Bas van Veen GVAV Rapiditas E1 heeft genoten in Duitsland

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 

Je bent 10 jaar en je hebt samen met je teamgenootjes van  GVAV Rapiditas E1 deelgenomen aan een groot internationaal zaalvoetbaltoernooi in Duitsland. Over dat toernooi, en een beetje meer, verteld Bas van Veen aan puurvoetbalonline.

 Je ben 10 jaar en je hebt samen met je teamgenootjes van GVAV Rapiditas E1 deelgenomen aan een groot internationaal zaalvoetbaltoernooi in Duitsland. Over dat toernooi en een beetje meer verteld Bas van Veen aan Puurvoetbalonline

 

 

baspotret

 

Bas had zich net als zijn teamgenoten al weken verheugd op het zaalvoetbaltoernooi wat ze zouden gaan voetballen in Thedinghausen (Duitsland).Vrijdag 15 januari was het eindelijk zover wat het vertrek naar het toernooi betrof en dat was iets wat Bas niet erg vond.

,,Ik had echt heel veel zin want er deden teams mee waarvan eerste elftallen in de Bundesliga uitkomen zoals Bayer Leverkusen, Hertha BSC en de FC Köln. Verder deden Rapid Wien, Sparta Praag en Southern United mee en met de laatste twee clubs waren we in een school onder gebracht waar enkele lokalen als slaapzalen waren ingericht.”

Het vervoer richting Thedinghausen was al geweldig want het team reisde met een busje naar het plaatsje in de buurt van Bremen. Jammer vond Bas het trouwens dat niet het gehele team in het busje vervoerd kon worden.

,,Dat was wel jammer want dan hadden we bijna een echte spelersbus gehad. Nu moesten twee van ons mee in de auto van onze trainer Ruud. Maar we hebben wel een beetje gewisseld hoor zodat iedereen in de bus kon.”

Nadat ze na aankomst de sporthal hadden bekeken waar het toernooi werd gehouden begon het toernooi zaterdagmorgen al op tijd. Er moesten op de eerste dag namelijk vijf duels gespeeld worden die iedere keer tien minuten duurden wat de jongens van de E1 in eerste instantie wat kort vonden.

,,Wij dachten dat tien minuten kort was  maar toen we eenmaal aan het voetballen waren viel dat reuze mee. Het leuke was dat we direct ons eerste duel tegen MTV Riedle wisten te winnen met 6-0

 

 

fotobasduitsland.

Na dat iedereen een duel had gespeeld werden de ploegen aan het aanwezige publiek voorgesteld waarbij alle teams een voor een  het podium op werden geroepen.”

,,Dat was erg leuk en we kregen veel applaus toen we op het podium stonden.” aldus de fan van Wayne Rooney en Wesley Sneijder zijnde Bas.

Na deze presentatie kwam de E1 er in  de volgende duels achter dat het zaalvoetballen in Duitsland heel anders gespeeld wordt dan in ons land.

,,In Duitsland spelen ze met een zogenaamde boarding en dat kennen we in Nederland niet. We hadden wel veel in de zaal getraind en probeerden de boarding wel te gebruiken maar dat lukte niet echt goed.”

De wedstrijden tegen de gerenommeerde tegenstanders Bayer Leverkusen (wat het toernooi de laatste vijf jaar vier keer had gewonnen), Hertha BSC en Werder Bremen gingen dan ook allen verloren waardoor GVAV Als vierde in een poule van vijf ploegen eindigde. In de zogenaamde B-poule werd in de middag nog een duel gespeeld en wel tegen Southern United,

,,Hier speelden we in een mooie wedstrijd 1-1 tegen en Ruud, Renee en Johan hadden met de leiders van Southern United afgesproken om s,avonds nog een minitoernooi te spelen. Maar s’middags kregen we nog een verrassing want we gingen naar het Werder Bremen Museum wat onze vaste begeleider Jannick samen met de organisatie geregeld had en wat echt heel leuk was.”

De volgende morgen was het voor de E1 weer vroeg dag want in de sporthal aangekomen wachtte Hansa Rostock als eerste tegenstander wat een prima ploeg was vond Bas.

,,We hadden gehoopt dat we ze konden hebben ook omdat er nog meer ouders aanwezig waren dan zaterdag maar helaas lukte het niet en verloren we met 4-0.”

Nadat het team ook van Weyhe had verloren wist het zich nog een keer op te peppen voor het duel tegen de Deutsche/Tsjechische fussbalschule waar na een spannend duel met 4-3 van werd gewonnen en het team op een vijftiende plaats eindigde. Na een voorspoedige terugreis kwam er zo een eind aan een prachtig weekend voor de E1 en zijn alle ogen weer gericht op de tweede helft van het seizoen waarin het team hun koppositie in de hoofdklasse graag willen omzetten in een kampioenschap weet de rechtsbuiten maar ook als  rechtsback prima uit de voeten kunnende Bas te vertellen.

,,Be Quick is daarin onze belangrijkste concurrent waar we nu drie punten op uitgelopen zijn door onze overwinning in de uitwedstrijd die we tegen elkaar speelden op de Esserberg.”

Een prachtig duel was dat op 28 november waar twee E-juniorenteams het in grote getale opgekomen publiek trakteerde op voetbal van hoog niveau. Een wedstrijd waar ook een van Bas zijn trouwste supporters bij aanwezig was namelijk Opa Wagenaar uit Gieten.

,,Opa ,,Totti”, zoals ik hem noem, komt zeker  tien keer per seizoen kijken  wat ik erg leuk vind. Mijn Opa heeft vroeger ook gevoetbald en heeft er veel verstand van. Dat is wel handig want dan kan ik hem af en toe wat vragen want mijn vader heeft niet gevoetbald die deed namelijk aan badminton.”

Na dit grapje haast Bas zich om te zeggen dat hij het wel super vind dat zijn vader Renee samen met Johan Paapst iedere zaterdag met het team meegaan als leider.

,,Dat vind ik echt super en met Ruud,Johan en mijn vader hebben we het super getroffen. Ze zorgen, zoals bijvoorbeeld in Duitsland, goed voor ons en daar wil ik ze namens ons team nog eens voor bedanken.”