De Elf van Daniel Bies ( Amicitia VMC)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Daniel Bies voetbalt bij Amicitia VMC en speelde verder twintig jaar in het eerste elftal van SV Marum. Daniel was zo vriendelijk om voor Puurvoetbalonline aan de rubriek ‘De Elf aan…. mee te doen.

Daniel Bies voetbalt bij Amicitia VMC en speelde verder twintig jaar in het eerste elftal van SV Marum. Daniel was zo vriendelijk om voor Puurvoetbalonline aan de rubriek ‘De Elf aan…. mee te doen.

                                                   541586160_16_yEsF1

 

Amicitia VMC speelt binnen drie jaar in de vierde klasse: Niet met het huidige elftal. Amicitia heeft een elftal dat met name bestaat uit oudere spelers die ivm werk of lichamelijk ongemak lager zijn gaan spelen. Daarnaast heerst er een sociaal wisselbeleid en wordt er (te) weinig getraind. De ambitie is “leuk voetballen” en niet “zo hoog mogelijk eindigen”.

Het amateurvoetbal wordt steeds meer verpest doordat er betaald wordt: Ikzelf ben 30 jaar lid geweest van Marum. Ook toen ik in Groningen ging studeren en wonen, bleef ik de club trouw. Dat zie je tegenwoordig steeds minder, erg jammer en clubs die ieder jaar weer nieuwe spelers aantrekken, doen vooral aan korte termijn politiek. Voor een club op termijn geen goede basis. Spelers moeten bij de club passen en niet voor het geld gaan.

FC Groningen sluit  een uitstekend seizoen  met Europees voetbal af: Het zou meer dan verdient zijn. Groningen heeft 2 mindere maanden gehad maar het seizoen was een stuk beter dan de afgelopen 2 seizoenen en Groningen heeft de meeste potentie van de 4 clubs die in de nacompetitie actief zijn.

Dat de viifachtwedstriid voor de tweede keer gespeeld wordt bezorgt mij kippenvel: Ja. Schitterend dat dit georganiseerd wordt. Grote klasse!

Ooit zal ik nog weer het geel/zwart dragen: Geen idee. Ik woon nu in Groningen en met een gezin is het toch lastiger om een paar keer per week heen en weer te reizen. Daarnaast bevalt het me uitstekend bij Amicitia, hoewel Marum altijd mijn club zal blijven. Ik heb er tenslotte 20 jaar in het eerste elftal mogen spelen.

Amicitia VMC is nog een echte amateurvereniging: Ja. Prachtig om te zien dat ieder elftal haar eigen verantwoording neemt, zowel rondom wedstrijden als in de kantine en met feesten.

Op termijn zal  Marum uitgroeien tot een stabiele tweede klasser: Een dorp als Marum zal dit voor elkaar moeten kunnen krijgen. Zeker nu op zondag nog slechts recreatief gevoetbald wordt. Zaalvoetbal is echter wel een concurrent, waardoor talenten niet voor het veld maar voor de zaal kiezen.

Ik heb veel waardering voor de ‘58wedstriidgroup” omdat: De groep op deze manier aandacht besteed aan het overlijden van Bernard en Anne-Eelze en dit ook nog eens combineert met een goed doel. Een geweldig initiatief.

Edwin van de Sar wint met Manchester United de Champions League ten koste van Barcelona: van der Sar is een groot sportman en een geweldige keeper. Ik denk alleen dat Barcelona de CL zal winnen, omdat ze het mooiste en beste voetbal spelen en Messi hebben.

Zaterdag 21 mei moeten er veel mensen naar sportpark ‘De Holten komen omdat: 5-8 een geweldig initiatief is om Bernhard en Anne-Eelze te gedenken en om een zo groot mogelijke opbrengst voor het goede doel te genereren. Het zou mooi zijn als ook de mensen die niet kunnen, toch een financiële bijdrage kunnen leveren.

Dat Pieter Huistra en Gertjan Verbeek niet genomineerd zijn voor de Rinus Michels Award is een regelrechte blamage: Ja, bijna net zo’n grote blamage als het feit dat Fred Rutten wel genomineerd is.