voor het 1e team klaargestoomd: Ja, dat is wel gebleken. Bovendien vind ik dat heel leuk om te zien, en dat maakt VEV´67 een mooie club om bij te voetballen, zeker ook voor een jeugdspeler die weet dat er kansen zijn om bij het 1e te komen.

Dat Ajax kampioen is dat terecht omdat: Lastig, ik was voor de wedstrijd Ajax – Twente een neutrale kijker denk ik. In die zin dat de ploeg die het meest recht had op de winst van mij mocht winnen.

Kees Pranger en Jan Herman Teeninga zijn de sfeermakers in de groep of zijn dat andere spelers bij jullie:Wat je net al aansneed, het is de mix van jong en oud die de leuke sfeer bepalen, en ik denk dat iedereen op z’n eigen manier daarin een sfeermaker is. Het is ook de sfeer die bepaalt hoe goed je voetbalt en voor elkaar wil werken. En daarnaast zorgt de goede sfeer bij VEV’67 dat ik nog steeds met heel veel plezier vanuit Groningen terugga naar Leek om te ballen.

Clarence Seedorf werd  geridderd door de koningin wat vind jij daarvan:

Seedorf is een erg goede voetballer, maar volgens mij wordt hij met name geridderd vanwege zijn steun voor goede doelen. De stichting Champions for Children kan ik waarderen, en ik vind dat hij zijn beroemdheid en rol als voorbeeld erg goed gebruikt om de armoede in ontwikkelingslanden te bestrijden. Goeie zaak dus.

Mijn plafond als voetballer ligt bij VEV’67: Ik kan in ieder geval nog veel leren bij VEV’67, maar voor mij is het met name belangrijk dat ik plezier houd in het spelletje, en dat het gezellig is in en buiten het veld. En ik houd ervan om het beste uit mezelf te halen, mezelf steeds te verbeteren. Ben niet erg bezig met een ‘plafond’.

Ik hoop dat ik de droom van Kees Pranger ( kampioen worden met VEV’67) samen met mijn teamgenoten kan realiseren: Ja, en ik heb er alle geloof in dat wij daar volgend seizoen een erg sterke poging naar kunnen gaan doen.