De Elf van Kino Elias( SV Marum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Kino Elias is naast voetballer van SV Marum ook een van de organisatoren van de viifachtwedstriid die op 21 mei in Marum gespeeld wordt. Hij mocht dan ook niet ontbreken in het rijtje in de rubriek: De Elf aan………..


Kino Elias is naast voetballer van SV Marum ook een van de organisatoren van de viifachtwedstriid die op 21 mei in Marum gespeeld wordt. Hij mocht dan ook niet ontbreken in het rijtje in de rubriek: De Elf aan………..

 

Marum3-036

 Kino Elias in actie voor SV Marum                          foto: Reind van Veen

Dat ik dit seizoen niet in het eerste elftal van Marum ben doorgebroken ga ik volgend seizoen rechtzetten: Zoals het er nu naar uitziet zal ik volgend seizoen voor het eerste elftal van Marum gaan. Ik zal in de voorbereiding een basisplaats proberen te bemachtigen. En ach, mocht dat niet lukken dan is dat ook geen ramp natuurlijk. Het 2e van Marum is een leuk team bleek dit seizoen.

Dat Ajax op 15 mei als Nederlands Kampioen gehuldigd wordt weet ik zeker: Ik geef Ajax de beste papieren. Zij spelen thuis en daarom denk ik dat Ajax kampioen wordt. Ik hoop dat dit niet zal gebeuren, want ik ben zelf een PSV-fan en daarom hoop ik dat Twente de titel pakt, PSV 2e wordt en Ajax 3e.

Persoonlijk denk ik dat Manchester United de Champions League wint: Nee, ik denk dat Barcelona de Champions League zal gaan winnen. Ze spelen fantastisch en hebben  Messi. Toch ben ik geen fan van ze. Het liefst had ik Real Madrid de titel zien winnen, maar dat zal dit jaar niet gaan gebeuren. Volgend jaar beter.

Met Bart van Veen krijgt Marum een trainer die ons naar de tweede klasse kan brengen: Laten we het hopen. Zijn cv zag er wel goed uit, begreep ik. Marum draait dit seizoen al redelijk mee in de derde klasse. De toekomst van Marum ziet er goed uit, mede doordat in het tweede elftal genoeg talent zit.

Dat Anne Eelze voor altijd als een broer voor mij zal blijven staat voor mij als een paal boven water: Kort en krachtig: Jazeker

Marum als dorp betekent veel voor mij omdat: Veel vrienden van mij wonen nog in Marum en ik voetbal nog steeds bij SV Marum. Maar net als veel jongeren uit Marum, heb ik werk en/of studie in Groningen.

Een mooie passeeractie vind ik mooier dan een simpele goal: Ik scoor liever een simpele goal die tot een overwinning leidt, dan dat ik tien keer een mooie passeractie neerzet.

Ik kom nog regelmatig bij de moeder van Anne Eelze over de vloer omdat: Ik heb Minke (moeder van Anne-Eelze) altijd al als een tweede moeder gezien. Dit had Anne-Eelze ook bij mijn moeder.  De laatste tijd is het wel zo dat ik het erg druk heb en voor Minke geldt hetzelfde. Gelukkig zien we elkaar sowieso tijdens de viifachtwedstriid-vergaderingen. Daarnaast is het ook nog zo dat Minke ook bij ons over de vloer komt. Ook de zus en broer van Anne-Eelze heb ik nog veel contact mee. Zo vindt ik het erg leuk om met Klaas een filmpje te kijken en met Baukje kan ik me prima vermaken in Amsterdam (haar woonplaats).

De ‘viifachtwedstriid wordt een nog groter succes als de eerste keer want: Dat is wel de bedoeling. Vorig jaar was het een groot succes en we zullen er alles aan doen om dit sowieso te evenaren. Een groot deel van ons succes was te danken aan de goede opkomst.

Dat we dan weer met het ‘oude” A-elftal samen spelen geeft mij een speciaal gevoel: Dat is tot nu toe het leukste team waar ik mee heb samengespeeld. We hadden altijd plezier. Het was eigenlijk een vriendenteam en we konden allemaal wel een balletje trappen. Ik kijk er naar uit om weer met het ‘oude’ A-elftal te spelen.

Als het aan mij ligt spelen we de viifachtwedstriid zolang we kunnen voetballen: We proberen de viifachtwedstriid zo vaak mogelijk te houden. Het is een eerbetoon aan Anne-Eelze en Bernard.