De Elf van Daniel Jonker ( SV Marum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Daniel Jonker is speler van het tweede team van de SV Marum en  een van de leden van de 58wedstriidgroup en vulde voor Puurvoetbalonline de Elf stellingen en vragen in.

Daniel Jonker is speler van het tweede team van de SV Marum en een van de leden van de 58wedstriidgroup en vulde voor Puurvoetbalonline de Elf stellingen en vragen in.

                                    SVMarum_1

 

                              Daniel Jonker stijlvol in actie voor het tweede team van Marum

 

Dat ik dit seizoen niet in het eerste elftal van Marum ben doorgebroken ga ik volgend seizoen rechtzetten: Dat is wel de bedoeling. Ik ga in ieder geval mijn best doen voor een plekje bij het eerste elftal. Mocht het niet lukken dan ga ik weer proberen om met het tweede elftal volgend jaar wel het kampioenschap binnen te halen.

Dat Ajax op 15 mei als Nederlands Kampioen gehuldigd wordt weet ik zeker: Ja, net als vorig jaar gaat FC Twente met een 3-0 nederlaag op zak naar huis. Ik wou er zelf graag bij zijn in Amsterdam om het kampioenschap te vieren, maar helaas hebben mijn vrienden meer haat dan liefde voor Ajax. Ik ga de wedstrijd dan ook thuis volgen.

Persoonlijk denk ik dat Manchester United de Champions League wint omdat ik  de verdediging van de Engelsen beter vind: Het is wel duidelijk dat Barcelona op dit moment de beste van de wereld is. Ze hebben bijna op iedere positie een betere speler dan Manchester United, ook in de verdediging. Van mij mag Manchester United wel winnen. Ik gun Van der Sar wel een mooi afscheid met een Champions League titel.

Met Bart van Veen krijgt Marum een trainer waarvan ik niet verwacht had dat zo iemand naar Marum zou komen: Nee, wanneer je jarenlang hoofdklassers traint, verwacht je niet dat zo’n iemand dan 3 stapjes terug doet. Ik ben erg benieuwd hoe hij zal zijn en hoe Marum het onder zijn leiding gaat doen.

Met alle spelers uit Marum die nu elders voetballen erbij speelt Marum over twee jaar zeker in de eerste klasse: Eerste klasse is denk ik iets te optimistisch. Maar een poging tot promotie naar de 2e klasse zou dan zeker moeten kunnen. Alleen denk ik niet dat deze spelers terug gaan komen binnen 2 jaar.

Marum als dorp betekent veel voor mij omdat: Ik hier ben opgegroeid en al mijn vrienden hier wonen. Ook voetbal ik nu zo’n 14 jaar bij SV Marum en inmiddels ook een paar jaar in de zaal bij Futsal Marum

Als centrale verdediger moet je risico,s durven nemen want het publiek wil ook wat natuurlijk: Wanneer je op een grote voorsprong staat zou dit misschien leuk zijn. Maar wanneer de wedstrijd nog niet gespeeld is, zou ik als verdediger het liever simpel oplossen. Ook denk ik dat de meeste verdedigers niet in staat zijn om het publiek te verwennen met enkele hoogstandjes. Deze taak is meer weg gelegd voor de wat technisch begaafdere spelers. Die mogen het publiek wat mij betreft bij een grote voorsprong vermaken met de nodige akka’s en panna’s.

We gaan nog regelmatig bij Anne en Bernard langs: We gaan wel een paar keer per jaar naar het graf. Soms met zijn allen, soms ieder voor zich zelf.

De ‘viifachtwedstriid wordt een nog groter succes als de eerste keer want: Dit jaar hebben we alles nog beter geregeld. De minpunten van de eerste editie zijn verbeterd. Zo hebben we dit jaar in de rust een optreden van balkunstenaar Bjorn Boes. Daarnaast zijn er weer mooie prijzen te winnen met onder andere een weekendje Terschelling en enkele shirts van eredivisie clubs.

Dat we dan weer met het ‘oude” A-elftal samen spelen geeft mij een speciaal gevoel: Zeker. Dat seizoen is voor ons als team erg moeilijk geweest. Maar desondanks is het toch ook een leuk seizoen geweest. Zoals Kino al zei, het was een echt vriendenteam. Het is dan ook zeker speciaal om met deze jongens weer samen te spelen.

Als het aan mij ligt spelen we de viifachtwedstriid zolang we kunnen voetballen: Het is wel de bedoeling om de 58 wedstriid zo vaak mogelijk te spelen. Het is een speciale wedstrijd waarbij we met zijn allen Anne-Eelze en Bernard herdenken. Ik hoop dat we deze wedstrijd nog jaren kunnen spelen.